reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

pinula :-D ta sama, choć trudno w to uwierzyć :tak: Dobrze, że telefonu nie utopiłaś, bo jeszcze bym wyrzuty sumienia miała, że to przeze mnie ;-)
Oj i masz cierpliwość. 53? Ja bym pewnie spasowała po max 10... A wiosenna też na pewno dobrym jest wyborem - sama się nad taką zastanawiałam, ale nie znalazłam w sumie żadnej, do której poczułabym miłość od pierwszego wejrzenia.
Za to stwierdzam, że od dziś KOCHAM KORALE - wcześniej jakoś nie doceniałam tego rodzaju biżuterii stawiając na srebrny łańcuszek z zawieszką.

aina udanego wyjazdu i imprezowania - oby Antoś okazał się towarzyski :tak:

Przydałoby się wskoczyć do wanny (tzn. pod prysznic), ale się zastanawiam czy zdążę jeszcze.... Powinno się udać - np to sprint ;-)

reklama
Ina no widzisz Tobie to dobrze, ja niestety jem mało a utyłam
Po porodzie kg spadły a po msc zaczęłam tyć

Kasiulek no właśnie powiedzmy racjonalne odżywianie miałam na myśli
Zero słodyczy, białego pieczywa, ziemniaków, ryżu, makaronu, napojów gazowanych itp
Jem ok 1500 kcal dziennie widzę już pierwsze efekty ale często chodzę głodna, muszę sobie coś pozmieniać

I

hejooo my już z Madzikiem nie śpimy :) pojedzona wrzeszczy na miśki :)
Nooo szrama troche zeszła ale kreseczka jest. Ja też raz w tygodniu obcinam ale w zastraszającym tempie jej rosna te paznokcie. Zresztą u mnie tez sie poprawiły paznokcie ale za to włosy lecą z głowy strasznie już niewiem co mam robic wszedzie moje włosy hehe :) w jedzeniu w ciuchach w łóżku haha dosłownie wszedzie prawie nic nie mam na tej głowie ;/
Ja mialam pierwszy okres po 5 tygodniach i trwał 11 dni !!! masakra była a lało sie ze mnie jak ze świni teraz już sa normalne a tak było pięknie jak nie było okresu :-(.
Moja wariuje zaraz pewnie będzie wrzask więc musze isc :) miłego dnia dziewczyny :)

hej ho :)

witam się w Wawie ładny dzionek się zapowiada, więc od razu więcej energii.
Amandla wiem, że u Mani miałaś paseczki krwi w kupce, ja właśnie dzisiaj zauważyła. Iść od razu do lekarza? czy odstawić nabiał, który jem w ilościach bardzo dużych, to podstawa mojej diety? i zobaczyć co będzie się działo?
Dzisiaj idziemy na rehabilitacje nr 2

po chwili
naczytałam się w necie o tej krwi umówiłam się już do lekarza, rehabilitacja odwołana. Martwię sie

Ostatnia edycja:
Kasiulka nie denerwuj się. My krew te z mieliśmy i to 2 razy, raz nawet skierowali nas do szpitala, choć nas nie przyjęli...bo dziecko w dobrym stanie.Pewnie na początek każą Ci odstawić nabiał, zwykle zaczynają od alergii i pytań co jadłaś, jeśli karmisz piersią..trochę to bez sensu, bo bez badań to jest wróżenie z fusów... ale też to przerabiałam, czasem może być też krew po antybiotykoterapii, ale Grze s chyba nie był chory...wogóle tyle możliwości, ale jak dziecko je itp. to raczej nie reaguja szybko, my mieliśmy biegunkę z krwią i dostaliśmy smecte i acidobaby ..ale oczywiście do lekarza warto pojsc, by sie uspokoić i sprawdzic czy z maluszkiem wszystko ok... trzymamy kciuki...

A ja pochwaliłam moje dziecko i dziś w nocy budziło się o 1 póżniej o 3 i o 6. o 1 i 3 nie chciał jeśc tylko po prostu tak strasznie płakał jak by go coś bolało... Nie wiem co mu było. Którąś noc z kolei tak marudzi w nocy. ściślej mówiąc od soboty. Tylko do tej pory marudził nawet nie otwierając oczu tylko tak popiskiwał. wiec wstałam przytuliłam i było dobrze. Wszyskto w okolicach 1. A dzisiaj oczy miała otwarte i krzyczał w niebogłosy. Nie wiem o co chodzi.... :(

Houk!
U nas nocka fantastyczna, pierwsze karmienie o 2, a nastepne po 6 :szok: czyżby dziec mi pomału wycofywał sie z nocnego stołowania się ?! fajnie by było :-) dziś w planach mamy, spacer, obiadek odchudzający dla mnie, obiadek dla taty i pomału zacząć pakowanko... nie lubię.
Kasiulka - pedz czym prędzej do lekarza. Oby to był jednorazowy incydent - trzymamy kciuki za Grzesia!!!
Kadza - Antek regularnie wygląda jak apacz po bitwie, tak sobie dzioba drapie, mimo że obcinam mu pazurki po 2-3 dni bo rosną jak szalone :confused2:
Atomówka - z tego co mi wiadomo to 1500 kcal to za mało jak karmisz cycem, bo odpada Ci jakies 1000 kcal gdy organizm jest obciążony karmieniem, a byc moze sie myle...
Pinula a może Jacha brzuszek pobolewa? U nas takie piski nocne były przy kolkach...

pora wziąć sie za jaką robote...

Ostatnia edycja:
Hej Kobietki,podczytuje was czasem :)
Szok jak dzidzie rosną :)))
atomowka jak chcesz to przesle tobie moja diete ale w niej nie ma mleka,nabiału i tłustych rzeczy i slodyczy:-)
zato makaron,chleb wszelaki itd.

nasz Oli kochany-rosnie zdrowo , budzi sie w nocy co 2-3h nadal choc dzis chyba brzusio bolal bo plakal 2 razy.
ale jestem szczesliwa :)

calujemy!

reklama
Do góry