reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam się,

W wawie niezbyt ciepło i ponuro, czasami mży, także obawiam się że dzisiaj będziemy siedzieć w domu

pinula, mój też tak robił leżąc na pleckach, ale teraz przekręca się na brzuch (od piątku to nagle jego ulubiona pozycja :szok:) i zasuwa. Okres? kurcze faktycznie niedługo wróci

Wczoraj położyłam go na macie, a sama poszłam zalać sobie herbatę, wracam a Grzesia na niej nie ma, jak mi ciśnienie skoczyło, a on był już koło łóżka. Chyba muszę zainwestować w jakiś kojec, bo mi przepełzuje i przeturluje się na sporę odległości :-).

Noc dobra, humor od rana wyśmienity, oby się nie popsuł. Grześ pomału usypia w kołysce, a ja ide pobuszować na all

reklama
Kasiulka wow , wieeeelkie gratki dla Grzesia ale mocny chłopak z niego , szybko będzie chodził :tak:

Pinula ja też okresowa jestem :-( a brzuch bolał mnie już tydzień przed :baffled:
A co do mojego M to dostał pismo że na okres trzech miesięcy zostaje odesłany do innej placówki ( na mocy artykułu 42 ) . To jest 60 km od naszej miejscowości i żaden bus tam nie jedzie a my nie mamy auta . Więc usiałby jeździć z przesiadkami ... ewidentnie chcą żeby sam się zwolnił bo nie pierwszy raz taki numer robią , a jak oni by go zwalniali to musiał by dostać odprawę :crazy:
Dzwoniłam wczoraj do PIP-u i laski mi powiedziały że ta ustawa na którą się powołuje pracodawca odnosi się do zmiany stanowiska pracy a nie miejsca pracy ... w takim przypadku musieli by go wysłać w delegację , bądź też podróż służbową a tego nie mogą zrobić bez jego zgody bo jest opiekunem dziecka do lat czterech ...:sorry2:

tylko ma taki mały kruczek w umowie że miejsce pracy to jest sklep firmowy oraz inne placówki na terenie całego kraju

Witam sie prawie popołudniowo :)) u nas brzydko pochmurnie i na deszcz sie zbiera :((
co do okresu to ja jeszcze nie dostałam i ciekawe kiedy dostane bo u mnie to przed ciążą pojawiał się 2 razy na rok przez PCO :) jedynie ze po tabletkach i tak cud że wogóle zaciążyłam w jakiś sposób :))
my się nie odzywałyśmy w ogóle bo mały remoncik w domu był :))
co do aparatów foto bo widziałam ze pisałyscie to my mamy Sony alpha 390 ale jeszcze za bardzo nie umiemy sie nim posługiwać bo mamy go od niecałego miesiąca ale kiedyś się nauczymy :))
a ogóle moje dziecko mi sie popsuło jak już ładnie noce przesypiała tak od jakiegoś tygodnia wisi non stop na cycku, wiecznie głodna a w nocy budzi się nawet po 3 razy ehhh mam nadzieję że powróci całonocne spanie i mamusia się w końcu wyspi :))\
uciekam bo juz maruda sie włączyła Roksance a musimy sie jeszcze zebrac i do rossmana leciec po płyn do kapieli i do banku wstąpic, miłego i słonecznego popołudnia życzymy mamusiom i dzieciaczkom :))

Dostałam dziś paczuszkę Hippa ;-)
dostałam próbkę herbatki jabłko-melisa (skład cukier , glukoza , koncentrat soku , wyciąg z melisy , karmel w proszku , kwasek cytrynowy , witamina C , naturalny aromat )
Herbatka dla niemowląt od czwartego roku życia ... szok !!!!

Kasiulka no oprócz cukru jest też glukoza i karmel ( czyli palony cukier ) :baffled:
a aromaty , po co takiemu maluszkowi ?? przecież on jeszcze nie ma spaczonego smaku ....
dziwności ....
Chyba lepiej i zdrowiej zwykła malinową z herbapolu zapodać z dodatkiem melasy albo słodu a najlepiej bez :sorry2:

hej, hej

no ja tez dostalam te paczuszki, tzn. z Hippa i Bobovity, ale co fajne to w kazdym po sloiczku, wiec spoko :-)
pamietajcie tylko laski, zeby nie wyrzucac od razu tych wszystkich ulotko- papierkow co tam znajdziecie, bo tam jest kupon na jeszcze jedna paczuszke do odebrania w Rossmanie za symboliczny 1 grosz :-) aha mowa o Hippie, jakies kupony znizkowe tez tam sa :tak:

