reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej

U nas bez upałów a mały śpi bardzo kiepsko ostatnio. Tak jak wstawał w nocy to wczoraj zasnął o 19, 21 pobudka jesc i ...nie spal do polnocy :confused2: Potem 3,5,7 i tez na koniec to budzil sie z marudzeniem ale sam zasypial wkoncu..

Do tego chyba mu bardzo zeby dokuczaja bo pcha tak wszystko na sile do buzi , ze ma calego buziaka czerwonego od tego :no:

Co do mojego jedzenia to szkoda gadac ;) Prosiak to jednak nie jest ale nie sadzicie, ze po calym dniu nie jedzenia zjem salate? :-D Po malu zabiore sie za siebie, ale czasem naprawde ciezko wstaniemy, kawka, wtedy przy nim, spacer, zakupy, zbliza sie popoludnie znowu zajac nim - wieczor kapiel albo nie, jedzenie usypianie..i tak mamy 21 ;/

Ale meza bede miec 6 dni w domu od czwartku to WKONCU odpoczne ajjjjjj

milych wyjazdow wyjazdowiczom, alez bym troche lata chciala zalapac w pl..ale we wrzesniu to juz nie to samo:(

No i jojczy mi cus z lezaczka, tyle popisalam :confused2:

reklama
sycący ten kleik , dziś dałam Duszce pół na pół z mlekiem i nie jadła 5 h a teraz śpi już trzecią godzinę :eek:

Madziorka jak się ten nierówny rozkład napięcia objawia ??

Atomówka
moja Dusia śpi nieco gorzej ale nie tragicznie , budzi się raz czasem dwa razy w nocy :sorry:

Maria BRAWO !!!! matko polko :-) jakoś sobie poradziłaś z tym koniem ... super

villandra
powodzenia dziś na tym upale :sorry:

Mini lekarka stwierdzila ze powinien podnosic juz wyzej nozki i pytala czy wyciaga raczki do zabawek no i niby nie wyciagal a w ten dzien co bylismy u niej zaczal chyba ze wczesniej nie zwrociam uwagi bo ogolnie to kladlismy zabawki kolo mlodego i sam sie nimi bawil a jak czasem chcialam mu podac to sie nie interesowal zeby sam zlapac chyba ze mu sie dalo w raczki tak jak mowila to niby jedma strone ma bardziej napieta i skraca sobie szyjke tak ja przykurcza troszke nie jakos bardzo

nie wiem czy Ci to dobrze wyjasnilam ale nie umiem lepiej

Czy wasze dzieci tez tak duzo spia ??? Adas od paru dni co chwile ucina sobie drzemke i czasem potrafi dlugo spac kolo 2 godz a mimo to pieknie spi w nocy a idzie spac miedzy 20-21 i spi do 6 z przerwa o 1 i 4 albo tylko o 3

Ostatnia edycja:
Moje dziecko od kilkunastu dni jest popsute, budzi sie w nocy po 3-4 razy nawet (Angel kochana pewnie ty mi zazdrosciłaś że Roksana całe noce przesypia co kiedyś pisałam i pewnie urok rzuciłaś i dlatego moje dziecko się popsuło, oszzzz ty niedobra ciotka z ciebie:rofl2:) a w dzien spi krótko bo po 40 minut drzemka, dzisiaj rekord bo az 4 takie drzemki były co przeważnie jest 2 góra 3 :))

Witajcie Mamuśki!
Troszkę mnie nie było, ale będę się odzywała co jakiś czas... Takie upały że ciągle z Antoniem gdzieś wybywamy na całe dnie, byle tylko w domu nie siedzieć (można się ugotować na twardo); głównie do lasu, w eskorcie innych mam i ich pociech, ;-) mąż mój mówi że jakby zobaczył taką grupę to by uciekał (6-7 mam; 6-7wózków, 6-7 maluchów w różnym stopniu zadowolenie lub też nie i wszystko mniej więcej w podobnym wieku):-)
W między czasie młodzież mi się nieco zepsuła w nocy: budzi się co 2h, ale bynajmniej nie jest to spowodowane upałami. Zaczęliśmy odstawiać cud niemieckiej farmacji na kolki i okazało się że gdy nie używamy to młodego męczą putrawki :-( a ja myślałam że sab simplex to taki kit, a wychodzi na to że na prawdę działa... tylko ja się pytam jak dł€go to dzieciątko będzie się męczyć... przecież skończył już 3 msc :wściekła/y: !?!

