reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

vill a Ty te gruszki tylko zesmażyłaś czy coś jeszcze?
agusia ojj bardzo współczuje, życie z bólem musi być bardzo nieprzyjemne... jakbyś zdecydowała się na rehab. polecam Carolina Medical Center
a co z Mini hop hop???

reklama
Hej dziewczyny :-)
Marussia - Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-)
Mój maluch popsuł się strasznie był rączkowski a teraz to nie dość że rączki to nawet nie chce spać od rana padł o 13 na 10 minut przy cycu i tylko odłożyłam to ryk nic nie idzie zrobić o 17 padł i spał do 19 ale musiałam dawać mu cycka 12 razy jak nie więcej bo się budził.Spacerki masakra bo w nosidełku jak padnie o do wózka ale po 2 godziny go nosze a waży pewnie ponad 9 kg.Jeszcze tak wymagającego egzemplarza nie miałam .

dobry
lastapetunia ja slyszalam podosnie jak mowi ivi
villandra super ze masz swoje smakolyki-tesciowa ma dzialke i tez ma jakies owoce tylko dodaje do wszystkiego tone cukru:(
marusia no to jak juz jeden to zaraz beda kolejne:) milo ze udana impreza
nusia no to chyba wracamy w podobnym czasie-juz mi smutno na te chwile.Wracasz do pracy?

U na powoli mala odbija sie z piety i dzieki temu wedruje po podlodze ew lozczku i jest bliska przewroceniu sie na brzucho.Mamy niestety problemy z kupa :( robi takie male bobki jak krolik steka przy tym ciezko jej wychodzi i placze dawalam jej juz pomarancza, ten syrop lactulose i nic (mloda je zupki i owoce ale od tygodnia tylko owocki by ruszylo cos) wczoraj nie chetnie ale termometrem jej pomoglam i wyszlo tyle starej smierdzacej kupy z marchwia-twarda i zbita:( no nie wiem co teraz jutro idziemy do pediatry.
Ja wczoraj mialam wychodne:)poszlam do kina "yuma"polecam polski film, pozniej poszlam na kieliszek wina nie bylo mnie 10h:) mla siedziala z dziadkami i wszystko bylo ok a teraz lece do fryzjera.

Dzień dobry maluch rano wstał kupę zrobił i się cieszy tyle mojego co rano możemy sobie poleżeć bo lubi bawić się w wyrku .Wczoraj w kąpieli jak malucha kąpałam zauważyłam ze jak robił siku do wanny to z małego zrobiła mu się bańka i dopiero po sekundzie zaczęło lecieć siku troche się przestraszylam i będę do nefrologa dzwonić i umawiac się.Wiecie co to może być czy to ta stulejka ?

Witamy z rana. Już po wycieczce na pocztę i po śniadanku.

Kasiulka zagotowałam gruszki przez chwilkę z odrobiną wody, a potem zmiksowałam blenderem. Zapakowałam do małych słoiczków, pasteryzowane 30 minut w temp. 90 stopni ;-)
Dziś robimy powtórkę z rozrywki, bo dziadek kolejne kosze gruszek przytaszczył - od bratowej. A jak będą nasze jabłka, to potraktujemy je tak samo.

Ewstra marchewka ma właściwości zatwardzające, więc może to ona właśnie przystopowała wszystko. Ja bym w Twojej sytuacji zrezygnowała na jakiś czas z podawania marchewki. Ale oczywiście wizyta u pediatry to słuszna decyzja :tak:

monika na pewno takie zepsucie jest przejściowe i pewnie za chwilę Mateusz zaskoczy Cię czymś nowym ;-)

Zmykam - miłego dnia - i do wieczora :-) (albo popołudnia :confused:)

dzien doberek:)
u nas znowu upał:-) Synek już na spacerze z babcia. a ja odpoczywam- oczywscie myslami jestem z nimi.

monika- może mały ma skok rozwojowy. A co do tej bańkii to nie wiem. Mój miał ostanio lekko sisuuiak czerownego to neomecyna posmarowałam i zeszło

vill- chyba zatrudnie dziadów to zrobienia jabłuszek i gruszek w słoiki, Niech zrobią trochę dla wnuczka:-)
Ewstra- no ja wracam 5 września:-( jakaś masakra. Nie wiem jak sie tam odnajdę. Człowiek tak szybko przyzwyczaja do dobrego. Do pracy wracam na 3-4 dni w wtygodniu. Szef już gadał z moim. JAk obliczyłam to około 100 euro opeikunce bede musiala placic. A co do kupy to naparwdę dziwnie, No jakby miala zatwardzenia. sprobuj podać moze herbatkę rumiankową( ma własciwosci rozluniajace) albo moze jabluszko?Mój czasami ma tak ze nawet 5 dni nie robi, ale jak zrobi to wogóle sie nie meczy.
ja do fryzjera idę w piatek:-) Nie iwem mi jakoś cięzko zostawic synka z dziadkami na dłuzej. Na spacer jeszcze moga isc, ale i tak non stop mysle. a za dwa tygodnie wesele i musze zosatwic na 1,5 dnia. jak ja to przeżyje.