u nas ok, spalam z malym w salonie, bo mialam schizy, ze jak cos zacznie mu sie dziac w nocy w lozeczku to ja sie nie obudze, wiec wolalam byc blisko, a maz z mala w sypialni, bo chora to tez marudzaco- stekajaca, ot pozycie malzenskie z dziecmi :-D
maly w nocy ok, bylismy u lekarza, osluchowo ok, gradlo tez, na zabki sie wscieka, katarek ma i dlatego kaszle, ale nie ma tak zle jakie mialam wizje i do tego moj chlop- histeryk :crazy:
Julusia niby juz lepiej, ale moze jutro postawimy jej banki, żeby wyzdrowiala nam calkowicie do wyjazdu, a tymczasem jutro idziemy z nia na krew, pani doktor zalecila duzo badan, bo ona taka chuda, od sierpnia ubieglego roku przybrala 200 g :-(
wiec beda ja badac na pasozyty, anemie i takie tam, mam nadzieje, ze jednak nic nie wyjdzie i taka jest jej uroda i tyle.

a Igus wazy 6,8 kg, przyrost wagi ma idealny.

wiecie, dzis dzownilam do kadr, mam podstawowy macierzynski do 8 lipca, szok! pisze o dodatkowe 4 tygodnie, pozniej urlop i raczej na wychowawczy, bo nie mam co z dziecmi zrobic, ale boje sie jak cholera, ze nie podolamy finansowo i ze nie bede miala jak pozniej wrocic na rynek pracy :-(
a ta kasa idzie jak woda, normalnie masakra, a gotowka to juz w ogole, ostatnio mielismy troche kasy w domu, dzis szukamy, szukamy i nie ma, tzn. zostaly jakies grosze, oczywiscie prawie doszlo do awantury, bo co sie stalo z tymi pieniedzmi? kto, gdzie i jak wydal? masakra :-(

eee i juz humor pod psem, nastroje do d...

mini- ale przegiecie z takimi zagrywkami, wspolczuje problemu i mam nadzieje, ze maz znajdzie sobie szybko lepsza prace!

a w ogole to podjechalam do NFz- etu odebrac mlodemu karte, dzieci chore w aucie, stanelam z boku do takiego okienka, gdzie ostatnio stalam z kolezanka i pani z okienka wolala; kto po odbior tylko to prosze, wiec dzis tam stoje, a tam jedna osoba skonczyla i nastepna sie pcha z kolejki, wiec mowie; przepraszam, ale ja tylko po odbior, na co pani; no i co z tego? ja tu stoje juz godzine w kolejce, pani tez musi stac! ja na to, ze ostatnio pani z okienka wolala, ze po odbior to podejsc, a dzis ona; ale jak kolejka sie burzy to ja nie moge :szok: musi pani stac!
stare krowy jak uslyszaly to; pani stoi w kolejce jak inni, nie blokuje pani! ja; dzieci mam chore w aucie, tylko odbiore to 3 sekundy, a oni; a my to co mamy kroliki?! no szok co za narod! idz w cholere, ale jak moje skladki ida na ich emerytury to ok, ale stara krowa jedna z druga bedzie przylazic do tego NFZetu na wszystko rzadac, slyszalam tam jedna; ale pani juz dostala refundacje na okulary w zeszlym roku....baba; ale ja chce teraz na okulary do czytania....pani w okienku; ale przysluguje raz na 2 lata na okulary...baba; ale ja tym razem CHCE na DO CZYTANIA!!!!!
no zesz w morde co za dzien :wściekła/y:

reklama
ajako dobrze, że z Ignasiem dobrze :happy:; co do kolejki szkoda słów co za babska :angry:. Też się boję o pracę i nasze finanse.. mi nie przedłużyli umowy i jestem bezrobotna. I nie wiem co robić, na pewno jeszcze nie chce iść do pracy, opiekunki są tak szalenie drogie, więc żeby mi się opłacało musiałabym zarabiać ok 1 tys więcej niż pensja opiekunki... nie ukrywam, że jak Grzesiulek będzie miał rok chcielibyśmy się starać o kolejne dziecko, więc znowu przerwa :baffled:. Sama nie wiem jak teraz powinnam pokierować swoim życiem, przeraża mnie to

Do góry