reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ajako- super ze z ignasiem lepiej, ajulcia ma na pewno taka urode, ze tak malo przybiera:-)
aco do kolejki....szkoda słów, wredne babska

kasiulka - my o drugie tak za 2-3lata bedzime sie starac:-) a co do pracy....wracam na 3 dni, mam nadzieje ze szef mi podpisze dokument i natepne 2 dni beda mi doplacac.
jakbym chciala wrocic na caly etat to wiekszisc wyplaty na opiekunke by szla, a tak 3 dni- moze sie uda z mezem jakosc uregulowac, ewentualnie 1-2 dni opiekinka

mały mi cos marudzi, łapki wklada po lokcie prawie do buzi, smarowalam dentinoxem, ale pomaga na chwile
znacie cos innego dobrego na zeby? bo ja w przyszlym tyg lece do polski i wolalbym zeby nie marudzil w samolocie

a do tego jak puszcza prutki to placze......nie wiem dlaczego....
cos chaotycznie ale pisze z tel

reklama
ajako dobrze, że z Ignasiem ok, przeżyć w kolejce współczuję - ale prawda taka, że hipochondryki (jak ja ich nazywam) wszędzie takie same :no:

My się dziś zważyliśmy przelotem (zero zainteresowania co do naszej infekcji, o której nas informowano w piątek z takim przejęciem po czym pozostawiono samym sobie) - Rafał waży 7140g.

Kasiulka no to ładnie sobie Grzesiu już poczyna :tak: Oj, bystrzacha z niego :tak: Ale dla Ciebie - żegnaj beztrosko, przynajmniej dopóki kojca mieć nie będziesz ;-)
Mój akuratnie usilnie (i głośno) majstruje przy zawieszce w łóżeczku...

Co do pracy, to ja się śmieję, że jestem na czarnej liście pracodawców i nigdy z niej się nie wydostanę...
Bo najpierw nie miałam doświadczenia, potem byłam w ciąży, teraz jestem matką. Za chwilę będę długotrwale bezrobotną i tak dotrwam pewnie do pięćdziesiątki...

Czarna lista pracowników - Infografika - WP.Pl

I jak tu żyć?

Dzięki za odświeżenie pamięci - zupełnie zapomniałam, że też się tam zarejestrowałam, ale Rafała jeszcze nie "zameldowałam" i nic nie zamówiłam, tzn. już nadrobiłam zaległości ;-)
No mleczko z hippa na pewno jest dobre :tak:
Przypominam - czy ktoś chętny na BEBILON 1?

nusia ja smaruję calgelem i jest dobrze (dentinox mam na zapasie z polecenia znajomych)

nusia- ja najlepsze co znam to Dentinox wlasnie, ale faktycznie pomaga na chwile. u nas tez na zeby to wszystko, nawet przez wzmozona produkcje sliny moze kaslac, krztusic sie itd
oby udalo sie Wam fajnie poukladac z mezem i obylo sie bez opiekunki, chociaz w sumie fajna opiekunka tez czasem przyda jesli nie macie tam nikogo z bliskich do pomocy.

Kasiulka- to szybko chcecie sie starac, nie wiem w takim razie, albo sie gdzies zaczepic na chwile, zeby cos wyrwac; jakies macierzynskie itp, ale to takie perfidne troche, ja bym nie umiala chyba, trzeba miec charakter hehehe, mam taka kolezanke i szczerze ja podziwiam za ta kamienna twarz i zaciskanie zebow z mysla z tylu glowy; oj juz niedlugo, niedlugo przyniose Wam chorobowe :-Da dodam, ze to wlasnie jej nowa praca.

co za czasy, zeby rodzinie ciezko bylo wyzyc z jednej pensji :no::-(
kiedys na Ślasku prawie zadna zona gornika nie robila! (czyt.nie pracowala zawodowo ;-))
ja jak poszlam do pracy zaraz po macierzynskim na Jule to po zaplaceniu niani zostawalo mi z wyplaty poczatkowo 400 zl :szok:
pozniej z deczko wiecej jak awansowalam, ale to kwestia kilku stowek, wiec nawet nie ten 1 tys. echhh zycie

a jeszcze z cyklu; cudowne wiesci; nasz nowy aparat okazal sie prawie, ze nienaprawialny po upadku z 30 cm :szok:
na gawarancji nam go nie chca zrobic, a jakis tam fachowiec stwierdzil, ze padla jakas plyta glowna (?? jest cos takiego a aparacie, ktos wie??) i naprawa od 400 wzwyz!! juz nie wspomne o tym, ze na wakacje zostajemy bez aparatu:wściekła/y::wściekła/y:

a moj synus wlasnie 'odleciał' na macie;
Zobacz załącznik 478128

hey dziewczeta produkujecie posty w zawrotnym tempie .... ja srednio kumata jestem , wiecej sie zgubie niz odnajde wiec wybaczcie , ze tak o pisze bez sensu ale dogladam czytam tylko jakos tak chwili brakuje zeby porzadnie odpisac :))

villandra widze ze tez masz mleko do odstapienia :D ja mam kilka rowniez jakby kto chcial : hipp bio combiotik , nan pro 1, i bebilon comfort i bebilon ha - oczywiscie wszystkie nietrafione byly procz mega drogich sloiczkow nana pro 1 ha .... no ale przesada za sloiczek 90 ml 3 zl...........i niby proszkowane mialo byc takie samo ale okazalo sie ze nie jest hipoalergiczne hahahaha :D

................................................................

