reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej
Dziewczyny te co maja Calme co ile wymieniacie smoka?Szukam w internecie i nie moge znalezc-Wiem ze jest jeden rozmiar ale jesli pijemy z nie kazdego dnia to wiadomo ze trzeba kiedys wymienic pytanie kiedy?Ja nowa butle kupilam bo smoczek jest w podosbniej cenie w sumie i widze roznice ze tam smoczke juz nam nie trzymal sie tak jak teraz i ne przecieka nam.

reklama
Te plasterki na komary mozna sobie w d..wsadzic nic nie dzialaja a drogie.ja psikam normalnym offem po ubraniach i łysinie.

Nusia- pasy trzeba pierw wymontowac z tylu przez dziury i potem przez tapicerkę.

Mini ja czytalam - jest ok, i jakos tak intuicyjnie sama pozwalalam na wszystko Bartkowi i nie pilnowalam zbytnio i rEczywiscie bardzo ostrozny on jest i nie chodzi po schodach,zdrabinach wysokosciach czy do wody czy do szafki -ale nie wiem czy to kwestia pozwalania na wszystko czy taaki ma charakter poprostu:)

U nas Bartek od 3dni ma goraczke do 40 stopni i tylko czopki pamagaja ją zbić i nie wiemy co robic bo w koncu nad morzem jestesmy i jeszcze kilka dni chcielismy zostać. Pola ok ale na plazy z nią się nie da lezec bo nie chce spać bez chodzenia wozkiem bo nawet bujanie nie pomaga. Tym sposobem wczoraj do 24 nie spala bo wyszlismy do knajpki a ona chciala chodzic.

dzień dobry

Pospaliśmy troszkę dłużej, śniadanko zjedzone i zaraz wybywamy do moich rodziców na ogródek

Inna ja stosuje plasterki właśnie i wbrew temu co piszę Maria u Nas pomagają
Chcę kupić coś do psikania ale obleciałam mnóstwo sklepów i nigdzie nie bylo psikadeł dla takich maluchów niestety
Ponadto kupiłam też opaski ale to w ogóle nie działają i maja tak beznadziene zapięcie, że spadają ciągle

Kurde ale ostatnio tu cisz i spokój, po całym dniu jedna strona nadrobienia

Hej

Nam się odbił wkoncu ten skok - od 3 dni idzie zwiariować:/ Zawsze spał ok 11 ( od 30 min do 2 h) potem ok 15 tak samo , na spacerze tez pokimal i ok 20 do spania na 4 h, jedzenie i znowu 4-3 h do rana.

Teraz nie spi mi za dnia, na spacerze dosłownie na MINUTY przysnie, wieczorem zasypia jakby juz do spania i po 2 godzinach budzi sie jesc i wstaje na kolejne 2,5 :/ wiec wlasciwie do ok 22 jest szarpanina niezla. Oprocz tego nic nie pasuje oczywiscie no masakra;/;(

Marusia gratulacje wagi ja staram sie chociaz mż ale nie wiem chyba bym musiala pol kromki chleba na dzien zjesc by mi to pomoglo. Powodzenia z przygotowaniami..jej jak jeden dzien a we wrzesniu 3 lata beda u nas..

Ktos pytal o butelki my mamy do herbatki i wody te najnowsze 'fioletowe' aventu, sa super malemu bardzo pasuja i proboje sam je trzymac hehe;) w sensie te nie wiem czy sa w pl: Philips AVENT Natural Bottle 260ml x 2 - Boots

Ehhh no i znowu zaczyna nawet bujak i bajka nie na dlugo..dobrze, ze dal wziac szybki prysznic..
dobra zmykam, milego

Atomowka to u mnie piranie w takim razie bo sama widzialam jak jeden na samym plastrze usiadł.off jest tez dla dzieci i mam tez taki drogi spray dla dzieci z chicco i tez do d..:)

Angel teraz się pewnie twoj maluch przestawia na 4 miesiace do duzo mniej snu za dnia.moja spi raz 2h i tylko mocno bujana wciąż lub śpi serki razy po 2-10 min maks.

Duszka wczoraj wieczorem obudziła się o 20te,j zjadła , chwilkę się pobawiła , umyłam ją i znowu zasnęła - spała spokojnie do 5 potem zjadła i dalej w kimę do siódmej :-) Normalnie złote dziecko :-)

Angel pisałam wcześniej że Duszka też zaczęła gorzej sypiać jak wprowadziłam jej nowe jedzonko , zrobiłam jej tydzień przerwy ( plus probiotyk ) i pomogło . Teraz też je ale już się tak nie budzi w nocy :tak:i w ciągu dnia tez ślicznie śpi....

Maria mój Borys też mega ostrożny mimo że mój mąż jest wręcz niekiedy przewrażliwiony i jak Borysław zaczynał chodzić to wszystkie gałki były poodkręcane ,a kanty zabandażowane :-D:-D:-D .
Ja nie czytałam książki ale opis i ogólny zarys i ciekawa jestem co na ten temat sądzą dziewczyny , bo w sumie nieco kontrowersyjne podejście do wychowania ;-)No i nie wiem czy warto czytać ??
Dużo zdrówka dla Bartka !!!!!

villandra podeślij zdjęcia plenerowe :-) niech chociaż nacieszę oko widokami ... bo my ciągle w tych czterech ścianach :sorry2:

Hmm przerwe zrobic moge ale probiotyku tu niestety nie dostane..
Poki co jedzenie to bardziej zabawa, kiedy ma dobry dzien i ochote ;)

Maria no oby sie przestawil jak najszybciej hehe i nie ma sprawy nie musi spac za dnia byle nocki byly unormowane, bo jak sie budzi o 21-22 na 2 ponad godziny to naprawde idzie w łeb dostac!

Ogolnie jakis taki jest...nie wiem jak to opisac, ale " jojczy" np w glos, wierci sie, wierzga - z tym to wogole przesada bo w trakcie jedzenia wszystko mu chodzi i zaraz po to chlusta znowu od tego ;/ marudzi, z nerwem do buzi wszystko pcha;/ taki poprostu mega marudny..

Wow zasnal po cycu ciekawe na ile :dry:

Angel marudzi bo pewnie niewyspany , a do tego jak mu chlusta to chyba też przełyk podrażniony , może gardełko go boli jak paluszki pcha albo ząbki .... a może brzuszek skoro się pręży i wierzga ... ewidentnie coś mu doskwiera moim zdaniem
Ten proszek co mu podajesz to pomaga coś na te ulewania ??

reklama
Angel moja taka niespikojna jak śpiąca,ale odkladanie,lulanie nic nie daje.tylko wózek,pielucha na oczy i jazda w teren:(masakra.

Mini-książka dość ciężki gniot o cywilizacji indian.napisane momentami ciężkim językiem.ja się z niej nie wiele nauczyłam bo dokladnie tak postępuję z dziecmi jak tam jest napisane.tyle że na moje dzieci ta metoda olewania nie działa do momentu aż nie skończą roku! Jak już zaczną chodzic to "róbta co chceta " świetnie na Bartka podziałała ale wydaje mi się że to indywidualna sprawa.polę olewam a ona i tak zasnąć po 2 h nie chce tylko wyje aż jej nie pomogę.

Do góry