reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam!
Ją po jednej turze egzaminów jeszcze tylko za tydzień i będę wolną do października anulaj narazie wszystko mam do przodu nawet ta najgorsza kobyłe której się jak bałam!
U nas jaś ma od wczoraj katar i kaszle! Poszła w ruch masć majerankowa syrop prawoślazowy! Poza tym dalej walczę z zielonymi kupami z których się taka woń roznosi że aż łzy z oczu wyciska! Muszę z tym iść do lekarza!
Jak skończę ta sesję to obiecuje być już tu u was na bieżąco! Bo teraz czuje się jak jakiś gość i nieznajoma bo nie niem co u was i maluszkow!

reklama
dzien dobry:)

my wczoraj na spacerku, zakupach bo u nas zaczynaja sie juz SALE:-) a po poludniu grill z mezem:-) a synus spal obok.bylo bardzo sympatycznie

pinula- gratulacje ze zdania egzaminów i trzymam kciuki za reszte. normalnie podziwiam cie za nauke przy małym

vill- smacznego:-)

aina - mama to super skarb:-) ja juz za 2 tyg lece do mamusi :-) i tesciowej......

ina- hanulka jest sliczna i ty rowniez wyglaasz rewelacyjnie 9 widziałam zdjecia na fb)

helena- dla mnie to tez niedojrzały uklad

kasiulka- sliczne zdjecia i jaki grzes wpatrzony w was:-)

Moj po karuzela( jak codziennie rano) ale już mi tam miauczy i musze iść po niego.

witam się i ja
Wczoraj był obiad, msza,grill u przyjaciół i wizyta u teściów,wróciliśmy do domu po 23... moje dziecko będzie takim samym włóczykijem jak ja :-D

helena to pewnie niedojrzały układ, bo my na mm mieliśmy bardzo podobnie więc zmiana mleka nic tu nie da
aina ja już mam plan jak tu mamę wykorzystać w środę ;-)
pinula podziwiam Cię naprawdę,ja nie mogę się zebrać żeby te cholerne studia skończyć, a Ty proszę - wszystkie egzaminy zdane GRATULUJĘ i życzę powodzenia
ina wyglądasz świetnie, nie jak mało atrakcyjny chłopczyk ale jak bardzo atrakcyjna kobieta,a Hanula - wiadomo gwiazda :-):tak:

Marcinku ćwiczył, ćwiczył na brzuszku i padł,teraz sobie śpi :-)
a ja idę zrobić coś-cokolwiek

ina cudowna sesja! mój jeżeli piszczy to radośnie
pinula :szok:, gratulacje!!!

synuś pobawił się, pobawił i zasnął, hmm nie miałam teraz tego w planie :-)

a to skoro takie objawy przechodzą, to mnie uspokoiłyście, mój dopiero za 2 tyg skończy 3 miesiące.. może już niedługo i jemu te prutanie się skończy i układ będzie dojrzalszy i człek spokojniejszy:) dziki za porady.. ciekawe tylko czy to,że chłopak po operacji wpływ jakiś na dojrzewanie będzie miało, mam nadzieje że nie i że wszystko wkrótce się uspokoi..

martwiłam się, że Marcinku nie dojada i tak było... jeszcze dzisiaj ale teraz to już nie wiem co jest bo zjadł zupkę jarzynową, za półgodziny zrobiłam mu 90ml mm też zjadł i w ryk że głodny, no to drugie 90 ml zjadł i zasnął :szok:

Dziewczęta, a ja tu zaczynam się po cichu martwić że moje dziecko wielu rzeczy nie potrafi, które jego rówieśnicy już umieją, a tu w ten wek. już była zmiana... ale dziś to przeszedł samego siebie :-) Antoś ochoczo zaczął przekręcać się na boki, i to nie jednokrotnie przez przypadek, ale z premedytacja :-) ponad to pięknie przekręca się po okręgu i w łóżeczku i na macie, po prostu kręci się jak szalony :szok: dodając to że pięknie składa rączki i chwyta zabawki ... o rany!! Już wiem dlaczego ostatni tydzień był tak koszmarnie trudny... bo było dużo rzeczy do przetrawienia ;-) a teraz poległ na macie :
Zobacz załącznik 477792

