reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

jeszcze raz pytanie dotyczące WINDI: czy używacie go kilka razy, czy wyrzucacie po każdym użyciu??
nusia my do chrztu wybraliśmy nieskomplikowane ubranko - białe welurowe spodenki, body a la koszulka polo Body do chrztu chrzest chrzciny rozm 80 (2429306928) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i kamizelkę taką jak tutaj Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., bo mi się podobała do tego polo; osobiście nie podobają mi się takie "dorosłe" stroje typu garnitur, krawat kaszkiet... ale oczywiście to rzecz gustu :tak:
idę sprzątać dalej
miłego wieczoru

reklama
HEJ:)
Mini super plany wakacyjne, oby wszystko się udało:)
Angel kochana wyczerpujące widze dla Ciebie nocki, ale pomyśl że za pare lat będziesz z rozczuleniem wspominała te nocne przygody:)
Vill trzymam kciuki, niech bakterie idą precz
Jagoda witaj, a myślalam że tylko ja tak czytałam to forum z ukrycia:)
Perelandra normalnie Ty co nie napiszesz to się zawsze z tym utożsamiam:) mamy podobne zdanie na wszystko chyba. Ja też szukałam prostego ubranka na chrzest, ale strasznie cięzko takie dostac!
Byłam dziś w galerri echo w kielcach, szkoda że na chrzest nie szukałam tam ubranka...
Jakby któraś z was szukała prostego ubranka na chrzest to polecam sklep CUBUS - dziś byłam i biały welurowy komplecik (bluzeczka na suwaczek i spodenki) był w przecenie za 20zł:)
Ja kupiłam tam czarne body:) Wogole lubię czarne body, chyba dlatego że tak rzadko spotykane:)

Pozdrawiam:)

Ja bym chciala gdzies tak sobie wyjsc ale jeszcze nie teraz chyba bym nie dala rady a moje wyjscie by sie skonczylo na tym ze dzwonila bym co 5 minut albo szybciej jak godzina bym wrocila:biggrin2:

Nie jesteś sama - ja jak gdzieś na kwadrans wychodzę, to najchętniej wróciłabym zaraz za progiem ;-):-D Ciekawa jestem, jak to będzie z tym weselem, bo pewnie cały czas będę namiętnie obserwować komórkę - czy mama do małego nie wzywa :biggrin2:

Wiem - miałam wstawić foty w czym tam pójdę - no niestety, jedna kiecka jest u krawcowej (razem z kropkami do ciachnięcia po długości ;-)) - będę ją miała dopiero w pt wieczorem, ale kropki na pewno na wesele nie idą ;-). No i jeszcze jedna na zamianę - może jutro cyknę jakąś fotę.

Mini jak doszłam do tej infekcji? No zero objawów - przypadek, albo mój upór. Bo infekcja dróg moczowych najczęsciej nie daje jakichś specjalnych objawów.
Nefrolog powiedziała, że u każdego niemowlęcia powinno się rutynowo robić ogólne badanie moczu raz w miesiącu (tak jak my dorośli powinniśmy się badać raz w roku), a my tym bardziej z racji na przebytą infekcję tuz po porodzie (której zaistnienie tak naprawdę zakwestionował już trzeci lekarz :sorry:), no a już obowiązkowo powinno się robić takie badanie przed szczepieniem.
Więc poszłam do nas do ośrodka (i tak potrzebowałam dla siebie skierowanie) i mówię, że chcę skierowanie na mocz - no to nasz doktorek - aina nie pediatra, podkreślam to - zaczął kręcić, że po co, że nie ma potrzeby robić takich badań, a skoro nefrolog każe je robić, to niech da zalecenie na piśmie - i że on jest za tym, ale system mamy chory, bo nie wiadomo kto powinien dać skierowanie a najbiedniejszy potem pacjent - racja i nie racja - ale jeśli chodzi o takie rutynowe badanie raz na miesiąc, to nie trzeba być pod opieką nefrologa :wściekła/y:, no i z wielką łaską w końcu dał.
No i szczęście w nieszczęściu, bo w najbliższy wtorek mieliśmy mieć szczepienie i pewnie znowu by było jak ostanim razem: "ja bym szczepił" :crazy:
A ten lekarz dzisiaj, to wiedziałam dokładnie kto on taki - bo do niego właśnie miałam zamiar podbić prywatnie (albo jeszcze jedno nazwisko miałam w zanadrzu - oboje baaaardzo doświadczeni i chwaleni przez pokolenia już właściwie), a przypadek, że akurat miał dyżur w szpitalu, w którym jest laboratorium.

atomówka a u Was ząbków przypadkiem gdzieś nie widać?