Madziorka -widzę że my załatwiałyśmy podobne sprawy pod naszą nieobecność :) Podobnie jak Ty, byliśmy u księdza i jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. Ksiądz nawet nie wspomniał że chce nam dać ślub i nawet nie dopytywał czy kiedyś weźmiemy. Mamy zaklepany termin chrztu na 26 sierpnia, a dziś zarezerwowałam też restaurację. Także jest wszystko jak należy :) A w piątek byliśmy skonsultować u innego ortopedy, brak jąder kostnienia i jedyne co nowego nam powiedział to to by regularnie i sumiennie podawać Antkowi witaminę D, bo sama ekspozycja na słońce to za mało a ewidentnie młody jej nie przyswaja :-( No i kontrola za 6 tygodni.
Kadza - mam nadzieje że wszystko się ułoży między Tobą a TŻ - trzymam kciuki!!
Kindzia obiadek wygląda smakowicie i tylko Ciebie podziwiać że też Ci się chce!!!
Atomówka - mój młody też jest na samym cycku i nawet ani myśli ruszyć co innego! Nadal walczę by popijał wodę w upały, ale ja sobie mogę :eek: A najlepsze jest to że z butelki pociągnie i owszem moje mleczko, ale tylko od ojca :szok: ode mnie ani myśli. Widać Matka=cyc :-)
Maria cudnie że byłaś u konia!! Pewni i Tobie zrobiło się od razu lepiej mimo że byłaś w towarzystwie przychówku. Zawsze to coś i lody zostały przełamane!!
Uciekam bo młody płacze.
A i to pisałam od rana :baffled: Może jeszcze uda mi się później cos dopisać!
pa

ahoj kobitki, a my już żyjemy wyjazdem, dzisiaj zrobiłam pobieżny przegląd ubranek niuni na wyjazd i połowa, ba, większe pół:) już jest za mała!!! muszę podjechać do mamy po kolejną porcje odłożonych ciuszków, bo Mania rośnie jak na drożdzach, a ja w te upały to ją albo na golasa albo w leciutkiej sukience lub bluzeczkach samych trzymam i już zapomniałam i w międzyczasie wyrosła z pozostałych kreacji:D

jeśli chodzi o @ to u mnie cośtam było po 6 tyg, ale wtedy też zaczęłam brać cerazette no i mam spokój:)

u nas w te upały też dzieć niespokojny i źle śpi, tzn w nocy nawet okej, ale w dzień kilka drzemek po pół godzinki gdy normą była godzinka przed południem i po południu 2 godzinki snu, no ale już ma być chłodniej i może wrócimy do normy.

dzisiaj byłam z Leclerku i z wytrzeszczem w oczach zobaczyła na półce kaszki Holle, oczywiście tylko 2 rodzaje, ale to już coś!:)

Maria z tego co Ty opisujesz jak wygląda Twoje życie z Polą to ja bym już dawno zwariowała:)ale dobrze, że wyrwałaś się do konia, to przynajmniej coś dla siebie zrobiłaś:)

później napiszę więcej bo mąż mnie wołaaa:)

witam się wieczorową porą :-)

jak mi dzisiaj szybko zleciał dzień, sama nie wiem kiedy na początku jedna koleżanka, później druga i złożyliśmy wniosek o dowód dla Grzesia, także za miesiąc jakby co możemy się wakacjować
madziorka super z tym chrztem
kadza mam nadzieję, że już się pogodziłaś ze swoim mężczyzną
maria no w końcu dosiadłaś konia
atomówka miłego wczasowania!
vill mam nadzieję, że ten pediatra jakiś bardziej konkretny i nie będzie robił problemów ze skierowaniami
angel a to Dorianek nie daje Ci normalnie zjeść? cały czas potrzebuje Twojej uwagi?
madziorka, vill, mini, atomówka mój śpi bez zmian, mało w dzień - długo w nocy
aina super, że masz tyle koleżanek do spacerów i do rozmów na żywo. Wam też gratuluje pomyślnie załatwionych spraw kościelnych
amandla u nas podobnie, teraz zakładaliśmy najlżejsze ciuszki i nie wiem kiedy zdążył powyrastać np. z body z dł. rękawem

Angel ten przepis ( nieco zmodyfikowany przeze mnie ) pochodzi z książki odżywanie dzieci w zgodzie z naturą i autorka proponuje wprowadzenie mlek zbożowych zamiast mleka modyfikowanego w przypadku gdy utrudnione jest karmienie piersią i karmi się swoim mlekiem tylko częściowo . I pisze w tej książce że ten kleik można od trzeciego miesiąca :-)

aina niezły gang mamusiek :-D:-D:-D Super... zazdroszczę wypraw do lasu :tak:

Amandla szkoda że u nas nie ma Leclerca :cool:
Fajne takie pakowanie ... uwielbiam :-)

Dusia śpi mi całkiem nieźle ale każdego dnia inaczej ,w nocy śpi od 19:30 do czwartej piątej rano - czasami przebudzi się koło 22-23 na mleczko jak nie zje po kąpieli, i nad ranem jak wstanie to nie bardzo chcę mi znowu usnąć :confused2:więc czasami od piątej do szóstej się z nią bujam a jak się położę to Borys wstaje :sorry: Ale nie mogę narzekać ....

reklama
Do góry