Remek smarkaty stasznie
raz upały pow 30 stopni
potem znowy tydzien w kurtkach
u nas cały dzien a to mży
a to wieje
ranyyy pogłupiała ta pogoda

................................................................

4 months old
Hanula po pierwszym "normalnym" posiłku
nie smakowało
dwie pierwsze łyzki wyladowały na mnie,
potem "jakos tako" jadła ta jarzynowke
za kazdym razem sie kwasiła
Remek powachał , pokrecił nosem i powiedział
"jaka Ty dzielna jestes Hanula"

............................................

Ostatnia edycja:

Remek powachał , pokrecił nosem i powiedział
"jaka Ty dzielna jestes Hanula"

............................................

:-D:-D:-D

Ignacy słodziutki

Rafał też miał dzisiaj jakiś śpiący dzień - najpierw drzemka - uwaga! - 1,5h :szok: pobudka z wielkim rykiem - oczywiście o cyca chodziło, przy którym znów odleciał na jakieś prawie pół godziny, trochę z babcią pogadał i znowu awantura o jedzenie :confused:
Teraz śpi już po kąpieli - oj, dawno już tak ze spaniem nie miał - zazwyczaj to robi wszystko by nie zasnąć, cwaniak jeden, ale najwyraźniej dotrzymywanie towarzystwa nieco go zmęczyło.

A mama ma czas na dokończenie prasowania - tak, dokończenie :tak: Wczoraj się w końcu zlitowałam i (po dwóch tygodniach :confused:) wzięłam do roboty. I przydałoby się do weekendu domencjum odgruzować, bo w niedzielę prawdopodobnie nawiedzi nas familija z poznańskiego, a my teraz w czw jedziemy do lekarza, pt i sb wycięte z kalendarza na balety i przygotowania do nich, więc najwyżej dzisiaj i jutro mogę troszkę podziałać...

hej dziewczyny :))
U mnie 2 dni Madziulka grzeczna daje dychnąc mamie.
Po za tym pakuje rączki do buzi aż ją "cofnie" czasem.
Czy wasze dzieciątka jeżdżą w gondoli ? bo moja w foteliku samochodowym na wózek zakładamy w gondoli można zapomniec o spacerze ;/ niewiem czy to zdrowe własnie ale inaczej sie nie da;/
Po za tym bąki sadzi straszne czasem płacze czasem nie przy nich. Niewiem o co chodzi.
Pozdrawiam :)

Ajako no i całe szczęście że z Igim wszystko ok
Jeżeli chodzi o kolejkę, niestety ludzie chyba na starość wrednieją

Kasiulka ja podobnie status bezrobotnej mam. Do pracy jeszcze niet na pewno, ale od nowego roku pewnie zacznę się rozglądać. Co do następnego dzidziusia bardzo szybko się decydujecie, my o ile w ogóle to za jakieś 3-4lata

Vill czarna llista hahah uśmiałam się

Kindzia jak na imię na Twój synek? Bo raz piszesz Remek a raz używasz innego imienia i się gubię?

A mój syn jak zasnął po 17 tak śpi cały czas, ja zdążyłam zrobić dwa obiadki ( dla mnie i dla P )posprzątać i pranie zrobić
Ciekawe czy się przebudzi i noc będzie z głowy czy jednak spał będzie

vilandra podrzuć pranie do mnie - u mnie teściowa ostatnio prasuję - nawet nie wiem kiedy :rolleyes2:

Kindzia oj dzielna Hanula , dzielna :-D Jedzonko dla niemowlaczków ma strasznie podły smak :tak:
a Kaskader jest przesłodki.... chyba lubi siostrę ??

reniuszek nieźle mlek wypróbowaliście , czemu tak często zmienialiście ?? Nie zaszkodziły Maksiowi te zmiany ?? gdzieś w prasie dla mam czytałam że nie powinno się tak "o" zmieniać mleka ...
Ja nad tym hipp bio się zastanawiałam bo teraz używam rossmannowiesgo ale właśnie trochę boję się zmieniać bo jak mu nie podejdzie to znowu trzeba będzie zmienić

ajako przesłodki jest Twój synuś a ta czapka włosów jest bosska :-D
Czytałam że martwisz się o Julkę , spokojnie, najpierw sprawdź wyniki badań... A jak u niej ze wzrostem ???
obserwjesz ją na siatkach centylowych ??

nusia chyba to taki czas u dzieci bo większość teraz marud jest :sorry2: Moja grzeczna Duszka też ostatnio ciągle na raczkach i do tego paluchy non stop w buziuni i tak jej źle i tak nie dobrze :sorry2: a zębów to ja nawet nie szukam nauczona doświadczeniem :-D

reklama
Mini poczatkowo bylo nan pro 1 ale maksio mial problem z kupka lekarz neo kazala zmienic na hipp combiotic jak nie hipp to bebilon comfort trwalo to dlugo ...hipp byl znosny przez tydzien trwala zmiana z nana na hip ale zaczely sie wymioty i dziki krzyk wiec mielismy bebilon ledwo zaczelismy bebilon a opozycja sie zaostrzyla. wiec kolejna wizyta u lekarz ktora zauwazyla ciemieniuszke u maksia i kazala bebilon ha a ze to mu niesmakowalo w ogole i plul tym i krzyczal skonczylismy na bebiko ha..... wszystko oczywiscie pod kontrola lekarza a zmiana mleka odbywala sie u nas bardzo bardzo powolnie po 1 porcji dziennie podmianka wiec cale to wszystko trwalo ok 3 tyg zanim doszlismy to "tego jedynego" :))

Do góry