reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No dzien dobry:-)

Nasz obudzil sie o 4 i chcial sie bawic rozkoszny jeden:-DZasnal o 6 i spal z nami do 9:-D

Angel moj tez ma tak czasami ale ja poprostu sie juz przyzwyczailam nawet nie narzekam juz bo to bez sensu wkoncu to jest tylko dziecko:-)

Skwar taki ze wogole sie na dworze nie da wysiedziec najlepiej w domu bo najchlodniej....
Milego dnia kobitki:-)

reklama
Heh pewnie, ze to tylko dziecko;) A ja jestem tylko czlowiekiem, do tego takim co nie spal wiecej jak 4 h ( na palcach reki policzyc i to) przez ostatnie 3 miesiace, i nie majacym ani mamy, ani tesciowej, ani babci, cioci ktora chociaz RAZ by sie nim zajela.
Nie ukrywam czasem jest zmeczenie materiału..tak jak dzis. Nic nie zrobie pewnie jakos trzeba przezyc..ale czasem brak sił.

Dziewczyny trzymajcie sie u mnie tez zmęczenie ale jak czytam co wy macie to aż złość mnie bierze ze ja śmiem narzekać ...
Młody idzie spac o 7:30 zaraz po kąpieli o 6 je kolacje - miche kaszki ;-) po kąpieli cyc do dna i zasypia. Budzi sie o 4 je na spiocha , niestety dalej podnosze go do odbicia ... I zawsze ryk nie sobie chłopiec , dziwne to jest bo Kevina nie musiałam ;( ale coz ... Siła wyższa
W dzień zaczyna sie normowac 3 drzemki o 12 obiadek .
Zastanawiam sie czy to ok bo Alex wogole nie płacze , wcale ?????
Jak co mu sie nie podoba to kwili albo fuka ale nie płacze bardziej marudze jakby sie skarżył ...
Dziś na targu rano byliśmy młody sie kimnal z 40 min a pózniej oczy jak 5 zł i wyglądał z gondoli przez tylne okienko , dziś wkładając go stwierdzialm ze lada chwila trzeba bedzie na spacerowka zmienić bo sie kolega przestaje mieścić ...

Miłego dnia drogie panie
Zazdroszczę pięknej pogody my w domu bo 15 stopni wiatrzysko, i kropi :mad:

cześć
od czwartku byliśmy z Marcinkiem na wyjeździe, potem dołączył do nas mężu i dziś wróciliśmy...wszędzie dobrze ale w domu NAJ NAJ :tak:
upał jak nie wiem dziecko padło, a ja idę imieninować z moją mamą, zaraz teściowie zrobią nalot :-p
udanej niedzieli

Witam was serdecznie. Informuję że sesja zakończona. Wprawdzie martwię się o jeden. Ten dzisiejszy egzamin bo pytania dał masakra, ale nawet jeśli to poprawka we wrześniu!
Tak się cieszę! Wprawdzie za tydzień zaczynam praktyki więc będę miała mało czasu ale intelektualnie odpoczne!
No i przede wszystkim będę luz tutaj na bieżąco z wami. Będę pisać z telefonu bo komputer mam zamiar wyłączyć do września ;-)
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie, ale będę twardą!;-)
Mój mąż teraz ogląda samochody bo kolega ma do sprzedania w dobrej kasie renault megane i się mój ślubny zastanawia.:-D
Moje dziecko natoomiast wykąpane pojedzone wysluchało bajki i teraz powtarza ją misiowi w łożeczku. Liczę na to że zaraz zaśnie bo w ciągu dnia oczywiście oka nie zmrużył oka!
Dyskusja robi się coraz bardziej gorąca. Idę zobaczyć czy czasem nie doszło do jakiś rekoczynów ;-)

Hej

My już wykąpani, po kolacji Aleks leży z tatą i oglądamy mecz
Wczorajsza nocka tragiczna, mały budził się co rusz mokry jak nie wiem, zapewne były mu mega gorąco tym bardziej że ponad pół nocy spał z Nami przyczepiony do maminego cyca
Dziś dzień nawet fajny, ale mega mega gorący
Takiego skwaru to nie pamiętam. W międzyczasie ( ze 30 min) popadał grad i była burza ale oddychać nadal nie było czym

