reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

U mnie i spacerowka nie pomogla jak ma zrobic mi cyrk na dworze to i tak go zrobi charakterek po mamusi:-D
A tak wogole to dzien dobry:-)

Umylam okna fiernaki zaraz powiesze i jestem przeszczesliwa poprostu z tego powodu jak tak sobie patrze na czyste okne bo faktycznie wygladaly troche jak w melinie:-D:-D:-D:-D:-D

Z moim dzieckiem to nie ma mowy zeby gdzies na jakies dluzsze spacery wychodzic a najlepiej z domu na dwor brac go na spiaco wtedy przynajmniej spi bo tak to 10 minut i zaraz awantura i pchanie rak do buzi z taka sila jak by chcial je w gardlo wsadzic:-)

Przyszlo ubrano do chrzstu i nie zaden garniturek tylko cos takiego
Do chrztu ubranko komplet Benio 74 chrzest (2420746013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jakos nie widze swojego dziecka w garniturze jeszcze sie kiedys nachodzi:-)
W dalszym ciagu ucze go butelki i to jest masakra jakas wogole ale to wogole jej nie chce!!!!!Avent be, tommy tippy to samo podejrzewam ze jaka bym mu nie dala to by tak samo plul!Moze ktoregos dnia sie zlituje nademna i pociagnie z tej butli :-)

reklama
tunia ja tez ucze z butli.... i srednio wychodzi.

z tommee tippee nie chce- a matka kupila caly zestaw, a z aventu juz 2razy wypil po torturach. najlepej smakuje cycus mamusi.
zamowilam to calme z medeli zobaczymy. do wrzesnia musi nauczyc sie pic bo ide na wesele i wracam do pracy:/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry pogoda piękna aż żal siedzieć w domu
Jedziemy zaraz do teściów na jedną nockę
Na siłowni nie tak źle jak myślałam, po weekendzie też się przejdę :)
Trener mi dużo pomógł, wytłumaczył

Nusia dzieki- wlansie malowalismy tylko olejna :/ myslalam, ze to "tylko" drzwi i framugi i nie bedzie tak czuć ..reszte planujemy pomalowac jak bedziemy leciec do pl by sie wietrzylo bez nas ;-)
Trudno no jakos przezylismy.

Słuchajcie nie chce zapeszac ale..wczoraj od poludnia kiedy podawac zaczelam syrop maly ani razu nie ulał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szok!!!!!!!! Kuzwa czy to tak ciezko bylo odrazu?? Oby oby to juz dzialalo blagam bedzie cudnie bez tego rzyganka i ulewanka przy kazdym ruszeniu go..

Co do butelek sprobujcie nuka moze? O taki miekki ma ten smoczek i bardziej jak sut do memłania ;) Nie dziwie sie, ze po tylu miechcach na cycu nie chce wam ssac, wkoncu to twarde te smoczki są i co by nie mowili nie oddaja miekkiego suta ;)
Moj to plynnie przechodzi z cyca na butle, z cyca na smoka..ale ja go uczylam od poczatku.

Wystawilam na gumtree ta nasza kolyske bo mlody sie juz w niej zupelnie nie miesci- jak lezy to rece z dwoch stron miedzy szczebelkami prawie, że :/ A dwa dni temu pod karuzele go dalam na chwile to noge cala wlozyl miedzy szczeble i jaki byl ryk :(
Mamy juz kupione lozeczko, uzwyane ale johna lewis'a take ze zdejmowana jedna sciana- swietne, musi m odebrac.
No i odpisali na ogloszenie podpis "Michal" no i faktycznie polacy czekaja na chlopca, wiec juz zapowiedzialam , ze oddam im ubranka po moim ;) Widac, ze fajni bardzo cieszyli sie na to lozeczko, a mi one zalegaja nie mam co z nimi zrobic sprzedac nikt nawet nie chcial a takie ladne :/ Wiec chociaz malemu polakowi na obczyznie znowu posluza ;-)

Nusia to szczesliwego spokojne lotu, i milego pobytu w PL. Jak ja juz sie nie moge doczekac naszej wycieczki do Polski..a tu hen daleko nie wiadomo jak z paszportem jeszcze do kitu:(