Pinula jesteś wielka!! Ja już 2 rok zbieram się do pisania mgr i jakoś mi ciągle nie po drodze :zawstydzona/y: już nawet na uczelni idą mi na rękę , ale jakoś, no nie mogę się zebrać. A Ty... no szacun i czołobicie z mojej strony:-):-)
Pere ja też powinnam się za coś zabrać, ale mi się nie chce... jedyne co dziś mi się udało to 4h spacer, wspólne z Antkiem pieczenie ciasta. A teraz gdy młody śpi, to same widzicie... forum i czekam aż moja mamunia przyjedzie, a do 20 jeszcze kupę czasu, a tu lenistwo :blink:
Kasiulka planuj, planuj a Grześ swoje palny ma ;-)

dobra... to pranie w koszu na mnie łypie, może deskę chociaż rozstawię :confused2:

Ostatnia edycja:
pinula i ja kłaniam się w pas za pilność i wytrwałość - gratuluję zdanych egzaminów i nie puszczam kciuków za pozostałe jeszcze

aina Rafał też dziś na macie zaczął sie układać na boku (dotychczas do takiego wysiłku mobilizował go jedynie bufet)

A mój bidulek się dzisiaj męczy - do południa było nawet dobrze, pomarudził ze dwa razy, to zaaplikowałam kawałeczek czopka glicerolowego i pięknie po-szło! Ale nie przeszło - niestety. Drugi kawałek też nic nie dał. I tak raz płacze (taki typowy płacz na ból :-() na brzuszek, raz na ząbki. I niewiele pomaga :no: Masaże, nie masaże - przed chwilą była kąpiel i jakby nieco lepiej...

Jakie miałyście leki osłonowe przy antybiotykach? Nam lekarz nic nie dał twierdząc, że zgodnie z jego wiedzą (a pediatra naprawdę doświadczony i jeden z najlepszych chyba w województwie nawet), antybiotyk i tak zniszczy tę osłonę i że jak coś, to zastosuje się jakąś osłonę po antybiotyku. Ale tak się zastanawiam czy może mogę ajkoś małemu pomóc (bo bąki idą straszne i kupy mało) - może herbatka z kopru coś da? (o ile w ogóle mały ją wypije).

No i jeszcze jedno pytanko - czy któraś z Was podaje może BEBILON 1 ha? Bo mam na zbyciu zaczętą puszkę - dla siebie kupiłam, ale kompletnie mi nie podchodzi; zrobiłam sobie dwa razy i stwierdzam, że nie dam rady wypić całej puszki (prędzej haftnę jakiś wzorek na podłodze), a szkoda by było wyrzucić... Jakby któraś była zainteresowana, to dajcie znać - oczywiście im szybciej tym lepiej, bo wiadomo, że otwarte to do 4 tygodni trzeba zużyć...

Oj. Zapowiada się chyba ciężka noc....

reklama
help laski

nie moge Was doczytac ostatnio, bo Jula mi sie rozlozyla i ja kaszle jak stary gruzlik do tego katar taki chamski infekcyjny, ale ja nie o tym
szybko pisze poki mojego nie ma, ale zaraz nadjedzie.

maly mi zaczal dzis kaszlec, a ten kaszel taki dziki jakis szczekajacy, spac nie moze, jesc nie chce, placze przerazliwie i chce zjesc raczki, co to moze byc??
zeby czy jednak jakas infekcja gornych drog oddechowych??
jechac z nim jeszcze dzis na dyzur do poradni??
ryczy mi na rekach, trudno sie pisze
helppp

edit;
jak go nosze to sie troche uspokaja, nawet sa jakies przeblyski usmiechu, ale musze z nim 'tancowac' po pokoju
ale jak sie rozkreci z wyciem to tak strasznie kaszle, ze ciagnie go na wymioty, szok, nie wiem o co chodzi
poki co zmusil sie do mleka, ale juz przysypia, bo taki wykonczony biedny

Ostatnia edycja:
Do góry