Jagoda
witaj - napisz coś więcej o sobie i maleństwie. A długie robicie te spacery? Może spróbuj wychodzić o innej porze, może maluchowi za ciepło? Albo po karmieniu coś nie pasuje - czasem jak się Rafałowi źle odbije, to odłożony też marudzi - pozycja pionowa jest wtedy wybawieniem. Innych pomysłów póki co brak :sorry:;-)

aina bidulko zdrowiej no szybciutko, bo katar to katarstrofa przecież

.....................

My dziś po powrocie do domu cały dzień praktycznie spędzili na dworze, Rafał nadal grzeczny, choć dzisiaj jakby mniejszy apetyt nieco miał - hmmm... - muszę się bacznie przyjrzeć; bo to infekcja, bo to upał, bo ząbki - milion powodów, a efekt potem jeden...

Perelandra windi POWINNO sie uzywac raz i wyrzucac.
Jednak..ja kilka zostawiłam bo nie mam lekkiego dostepu do nich te przywiozla mi tesciowa z PL.
Ga szoruje mocno w plynie do naczyń i gotuje po 15-30 minut ( az woda czasem wyparowuje) i wg. mnie nie ma zmiłuj by jakieś bakterie na tym zostały. Wkońcu metoda wzięła się od słynnego termometru, to nikt mi nie wmowi, ze po uzyciu termometru kazda matka go wyrzucala i kupowala nowy? Pewnie tylko myty i wsio.
Oczywiscie zalecenia producenta sa inne więc nie namawiam.

A mój żuczko znowu kiepski wieczór.. Nie wiem czy to juz zabki czy co..
Czy tez mleko.. Zastanawiam sie czy nie mam go za malo na jego potrzeby, ze tak czesto je? Przybiera bo kaloryczny i czesto je ale moze wlasnie za malo go by najadł sie naraz? wytarmosil mi do cna dwa cycki , 60 ml z butli z kleikiem i jeszcze cycka pociamal i wkoncu bylo ok. Ogolnie po cyckach kapiel ( nawet dzis bez ryku) a wtedy znowu ryk i niczym uspokoic, zrobilam butle i rzucil sie na nia normalnie :confused2: Nie wiem jutro popoludniu jak znowu zacznie sie placz nie wiadomo czemu odrazu odpale butle i zobacze czy to to.

Zostalo mi tez kilka czopkow vibrucolu- podalam dzis, podam jutro rano i wieczorem i w poniedzialek rano kiedy to po poludniu mamy szczepienie... boje sie go jak cholera po ostatnim moze to choc troche pomoze :(

oomamba podejrzewam, ze u mnie predzej bedzie jak u Maty z Dobrusia czyli najblizsze dwa lata bez snu ;((

........................

Emil maruder/ślinił sie, gryzl wsio (Hanula tez tak robi)
był juz w 3-4 m a zebole dopiero w 6m sie pojawiły.

Ostatnia edycja:
angel co do tego windi to chyba twój ten uzywany dorównuje temu "nowemu" zwłaszcza że tak wygotowany:)

Noo a że to produkt dla dzieci to wiadomo producent musi zachować maksymalne środki ostrożności... To tak samo jak na puszce z mlekiem pisze żeby przed przygotowaniem gotować butelkę ileś tam minut..:) może ktoś tak robi, ja to nawet nie wyparzam :) wyparzałam jedynie silikonowe nakładki na piersi.

