reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam
Wymagajaca -w dodatku zadeklarowalam sie ze torta zrobie i juz sie boje ze bedzie za slodki albo ...cos z nim bedzie nie tak jak mowia "złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy" no nic dzis przed wizyt u pediatry przejde sie po centrum i jednak kupie cos od siebe ,bo na komunie pewnie bed musiala kupic domek dla lalek z platyny a na 18 dom.Od fryzjera tez wrocilam zadowolona zastanawiam sie czy nie zrobic sobie ombre hair o 2 tony jasniejsze.W sumie kiedy farbowalam wlosy czesto bylo to z 12lat temu ,naszlo mnie ale nie na farbe bo nie chce co miesiac klasc specyfiku a wlosny rosna mi szybko to owy odrost bym miala juz po 2 tyg.No nie wiem mam jeszcze tydzien do namyslu.
Co co tych naszych kupek daje jej i wode i herbatki i owoce i nic:( dzis idziemy 1 raz od urodzenia do pediatry kontrolnie to napomne o naszej sytuacji moze cos doradzi.
Kasiulka dziki za adres
vilandra bylo mi trudno sie zebra by wyjsc ale w koncu zaraz wracamy do uk to nie bede miala z kim jej zostawic ,wiec sie przemoglam i poszlam:) po kinie zadzwonilam jak sie sprawy maja i postanowilam na relax-mala jak juz najedzona to ciagiem spi spokojnie te 6 godzin.Od fryzjera tez wrocilam zadowolona zastanawiam sie czy
tunia my sie specialnie jakos nie ruszamy zaczela poruszac sie na piecie jak jest na plaskim ale to jak ma ochote -nadal nie roluje sie z brzucha na plecy i odwrotnie.Nie mozna panikowac jedne dzieci robia to wczesniej inne pozniej podobnie jest z gadaniem mloda od miesiaca calymi godzinami guga i sie cieszy:) moja siostrzenica majac 10 miesiecy mowila juz wierszyki za to nie siedziala.
agusia ty chyba o ulewaniu cos pisalas to my mamy tak ze jak zbyt lapczywie je i je mowa o cycu to z przejedzenia ulewa juz tak miala kilukrotnienp zjadla sloiczek zupki pjala ze chce jeszcze dalam cyca na chwile i cale mleko ulala.

reklama
A my od chrzestnej takie butki z Allegro bardzo fajna pamiątka ,a od chrzestnego album do wpisywania i spodenki z koszulka na lato,Chrzestna kupiła szatke świece.Jedziemy dziś do kina więc lecę się szykować :-)

Ostatnia edycja:
Ewstra u nas w rodzinie w ogóle nie ma zwyczaju dawać kasę więc nawet nie wiedziałam że się dostaje kase:) ja jako matko chrzestna zawsze kupowałam bozię z łańcuszkiem do 400zl i w szoku byłam że taki drogi prezent muszę kupić:) a dla Bartka dostałam od matki tą grawerowaną grzechotkę srebrną (bardzo mi się podoba) a od chrzestnego taki obrazek anioła stróża.raczej bym nie kupiła ubranka ani nie chciała żeby mi ktoś kupił bo każdy ma swój gust i zawsze będzie nie tak:)

Pola wczoraj na szczepieniu była i waży 7,700 a mierzy 69cm. Pozatymu niej ok. Za to Bartek dziś już tak nie chciał iść do przedszkola że go z domu wyrwać nie mogłam a potemwczepił się w klamkę drzwi od przedszkola i go zerwać z paniami niemogłam:(nie wiem co to będzie jutro! Wątpię że wstanie i uda mi się go odprowadzić! Muszę przecież pchać wózek z Polą i nie będę miała jak się z nim szarpać! Pozatym to nie na moje nerwy!

hej

u nas w końcu noc po staremu z jedną pobudką :-)
aaa miałam pisać, że szykuje się już ubrankowo do zimy-jesieni. Zakupiłam kurtkę (w ciuchach), spodnie na szelkach (all), kombinezon (all), kobinezon polarowy na jesień (all). A nie dam się zaskoczyć. Jak to u nas w PL z dnia na dzień zrobi się jesień :crazy:

maria współczuje takiego poranka, Ty to Ci powiem masz z tymi dziećmi...oby jak najszybciej wyrosły na uśmiechnięte dzieciaczki. A Pola super waży jak na dziewczynkę.
ewstra szalej z włosami... jakby co-to nie ręka odrosną

