reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini lipa z jabłuszkiem, bo jabłuszka w domu brak :sorry2: (miałam nadzieję, że u dziadka jakieś znajdę, a tu nico)
A do sklepu pędzić drugi raz mi się nie chciało; nie uznałam tego za tak pilne.
Skonczyliśmy na czopku i czekamy... Na brzuszku. I kwękolimy.
Więc uciekam, zabieram malucha na dół, gdzie chłodniej i tyle.

reklama
Hej my tez ostatnio nie kupalimy tak jak wczesniej..bylo raz na dzien a teraz co 2 dzien, jak pocisnie to po łopatki :sorry2: A w jakiej postaci Vill chcialas to jabluszko podac? Moze tak raz dziennie to by wlasnie pomoglo na wyproznienie sie..
Co lepiej soczek marchew/jablko czy sloiczek? Wypatrzalam w pl sklepie sloiczek z marchewka ( prawie 2 funty gdzie w sklepach normalnie nie cale 50 pensow :confused2: tylko, ze oni maja polaczenie marchewka i ziemniaczek tylko..) i na koniec przyszlego tygodnia tata bedzie w domu to inauguracja :-) Tylko co? :baffled:

My znowu sami dosc mam juz troche tej roboty m... teraz ma wolne za to 4 dni od czwartu.. A w czwartek zlozyc o paszport ale mam stresa... Mam nadzieje, ze uda sie ten przyspieszony zrobic bo chcialabym zachaczyc o wakacje jeszcze z naszym urlopem do Polski...

Ah to agiiiiiii agiiii maruda zmykam;)

villandra za sklepu nie podawaj jabłuszka bo nie wiadomo czy nie pryskane :sorry2: Lepiej poczekaj na swoje albo od jakiegoś "chłopa" odkup :-)

Angel
a są u Was soki z samej marchewki ?? Ja bym zaczęła od soczku bo wprowadzasz tylko nowy smak a konsystencja pozostaje znajoma , a potem jak poobserwujesz czy uczulony czy nie możesz wprowadzić od razu marchewkę z ziemniaczkiem ;-) Tak przynajmniej mnie się wydaje ....

Hmm oki :-) A to taki soczek dla dzieci ? tez widzialam w pl sklepie cos takiego ale nie zaglebilam tematu.. przy nastepnej wizycie jak bede to obczaje i wezme jak to to (100% sok marchwiowy poprostu?) ;-)

Ciekawe czy dzis w nocy znowu przerwa w spaniu bedzie.. W sumie za dnia az tyle nie spal co ostatnio ale zasnal 19:30 chyba juz "na noc" :dry:

Aaa dzis zrobilam mu cherbatki hippa malinowej z roza..lipa 10 ml sciamal polowe wyplul, nie podeszla póki co ;)

No i bez kupy znowu dzien, juz widac wieczorem troche prezyl jak jutro nie przybedzie trzeba bedzie po dlugim czasie pomoc kawalkiem czopka- to nie w jego stylu 3 dni bez :blink:

Ostatnia edycja:
heyka
rany ale mam relaksik
jedno dziecko,
mega luzzzik, czasu dla siebie mnostwo i pospałam jak Hanula spała i w domku troche porobiłam
pierwszy raz od dawien dawna,
Hanula wykapana, najedzona i kima
M w robocie
a Remek u dziadkow na noc zostaje bo maja imprezke z okazji wakacji, koncert, zjedzalnie dnuchane, piłeczki, wesołe i takie tam

Angel. Marchwianke daje sie na biegunke. Jak Dorian ma zatwardzenie odpusc marchewke bo jeszcze bardziej "zatwardzi"
Jabłuszko daje sie na zatwardzenia ewentualnie mozna kupic jakis probiotyk np lakcid.

a czopy tez radze sobie darowac (dosc czesto niektore z Was stosuja takie odebrała wrazenie)
. powoduja to ze zawory same nie pracuja i przyzwyczajają do "stymulacji czopkiem" i dochodzi do tego ze dziecko bez czopka sie nie wyprozni,
z Remkiem dałam czopka raz jak miał 2 lata i był po kuracji zntybiotykowej i jeszcze innych lekach co spowodowało zatwardzenie.