oomamba tak to się człowiek z człowiekiem zgra :-)
Angel może Dorianek po prostu potrzebuje sobie pojeść, ja tam się nie znam na karmieniu piersią, bo nie karmiłam :-( ale spróbuj mu dać tylko butlę np. 150 ml i zobacz jaka będzie reakcja potem, czy będzie spokojny itd... w kocu Twój synek jest spory i pewnie potrzebuje zjeść więcej;
co do windii to właśnie przeczytałam, że stosuje się go tylko raz ale też zastanowiłam się, co takiego dzieje się z tym "urządzeniem" podczas aplikacji, że nie można go umyć, wygotować i zastosować ponownie, skoro jak sama zauważyłaś termometru nikt przecież nie wyrzucał, czy to nie jest tak, że każdej mamie wystarczyłby jeden kateter i nie kupiłaby więcej, a jak każą wyrzucić i użyć następnego to i sprzedaż jest większa...
vill cieszę się że Rafałek już lepiej,szkoda że nie możemy się dogadać ze swoimi dziećmi i dowiedzieć się konkretnie co im jest... u nas na pewno wzdęcia, a może do tego zęby, bo śliniak straszny się zrobił i ręce po łokcie w buzi, a może i pogoda, a może skok jakiś bo u Marcinku ma wszystko później :confused2:
Jagoda witaj :-) ile tygodni miesięcy ma Twoje Maleństwo? :-)

coś nie mogę się dziś odgruzować z tymi szpargałami, sprzątam niby pół dnia ale jeszcze teraz coś tam zostało, bo ciągle jakaś przerwa; Dziecko śpi ale znów była akcja wzdęcia... oby noc minęła spokojnie (jak zwykle)

Atomówka - fajne te koturny - ale ja mam strasznie chudą łydkę i w koturnach wyglądam pokracznie. Szpilki uwielbiam i noszę często. Gdy mam szczególnie dużo biegania - to wybieram baleriny. Nie cierpię butów typu "adidasy".

Aina - u nas też Hubert woli cieplejszą wodę niż zalecana - na początku sprawdzaliśmy termometrem a teraz to już "na czuja". Chyba że upał - wówczas kąpiel chłodna.

Podczas ostatnich upałów mimo, że Hubert w domu w samym pampersie to nabawił się potówek na plecach i brzuszku. Próbowałam wszystkiego: kąpiel a nadmanganianie potasu, maść przepisaną przez pediatrę, itd. - nie pomogło. Wreszcie przeczytałam o kąpieli w krochmalu - zacofany pomysł (tak mi się wydawało) - ale po pierwszej kąpieli olbrzymia zmiana. Trzy kąpiele - i wszystkie potówki zniknęły!

Jak dzień ojca u Was? U nas maż bardzo zadowolony z koszulki z nadrukiem przedstawiającym dzieci - nosił dumnie cały dzień!

Dobry wieczór:-)

Boże co ja jeszcze tu robie.....nie wierze ze jeszcze na nogach jestem:szok::szok:
Po 19 była kąpiel, 19:40 jedzonko i ogladanie meczu z tatą:-) 020:30 zasnał(nie dał rady na 2 polowe) i obudzil sie o 23:20...myslalam ze dłuzej pospi. dostał cyca i zoabczymy teraz na jak długo....

miotlica- ja kiedys jeszcze 5-6 lat temu tez nie lubilam adidasów. Ateraz nie wyobrazam sobie bez nich zycia. a na potówki najlepsze sa stare wyprobowwane spsosby:-)

perelandra-ja za 2 tyg na urlop i tez musze wszytkie szpagrały ogarnac, Poki co przeprosilam się z deska do prasowania i choć czesc wyprasowalam.

aina- my tez robimy wode cieplejsza. Franuś jest ciepłolubny po mamusi:-)

Anegel- zycze zeby było lepiej. A wogole dziekuej ci za przypomnienie o szczepionce, bo musze mojego zapisac:/

A ja wlasnie wcinam ciastko z kawalakmi czekolady, po prostu bomba.

dobra lece do wanny i do meza, trochę sie nim nacieszyc, poki nas synus nie rozdzieli:-)BArdzo lubi spac miedzy nami:-)
Dobranoc

reklama
Do góry