reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ewstra super wózeczek, dużo ich widzę na mieście. Ja tam uważam, że jak po karmieniu jeszcze z pół godzinki będziesz ciągnęła laktatorem to pobudzisz. Przecież organizm nie wie, czy to dziecko czy laktator. Ja mam medelę i uważam, że mocniej ciągnie niż Grześ. Nawet jak spadnie Ci parę kropel, to cały czas będzie dawało sygnał ssania.
Mini ja oglądałam na żywo otwarcie. A z jedzonkiem Duszki, pewnie nie ma co się spieszyć

Byliśmy dzisiaj kolejny już 5 raz na rehab. już połowa za nami. Ufff
A tak po za tym to u nas fajnie. Grześ jest małym śmieszkiem
https://www.youtube.com/watch?v=9oTRk2m3Cpg&feature=youtube_gdata_player

reklama
Ewstra wózek piekny,zawsze mi sie podobal tylko wersja spacerowa nie bardzo.ale ty kupilas drugi nowy wózek?
Ja od początku nie jestem w stanie ściągnąć ani kropli laktatorem (a kupiłam sobie drogie kubeczki do mrożenia) a karmię tylko cycem bo butli mała nie chce i wychodowałam 8kg Polkę na tym braku mleka:) dziś nawet się zapomniałam i karmiłam przeważnie jednym cyckiem przez co przemokłam właśnie po raz pierwszy od porodu.
Otwarcia nie mogę obejrzeć przez to słabe połączenie internetowe tu:(

Witam się witam - lepiej późno, niż... później :-p
Rano były zakupy, dziadek był z nami i dał radę ;-)(bo o 12 włącza się mu pęd do obiadu :-D), reszta dnia mi uciekła, nawet nie wiem kiedy - Rafał dziś cały dzień gadał, śmiał się, zagadywał, czarował - o spaniu ani myślał (zdrzemnąl się dwa razy w aucie na 5 minut - myślałam, że w domu w końcu wpadnie - uhmmm... wyspał się w kwadrans...).
Podejrzewam, że to szczęście ma jakiś związek z lepszą pracą brzuszka...

Kasiulka w takim razie gratulujemy pierwszego guza - oby jednak było ich jak najmniej
Znaleźć basen to nie byłby dla nas problem (nawet w Opolu - właściwie jedyna opcja; jest nawet szkółka no i woda ozonowana zamiast chlorowana; choć myślałam też o zakupie własnego basenu); niestety, mamy szlaban od nefrologa - lepiej nie kusić złego, jeśli pojawiają się nam infekcje.
Rafał na boki przewraca się juz elegancko, ale brzuch zdecydowanie nie jest jego ulubioną pozycją, nawet jeśli czasem z wielkim zdziwieniem i fascynacją odkrywa, że świat z tej perspektywy wygląda znacznie ciekawiej :-p.
A na macie od wczoraj też się kręci - o jakieś 90-120 stopni i ląduje stopami na podłodze (a że lubi nimi kopać....)
Ale Grzesiu kapitalnie się chichra - najcudowniejsza rzecz na świecie - właśnie taki żywy chichot :tak::-) Cudo po prostu

Mini jak tak czytam, że większość wprowadza jakieś smakołyki maluchom, to też czasem dumam czy by nie spróbować, ale właśnie nasze problemy z kupkami raczej skutecznie mnie stopują przed takimi pomysłami i tym mocniej trwam w postanowieniu, że jeszcze kilka tygodni (najbardziej kusi jakaś kaszka na noc, żeby przespał ciągiem te 8 godzin - też zazdroszczę - ale ostatecznie nie narzekam i godzę się, że mam po prostu inny model :-D)