Hejo
u mnie ciężki okres nastał i mało mam czasu :sorry2:
Duszka niby ładnie śpi w nocy ale w ciągu dnia ma straszne kłopoty z zaśnięciem ... marudzi i płacze ze zmęczenia a zasnąć sobie nie może :no:.
Wczoraj dałam jej trochę gruszki wiliamsa z hippa strasznie ją otrzepywało ale otwierała dziobek po jeszcze :-D:-D:-D

Mam pytanie z cyklu umiejętności naszych dzieci :-)
Czy wasze stworki przemieszczają się już leżąc na brzuchu ?? kręcą , pełzają itd ??

Dzieć śpi, więc i chwilka się znalazła ... :-)

Agusia tak jak dziewczyny piszą, nie przejmuj się za bardzo tym ulewaniem Alexa. Antek też to nie dawno przerabiał, jak nigdy nie ulewał tak miał 2 tyg. że jakieś 20-30min po posiłku zwracał/ ulewał taki przetrawiony pokarm. Ale samo przyszło, to i samo poszło ;-) już jakiś czas nie zauważyłam by tak ulewał. Mam nadzieje że i Alexowi szybko przejdzie! Natomiast jeśli chodzi o bol kręgosłupa, to Kasiulka pięknie to wyjaśniła. Ja mam podobnie jak Ty, a w zasadzie już w ciąży mi się zaczęło i od tamtego czasu chodzę raz na jakiś czas do fizjoterapeuty - normalnie magik!!:tak: Ale ćwiczenia też przynoszą wielką ulgę. Mi regularne chodzenie na jogę super pomaga!
Vill jesteś moim wzorem do naśladowania!!! Wszystko pięknie ogarniasz i jeszcze te gruszki na piecu... szacun:tak:
Last super że u Roksi z bioderkami dobrze. My dziś idziemy i mam nadzieję że wrócimy z takimi samymi wieściami :tak: Widzę że i Ciebie dopadło drobne zmęczenie materiałem, dobrze Kasiulka pisze, może warto pomyśleć o jakiejś chwilce dla siebie...? Jak nie możesz uciec z domu, to warto zorganizować taki wieczór tylko dla siebie... może maseczka na buziaka i ulubiony film w samotności... mi to pomaga jak nie mogę zdezerterować z domu:tak:
Niusia no to Franio będzie miał słoiczkowe szaleństwo, mnóstwo nowych smaczków... mnnnniami :-D:-Doby tylko historie alergiczne się nie powtórzyły!!
Maria i tak dobrze że choć na chwilkę mogłaś wskoczyć na konia i wyrwać się z dzieciowego kieratu, oby przedszkolna histeria u Bartka była jednorazowa!!
Monika wiem o czym piszesz, my już 2 dzień leczymy się z urlopu ojca - młody tylko rączki, rączki i spanko przy cycu :wściekła/y: ale mam nadzieje że zarówno u mnie jak i u Ciebie to przejściowe!!! Hmmm... a z siusiakiem to nie chirurg?? bo jeśli to stulejka, to chyba właśnie chirurg się tym zajmuje - nie wiem?!
Ewstra u antka na rozluźnienie kupy pomaga świeże jabłuszko! hehe... mój tez tak wędruje po pokoju na podłodze :-)
Mini u nas dziś debiut gruszki :-) mam nadzieję że u Duszki to skoki szybko minie!!!

Panisko się budzi... uciekam :-) do miłego!

reklama
siemanko
U mnie też nastąpiło jak to ktoś ladnie ujął "zmęczenie materiału" non stop zmęczona spałabym na okrągło jakby sie dało ogólnie magda sie wymagająca zrobiła mam wrażenie że nie mam czasu dla siebie. Nie moge jej zostawic u teściowej ani z moim bo jak płacze to twierdza ze sie tylko u mnie uspokaja i na okrągło musze przy niej byc, czekam aż mama wróci z wycieczki i sie wyrwe chociażby na głupie łażenie po sklepach. Pogoda sie u nas popsuła ale to może i lepiej bo wczoraj 32 stopnie w cieniu az wytrzymac sie nie dało. Spacery z Magdą teraz też kicha nie da nigdzie wyjsc zaraz wrzaski na rękach już super ewentualnie w dwie osoby można isc jedna pcha wózek druga niesie na rękach. Niezadowolone te moje dziecie ze spacerów.
Na szczęscie śpi całą noc ehhhhh przynajmniej tyle dobrego bo już całkiem bym wysiadła,
Nooo to sie pożaliłam ide pic kawe póki Magda śpi :) a raczej drzemie :p
Pozdrawiam

Do góry