will no to dalas do pieca nie zazdroszcze
kaiulka ta zyrafka musi byc strasznie kochana:)
angel fajnie ze robicie sobie remont, twoj jest juz taki duzy ze nie miesci sie w gondoli?wo mamo-moja tez duzo placze nie wiem czemu-pytalam sie gp i hv to odpowiedz jest w stylu moze zeby moze kolka nic nie pomoga.
atomowka zazdroszcze silowni
Tak czytam sobie was i wydaje mi sie ze macie mase czasu-wychodzicie na silownie fitnesy a ja sie czuje taka zamknieta w domu:( w szedzie gdzie ide to z dzieckiem a jak wieczorem moglabym sie pacnac i pocwiczyc to odpadam ze zmeczenia -bardzo bym chiala wyjsc ...
Moj aniolek ma rogi:pod karuzela 20 min w lezaku nie wiecej czasem posiedzi jak sie zajmie zabawkami --zazwyczaja ma wepchnieta raczke do buzi-ma bardzo dosnosny placz i wyczuwam to ze czasem chce wyegzekwowac cos nim a czasem moze cos ja boli...Czasem sie smieje gada ale nie mam dnia by mloda nie plakala po pare godzin.Bylam wczoraj w sklepie mala spala a plakalo jakies inne dziecko a ja juz bylam taka zmeczona ze wialam jak najdalej bo cisze chialam,wogle wczoraj zgubilam swoj ulubiony sweter:( jedyny w jaki sie mieszcze a w nocy wstawilam pranie z nowa bluzka --ktora powinnam uprac recznie i co mam dwa numery mniejsza czyli nie dla mnie:( ryczec sie chce .Poszysmy ogladac wczoraj ogien olimpijski a dzis moze na koncert do praku kicniemy jak nie bedzie padac...

moje dziecko jakieś popsute dzisiaj..... nie wiem co mu jest cały czas marudzi i poplakuje, najlepeij u mnie na rekach:/

Na pewno to nie brzusio, wiec chyba potrzebuje czulosci i mamy blisko siebie..... i wez tu cos zrób,a takie plany miałam.........

nusia u mnie to samo ... może to te upały ??

Ja też mam już dosyć na dziś , wstałam o piątej i od piątej mam cały czas dziecko przyklejone do siebie ... i obie jesteśmy całe mokre :sorry2:

Ewstra nie jesteś sama , ja też nie wychodzę nigdzie bez dziecka a w zasadzie w ogóle nie wychodzę bo Duszka nie bardzo się na spacery nadaje - pół godziny jak śpi a potem trzeba wracać :dry:

mini ale jakie upały??? moj jak jest cieplo to jest aniol a nie dziecko.
U mnie pogoda do d..y. jest w miare cieplo, ale wiatrzysko i deszcz co chwila.

Ja w sumie też wszedzie z synkiem, co prawda na spacerach jest grzeczny i lezy spokojnie lub spi.
w czwartek byłam u fryzjera, pierwsze samotne wyjscie, ale mąz przyjechał z małym do mnie bo musialam nakarmić- a butelki nie chciał.

amandla dzięki za info :szok: odstawiam kamiwaze :angry: właściwie to teraz mnie to nie dziwi w końcu 3 razy użyłam i już była poprawa dziwne żeby same rośliny tak działały:no:

mój szkrab od gorąca też spać nie mógł przez cały dzień 2 drzemki po 20min :sorry2:całe szczęście że chociaż nie marudny tylko go bawić cały dzień musiałam :happy2:

ja mogłabym wyjść tak by wrócić na następne karmienie bo ma mi kto zostać z dzieckiem ale ja nie za bardzo chcę wychodzić bez niego.. co tydzień jeżdżę z mężem na zakupy większe a Młody z babcią zostaje no i wychodzimy razem na spacery :) ja w lutym wracam szkołę kończyć bo zaczęłam studium kosmetyczne i już się martwię czy wytrzymam :-D do pracy na razie nie bo po macierzyńskim l4

a co do butelek to mam to samo nie wiem jak ja go kiedyś od cyca odstawię kiedyś doił ładnie dostawał raz dziennie z butli odciągnięte a tam wsypane wszystkie jego witaminy, probiotyki itd ale w końcu mu coś odbiło i nie ma zmiłuj nie weźmie ma dostawać żelazo w wodzie mu rozpuszczamy i na siłę do buzi wlewamy bo nie da rady inaczej :sorry2: nawet pediatrę poprosiłam o receptę na żelazo w kroplach i wypisała ale jak mi zaczęła mówić o jakiś czarnych stolcach czy z krwią to zrezygnowałam :szok: wolę się przemęczyć

reklama
Wczoraj chciał tylko spać. 2 h spaceru i ciagly jazdgot bo najlepiej do domu scycać się i spać. Do tego po 1 godzine po jedzeniu wisal mi na cycku czego nie bylo nigdy! Nie dalo sie odstawić.
Maz wracal 1:30 no to okolo zawsze karmienie i spanie te 3-4 h. Ja do tej pierwszej nie spie bo czekam na m. jak wiecie.
No i wstal sobie o tej 1:30 i nie spał do 3:30. Potem o 6 zaczal miąkwić. Potem był ryk, histeria bez powodu, do chwili obecnej gdzie go nie dam to parska, wkurza sie, jeczy, placze , krzyczy ;/ Tudziez sie drze.
To by bylo na tyle w ten niedzielny poranek

Do góry