Ostatnia edycja:
hej :-)ale dziś pogoda... wczoraj upalne tropiki, a dziś kiedy mamy z Antkiem umówiony spacer po lesie to pogoda pod psem :wściekła/y: ale coś czuję że nas to nie bardzo zniechęci :cool2: Wczoraj prócz usg byliśmy też na szczepieniu i duma rozpiera mnie, bo dzieć mój nawet nie zapłakał, nosorożec jeden gruboskórny :-D ale to dobrze! ale pierwszy raz po szczepieniu zrobił mu się taki brzydki odczyn w miejscu wkucia, coś jakby ugryzł go robal tylko takie podłużne... nie wiem czy z tym powinnam podejść do przychodni, czy też poczekać kilka dni ... Najważniejsze że nie gorączkuje i ma dobry nastrój!
A i wczoraj na obiad debiutował szpinak z ziemniakiem i ... to był udany debiut - Antek zjadł prawie cały słoik :tak:

Tunia ty się nic nie przejmuj że Kuba taki "mało" ruchliwy. Mój Antonio do tej pory nie przewraca się na żaden bok, a już o obrotach z brzucha na plecy i odwrotnie to nie ma mowy. Mało tego to ma dni że praktycznie w ogóle nie gada, a są takie dni że gada niemal pełnymi zdaniami ;-) co gorsze to tych drugich dni ostatnio było znacznie mniej:confused2: taki typ... jak ma marzenie to leżąc na plecach odpycha się piętami i wędruje po pokoju, aż natrafi na przeszkodę w postaci krzesła lub nogi od stołu :-D
Ewstra hmmm... ja to chyba nie miałabym odwagi powiedzieć co należy kupić dziecku. My mamy w tą niedzielę chrzciny i tylko chrzestna pytała co chcemy... więc powiedzieliśmy że zabawki (takie od 6 msc gdzie można wkładać różne przedmioty, dopasowywać kształty), ale nie miałam odwagi powiedzieć jaką konkretnie. Ja uważam że nie chrzcimy dziecka, dla prezentów, zabawek, ubranek czy innej biżuterii... ale być może się mylę?! Co Antek dostanie to będziemy się cieszyć, a jeśli nic nie dostanie to też dobrze! Zależy nam jedynie na tym by chrzestni aktywnie uczestniczyli w jego życiu! ufff... tyle mojego zdania ;-)
Agusia wow Alex zajadający ogóra... to musi być widok :-D
Vill ty lepiej smakołyki dla Rafała trzymaj pod kluczem :-)

no to po deszczu jest troszkę słońca, więc idziemy je łapać:-p

Ja trochę w szoku jestem jak tak piszecie o tych prezentach na chrzciny :szok:
Ja rozumiem pamiątka ,ale dać 400 zł na łańcuszek którego pewnie nigdy dziecko nie włoży to chyba trochę porażka :sorry: .
Powiedzcie szczerzę macie jakieś pamiątki ze swojego chrztu ?? albo z komunii ( oprócz obrazka ) ?? Bo ja nie mam :sorry: NIe lepiej kupić dziecku matę edukacyjną albo coś bardziej praktycznego ???

Duszka usnęła a ja muszę zabrać się za odgruzowywanie kuchni ... kopa w tyłek poproszę :confused2:

ania- u nas tez szpinak z ziemniorem furore zrobil, myslslam ze bedzie krzywienie, plucie i walka zeby zjec a ten mamy ptaszek dziobek otwieral nie nadazalam dawac :tak:

ewstra podziwiam , takie poswiecenie, tort i wogole, miejmy nadzieje ze docenia starania, ja na pewno bym docenila :) nawet jakby chrzestna zadeklarowala ze z dzieckiem i posiedzi a ja pomyje okna... no coz