Ewstra ja też preferuję zdjęcia/książki do pomacania ;-) A albumy będą dwa - jeden dla Rafała (obok tego, który dostał od chrzestnej); drugi oczywiście dla nas.
Dla dziadków już wymyśliłam, że zrobię jakąś płytkę z prezentacją - oj, dawno się nie bawiłam PP, a uwielbiam robić prezentacje...
Laktację można pobudzić na każdym etapie - częste przystawianie, żeby pobudzała ssaniem (można się wspomóc też laktatorem, ale dziecko ssie inaczej - może tak być, że Ty prawie nic nie ściągasz, a Tosia jednak wyciąga ile potrzebuje; a dobry laktator jest pojęciem względnym - dal jednej będzie nim najwyższy model, dla drugiej najtańszy badziew - nie ma reguły); oczywiście zwiększenie produkcji może zająć kilka dni. Trzeba wypoczywać :)rolleyes2: wiadomo jak jest), dbać o dobre odżywanie i picie, zadbać o siebie [cytuję książkę].
Powodem niedoboru pokarmu może być też stres, anemia, przyjmowane leki, używki (w tym kofeina), niedoczynność tarczycy, cukrzyca.
Ja, podobnie jak Tinti wspomagam się herbatkami hippa (dałam się kupić :eek:), karmi od czasu do czasu też i oczywiście woda - dużo (z czym często mam problem, ale staram się)
A jak Tosia przybiera na wadze? Bo jeśli prawidłowo, to możecie mieć zwykły kryzysik laktacyjny ;-), który przejdzie za parę dni. Albo może jęczeć, bo ją bolą dziąsła...

pinula My mamy nasze autko od miesiąca (wystarczająco długo, by się do niego przyzwyczaić :-)), a formalności też dopiero teraz udało się dopiąć na ostatni guzik.

A ja ceremonii otwarcia nie widziałam i chyba już nie zobaczę - i teraz mi żal :no: Choć Jasiu daje radę :laugh2:

Oki - przydałoby się pójść spać - pewnie znowu małego obudzę, bo muszę go zabrać na górę (staram się tego unikać, ale i tak przeważnie budzi się sam i wtedy idziemy na górę); bo śpi już prawie 5 godzin i nie widzę oznak, co by miał się zaraz zbudzić. Za to moja mleczarnia by się nie pogniewała, bo laktorem nie chce mi się machać...

Spijcie dobrze - jutro (tzn. dzisiaj) pewnie będziemy się chować przed gorącem, więc zagladniemy częsciej ;-)

Dzień dobryyyyyy! :-)
Normalnie wszystkie na urlopach ;-):-D
A ja dzisiaj biorę "wolne" i postanowiłam nic nie robić (tylko że pralka już miele i ciągnie mnie do zrobienia czegoś z podłogami :baffled:)

Oho - ktoś skończył swoją drzemkę, bo słyszę cmokanie - chyba usiłuję się nakarmić rączką - MNIAM!

Kasiulka ale mega post :-D:-D
Villandra Ty powinnaś klucznikiem forum zostać - otwierasz i zamykasz dzień :-D

Ewstra Duszka pije mleczko babydreama - jest spoko tylko czasami grudki się robi ( jak się źle przygotuje) a inaczej się przygotowuje niż większość mlek - chciałam zmienić na bebiko ale Duszki organizm nie przyjął :sorry2:
Ale jak porównywałam skład to wg mnie lepszy jest w babydreamie :tak:

A Duszka jednak wysypana :baffled: kurcze no !!! Borys miał taką wysypkę po pierwszym podaniu marchewki . Może Duszka tak na dynię zareagowała ?? No nie wiem , puki co przechodzimy na samo mleko i probiotyk. Może jutro skoczę do pediatry ją skontrolować .
Myślę czy przez pomyłkę nie wyprałam jej ubranek w naszym proszku - bo w sumie na bardziej kontaktową alergię mi to wygląda :dry:
Mam nadzieję że ją nie swędzi :blink: Nocka w miarę ok , choć było parę akcji ... No i kupki nadal wodniste i ze śluzem i płacze przy jedzeniu :-(

Aaaa Kasiulka Grześ śmieszek chyba po mamusi ?? :-D Oglądałam filmik z Duszką i mówię patrz to Twój przyszły mąż :-D Chyba zadowolona z wyboru bo gadała do niego :-)