Hanula wcina juz wszyskie dostepne warzywa i owoce po 4 miechu, sama gotuje a czasem słoiczki ale tylko na wyjezdzie.

Ostatnia edycja:
Hejo:-)

Tak czytam o tych waszych problemach kupkowych i w sumie nie wiem co to znaczy bo my ich nie mamy jeszcze nigdy tak nie bylo zeby mi sie dzien nie zalatwil robi codziennie nawet do 4 kup:-D

Pospalmi dzisiaj na dworze ponad dwie godziny co w jego przypadku to jakis cud:-)

Nie no chyba zatwardzenia nie ma, to co jak jakies dziecko nie robi kupy co dziennie to nie podaje sie im wogole marchewki??
Co do czopka to mam takie cienkie i je jeszcze na pol przecinam, po jakims czasie spina sie i wykupsztala odrazu oddajac czopka w nie naruszonym stanie;) Raz na wiele tygodni jak juz sie widac meczy pol czopa mysle tragedii nie ma.

No i zbudzil sie, ale dal sie udobruchac smokiem. Mam nadzieje, ze nie przyjdzie mu sie w nocy meczyc z tym kupsztalem, raz o 2 2 w nocy mu sie zebralo :dry:

to nie tak ze sie nie podaje
warzywkami i owocami "regulujesz" konsystencje kupy
jak widzisz ze bardzo twarda to podajesz wiecej tych warzywek i owocow co "przeczysczaja"
jak za rzadka to tych co zatwardzaja
tak zeby dziecku było łatwiej

jak widzisz ze kupki nie robi to warto zaczac od jedzonka co "rozdzadza" albo poczekac jak sie unormuje ale jak uwazasz ze to jest norma ze robi co kilka dni ale łatwo mu to idzie to dobrze
, ale chyba tak nie jest jak myslisz o podaniu czopka.

ahoj kobitki,
Mania dziś kończy 5 miesięcy:) Mini dziękujemy za słodki tort:D szkoda, ze nie mogę takiego wszamać!!!!

My dzisiaj zrobiliśmy sobie dzień bez słoiczka, bo moje dziecko jakoś niezbyt przekonane do tych słoiczków, jabłuszka za kwaśne, jarzynowa bez smaku, chyba poczekamy na jakieś eko jabłka i będę tarła jej sama, może słodsze będą. Póki co nie zmuszam małej do tych papek, jak nie chce to nie nic na siłę, spróbujemy później (jak już będzie siedziała z brokułkiem do łapki hihi :wściekła/y::).

Kindzia
jak gotujesz małej warzywka to dodajesz jakiś tłuszcz do nich? miksujesz na papki?od jakich warzyw zaczęłaś? Chyba się uśmiechnę do teścia który ma działkę i oferował eko warzywka dla małej:D

Juppi jutro wraca tatuś po 10 dniach wojaży, już z tej okazji upiekłam ciacho i obiad na jutro przygotowałam:D Małż stwierdził, że nigdy więcej wyjazdów bez nas, prawie umarł z tęsknoty:) a my dzisiaj cały dzień u rodziców w ogrodzie, masakra jakaś z tymi upałami, Mańka non stop na cycu wisi i tylko mędoli w międzyczasie.

reklama
Amandla dodaje troche masełka, ale jak "wrazliwy" brzuszek to mozna oliwy z oliwek dodawac na poczatek
miksuje w blenderze

Angel jak nie wiesz jak dane warzywka działaja to sobie poczytaj na słoiczku powinno byc, na pewno Hipp Bio ma inf jak działa na stolec dane zupka/obiadek/owoc i ma tez inf jakim stopniu alergizuje
np
pierwsze jabłuszko - rozluznia stolce
młoda marchewka z ziemniakami-zestala stolce

HiPP: Pierwsze Jabłka
HiPP: Młoda marchew z ziemniakami

Do góry