hej :)
Ledwo co przeżylam wczorajszy dzien jak ja nie nawidze takich upałów :crazy:
wole jak jest tak około 25 stopni i wystarczy. Dzisiaj znowu to samo jak nie umre do wieczora to będzie dobrze.
Madzia mi marudzi całymi dniami ehhhh niewiem czy z gorąca czy co, wrzask nie chce jesc trzeba na ręke i dopiero butelke dac. Ale śpi sobie w nocy :)

cześć mamuśki :-)

gorąco co? i chyba nic cię nie zmieni przez ten tydzień. Gdybym nie była mamą to pewnie leżałabym na słońcu i byłabym już czarna ;-), no cóż a tymczasem leżymy w cieniu

angel nie dziwie się, że czujesz się zmęczona, mało śpisz i jeszcze nawet na sekundkę nie możesz "odpocząć" od Dorianka. Pięknie robisz oddając te ubranka. Brawo
agusia mój też bardzo mało płacze, choć czasami sie zdarza, 1,5 tygodnia temu płakał prawie 3 dni. od tamtego czasu banan na twarzy prawie cały czas. ina mówi, że jej Hanulka też nie płacze
pinula łał i brawo, na pewno ten ostatni egzamin też poszedł dobrze
helena
polecam Sophie, mój ją uwielbia. My ją dostaliśmy na baby shower, ale wiem że na taki gryzak cena jest bardzo wysoka. Z drugiej strony jak się o niej poczyta, to może cena adekwatna
amandla brawo za "sukcesy kulinarne", ja jednak poczekam jeszcze te 2 miesiące na warzywka
nusia bardzo podoba mi się komplecik, wcale nie uważam że powinno być na jasno dzieciątko ubrane, a ładnie-elegancko
tunia zazdroszczę umytych okien, a jeszcze bardziej popranych firanek, ja czekam aż moja mama do nas przyjedzie to też wezmę się za większe porządki, a ona przypilnuje G.
ewstra współczuje, ale wydaje mi się, że podobnie jak u Angel jesteś z małą non stop i to męczy. ja mimo całodniowej opieki i zmęczenia wieczorem biegnę na fitness odreagować. Dla zdrowia fizycznego i psychicznego

U nas już od 1,5 tygodnia sielanka, nie ma płaczu a uśmiech z twarzy praktycznie nie schodzi. Grześ przed zaśnięciem sobie "śpiewa" prześmieszne to .
My z upałem radzimy sobie na różne sposoby, często go rozbieram z pieluszki też, rozłożony jest basenik, a w domu wanienka więc co jakiś czas się pluska, a także przykrywam go zwilżoną pieluszką. Jak kładziemy na nim tą wilgotną pieluchę, to strasznie się hiha.
Dziewczyny jaką wodę podajecie dzieciom? Bo ja od piątku ciutkę go dopajam. Wprost z butelki? czy ją gotujecie? czy kranówkę? Aha i na jaką firmę się decydujecie? Poczytałam, że najlepsza nisko mineralizowana, poniżej 500 mg/l i Na poniżej 10.
Ja teraz dawałam Cisowiankę, ale spojrzałam na etykietę i ma 742 mg/l więc odpada. Popularna i rekomendowana woda dla dzieci to Żywiec, jednak oglądałam kiedyś jakiś program i testowali wody, okazało się że Żywiec najgorsza. W programie nie pokazywali marek wody, a same butelki bez etykiet. Butelka Żywca jest łatwa do rozpoznania. Wczoraj mój mąż znalazł, że ma więcej bakterii niż zwykła kranówka.

Ja Roksanie podaje NAŁĘCZOWIANKE ale szczerze nie patrzyłam na etykiety co ile ma, ostatnio zakpiłam również herbatkę z jabłkiem i melisą i czasami jej podaję tą herbatkę jeszcze :)))
aaa i u nas sukces brak kolek od ponad tygodniaaaaa więc chyba już nam minęły tfu tfu żebym nie zapeszyła :))
a poza tym to u nas po staremu, moje dziecko marudzi i to dosc czesto ale jak juz sie zacznie uśmiechać to aż miłooo :)) i niestety ale nocne pobudki póki co jeszcze nie minęły i 1-2 razy się budzi na cyca a w ciągu dnia jak są te upały to wisi prawie bez przerwy ale niestety trzeba zacisnąc zeby, wszystko dla maluszka :))

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiulka a te wody dla dzieci co teraz wprowadzili???Ale to jest chyba wlasnie zywiec zdroj:-)
A okna mylam jak L siedzial z malym nawet usneli razem:-D

Do góry