kasiulka- gratulacje powrotu do normy:tak: wiecie ze ja czasem nie wiem czy karmilam w nocy czy nie.... :szok: on spi ze mna , czasem jestem tak zmeczona ze nie pamietam , pewnie tez spie w pol neglizu z bluzka od pizamy pod szyja a maly sobie sam radzi :zawstydzona/y:

vill moj Alex tez mostek uskutecznia i wygina sie jak na kolanach siedzi tak jakby chcial na podloge zeby isc? ... to chyba najlepiej zobrazuje sytuacje :tak:

moje dziecko ma jakas niechec do cycowania...:shocked2: nie wiem o co chodzi bo jest 5 min walki zeby go wygiac w odpowiednim kierunku zeby zlapal piers, wszystko inne bardziej interesujace... jak juz zasmakuje to sie oderwac nie moze. nie mam pojecia o co chodzi ... czasem az mam ochote zrezygnowac, bo on sie zachowuje tak jakby nie chcial... znowu jak zaspany to tylko mu daj :confused2: nie wiem moze jakis skok rozwojowy... pamietam jak przez mgle ze kevin tez tak robil ale ile mial nie pamietam...

Ja trochę w szoku jestem jak tak piszecie o tych prezentach na chrzciny :szok:
Ja rozumiem pamiątka ,ale dać 400 zł na łańcuszek którego pewnie nigdy dziecko nie włoży to chyba trochę porażka :sorry: .
Powiedzcie szczerzę macie jakieś pamiątki ze swojego chrztu ?? albo z komunii ( oprócz obrazka ) ?? Bo ja nie mam :sorry: NIe lepiej kupić dziecku matę edukacyjną albo coś bardziej praktycznego ???

Duszka usnęła a ja muszę zabrać się za odgruzowywanie kuchni ... kopa w tyłek poproszę :confused2:

mini ja mam z chrztu kolczyki zlote - do dzis nosze bo kupione wieksze byly i lancuszek zloty z bozia dwustronna, zlota zawieszke na lancuszek serce ( cos jak na obrazach chrzescijanskich-piekne) tez nosze do dzis
z komuni mam kolczyki tez zlote z koniczynka - dalej nosze czasem i mialam zlota bransoletke, ale pekla. lezy gdzies u matuli w domu w szkatulce- wiec jest z komuni mam tez zloty pierscionek ( od chrzesnego zakupiony wiekszy- piekna pamiatka)
obrazek z komunii oczywiscie tez mam i pamiatke chrztu swietego rowniez
wiec nie zgadzam sie ze nie warto dziecku takich rzeczy kupowac :)

my sami alesiowi kupilismy lancuszek :) zeby mial i wiedzial ze dla nas to byl bardzo wazny dzien, kevin tez dostal :tak:

a z ubranek dziecko wyrosnie, wyrzuci sie, sprzeda, odda. zabawki to samo... nie wiem takie moje zdanie :tak:

a tak po za tym macie pudeleczka skarbow dzieci? tj. ja od urodzenia jednego i drugiego zbieram jakies przedmioty,pamiatki i mam zamiar im to wreczy jako jeden z prezentow w 18 urodziny :tak: rzeczy typu: pierwsze ubranko, w ktorym wrocili ze szpitala, pierwsze butki, garnitury od chrztu, kevin ma nawet duszka ubranko z halloween ( bo on z pazdziernika :p) kartki z gratulacjami itd.

mini ja pamiatek mam obrazek-na chrzest ubierala mnie matka chrzestna :)stanela na wysokosci zadania bo wszystko z pewexu-chrzestny nic-na komunie dostalam obrazek portfelik z jakas suma pieniedzy-chrzestny nic.
agusia mam pudelko takie gdzie wkladam :mam 1 ubranko ulubione body kartki pierwszy smoczus itp mam zamiar zbierac .

reklama
przerwa !!!! :-D

Agusia no może , może ... pewnie zależy co kto lubi :-p.
Ja kuferków z pamiątkami nie robię , owszem mam wszystkie kartki od znajomych . Do tego kolekcjonuję jego rysunki no i zdjęcia :-) te ostatnie są dla mnie najwspanialszą pamiątką :tak:

Do góry