Ostatnia edycja:
Witamy

Poyt u babci na wsi zaliczam do udanych niestety nie trwal za dlugo bo wczoraj mielismy wizyte u neurologa- lekarka stwierdzila ze wg niej wszystko jest ok i ze to napiecie minie po paru cwiczeniach a pozostale odruchy bardzo dobre no i dzisiaj mamy pierwsza rehabilitacje idziemy na 14 ( wreszcie sie doczekalam) a co do wizyty na wsi wprawdzie nie dotarlam na jagody bo goraco jak nie wiem a do lasku kawalek jest ale mam pyszny miodek prosto od pszczolek :-) mniam

ewstra napewno sie nie denerwuj i nie stresuj bo to napewno nie pomoze a wrecz zaszkodzi tak jak radza dziewczyny staraj sie czesto przystawiac mala i w miedzy czasie laktator (nawet jak nie leci) i duzo plynow, trzymam kciuki:tak::tak::tak:

atomowka zazdraszczam basenu coraz wieksza mam ochote tez sie wybrac ale juz niedlugo :tak::tak: nefi a moze male rande vous na Nowej Gdyni zrobimy naszym szkrabom ?????:-D:-D:-D amanda,kasiulka dzieki za rady odnosnie basenu

mini biedna Duszka moze dobrze by bylo zebyscie poszly do pediatry moze cos poradzi a otwarcie superowe

kasiulka moj tez taki śmieszek jak Twój Grzes pewnie by sie panowie dogadali :-D:-D:-D fajowy chłopak

Lece sie zbierac na fitnes dla młodego do później

Madziorka jaki masz miód , leśny ??

Myślałam o pediatrze ale dziś nie ma naszej , no a poza tym to niestety wiem że nic nowego nie wniesie ;-) Każe odstawić dodatkowe posiłki , podawać probiotyk i ewentualnie przepisze kropelki Fenistil :tak: :sorry2:.
Zobaczymy jeszcze jutro, może dla pewności ją pokażę :rolleyes2:

Hejka

Dzieki wszystkim za spostrzezenia :) Oczywiscie to nie jest typowe marudzenie bo moj to maly histeryk i wtedy slychac glosno i wyraznie, ze cos nie pasuje ;-) Tutaj wlasnie od paru dni jest takie dziwne miąkwienie marudzenie ni to smiech ni placz :sorry2: DO tego wycie na spacerze, malo spania i pobudki w nocy na 2,5 godziny ot tak sobie ;/ Dzis nie zapeszam juz lepiej "po staremu" dluzej pokimal ze mna, pocieszyl do karuzeli, w lezaczku pobujal sie zjadl i zdzemal na pol godzinki , wstal i tez spokojnie bez tego "jojczenia" wiec zobaczymy jak bedzie dalej ;-)

Co do kaszki na noc dementuje nie spi ani o minute dluzej jak bez :sorry2: Ale wczoraj kupilam inna waniliowa i smakowala bardziej ;-) Zaraz warzywny sloiczek dostanie bo dawno nie jadl sloiczka.

Vill co do kupek u nas na odwrot- jak sama pisalam roznie bywalo a teraz jak podjada rowno co drugi dzien sadzi bombę :-D I tak jak mial luzniejsze i kilka tak teraz konkretniejsza jedna/dwie i wszystko ;-)

Podejrzewam tez , ze dziasla daja sie mocniej we znaki bo tak sie denerwuje i na sile pcha zabawki do buzi..

Aha Amandla a gdzie brat bedzie w Londynie?? W bootsie jest promocja 3 w cene 2 na produkty aventu wiec moglby skorzystac :tak: Butelki dwie 13,50 funta, a smoczki 5,5 f.

co ja jeszcze mialam.. eh no znowu sie wkurza wlasnie tak z ta zabawka;/ histeryczka mala;)

no nic uciekam moze potem uda mi sie odpisac dalej

reklama
Angel, właśnie miałam Cię zapytać czy ta promocja to tylko w sklepie online czy w stacjonarnym też, już mu napisałam listę zakupów z Bootsa, on będzie mieszkał w Wimbledonie, więc tam wie, że Boots jest bo kilka razy kupował tam coś:) zamówiłam butelki 125 ml i smoczki 3+ i 6+ z tych aventu, mam nadzieję, że podpasują Mani:)

Do góry