reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No żebym była pierwsza :sorry::-D
Noc w miarę 4 h ( godzina karmienia :confused2: ) 3h i dwa razy 1,5 :confused2:
Ale to ostatnie 1,5 h to sie zabawial pod karuzela a ja kimalam :zawstydzona/y:
A teraz cieszy sie az milo, piekny dzien odrazu :happy:

reklama
dzien dobry.

My spaliśmy od 21 do polnocy cycuś i do 3, znowu cycek i o 6 pobudka wesolutki i usmiechniety skłądał życzenia tatusiowi.
O 8 dostał cycka i zasneliśy do 10, ale mama wlaczyla suszarke to jescze pospal 40 min:-)

Angel- kiedys w końcu nasze dzieci sie unormuja w nocy. Mój jak był młodszy lepiej przesypiał noce, teraz się czesciej budzi.Ale uśmiech wynagradza wszytko

vill- bo rozmair rozmiarowi nie równy.
Ja szukalam ubranka na chrzest i po zmierzeniu małego wyszło ze jednak 68. Wogole moze być coś takiego?

Zobacz załącznik 477265

Dobra lece po małego i bedziemy się bawić:-)

nusia to od Ciebie zależy - przynajmniej takie zdanie moje ;-) A białą szatkę i tak osobno dostanie, więc czemu nie takie ubranko...

My po kolejnym badaniu - niewiele inne od poprzedniego, potem wizyta prywatna u lekarza od razu na miejscu (szczęście nam dopisało, że akurat TEN lekarz miał dyżur i nie misiałm za nim latać), gorzej potem - dostaliśmy antybiotyk i mamy zrobić posiew (dziś już nie dało rady) no i latanie od jednej apteki do drugiej. bo nigdzie nie było; w czwartej z zrzędu dowiedziałam się, że lek jest wycofany bo firma miała jakieś zaległości skarbowe, więc są już tylko resztki na rynku. Na szczęście w kolejnej (już w mieście) dostaliśmy co trzeba.
W aucie sauna - dobrze, że założyłam małemu krótki rękaw i cienką kurteczkę (rano było przecież chłodno, a mieliśmy po godzinie wrócić do domu) - rozebrałam go do samego bodziaka a i tak był cały wręcz przemoczony.
W poniedziałek dzwonimy do naszej nefrolog, tak jak miało być - pan doktor ją zna i uważa, ze powinniśmy do niej pojechać już z tym posiewem potem. W koncu jakieś konkrety.

vill- najwaznijesze ze już coś wiadomo.Po antybiotyku na pewno pozbedziecie się bakterii.
Zazdroszcze pogody, u mnie wiatrzysko, ponuro i deszcz. Kurcze jak pojade do Polski do chyba od rana do nocy bede na dworzu siedziec:-)

Amandla na Kos wybywamy ... z animacjami dla dzieci więc trochę luzu będzie od Boryska :-p... mnie się marzyły Kanary bo jakoś lubię hiszpańskie klimaty no i do Grecji teraz trochę strach :sorry: ale w sumie Grecja też piękna , ciepła no i nigdy tam nie byłam :tak:

Miotlica w przyszłe wakacje na pewno sobie odbijecie :-)

Villandra
4:2 dla Niemców :wściekła/y:
a o Twojej agroturystycznej przystani też pamiętam i zacieram rączki :-D
W lipcu może wyskoczymy do moich rodziców ... tam też w sumie wieś ... choć za oknem główna droga Tarnów- Rzeszów ale zawsze jakiś kawałek trawy się znajdzie , las a nawet domek na "drzewie" dziadek ostatnio zmontował :-)

Nusia śliczny ten komplecik ... choć u mnie ostatnio wygrywają tradycyjne ubranka do chrztu z becikiem w koronki :tak:

Villandra hmmm a od czego takie bakterie w moczu się wzięły ?? no i jak to wykryłaś ??

Ostatnia edycja:
Mini będziesz zadowolona, Grecja jest piękna
Byłam i polecam
Vill nieustannie trzymam kciuki za bakterie Rafałka,a a kysz niech idą jak najdalej
Nusia bardzo ładny strój ale ja osobiście do chrztu bym takiego nie wybrała, tzn ja bym chyba jednak biały brała

U Nas coś dziwnego się działo wczoraj
Mały niby spał, ale przez sen marudził, smok mu wypadał to się wkurzał
Jakiś taki płytki sen miał, i widać było że coś mu dokucza tylko kurde co?
A nocka nawet spoko zasnął po 20 o 1 na śpiocha go wyciągnęłam na karmienie ( zanim sama się położyłam) ale prawie nic nie zjadł a potem dopiero o 4,30 pobudka
No ale potem już gorzej bo o 6 wstał i miał spanie w nosie
Został z tatą a ja uciekłam do innego wyrka spać
Ale od 8 znowu przejęłam wartę i pospaliśmy do 11 w sumie

Manta specjalnie dla Ciebie moje koturny na dzisiejsze wyjście

ja na chwile bo pranie i prasowania sterta
Marcinku w prezencie na Dzień Ojca zabrał po raz pierwszy tatę na samodzielny długi spacer :-p
miłego dnia/popołudnia
vill będzie dobrze
atomówka - kawał koturna :-p

U nas masakara az bylam z nim dzisiaj u lekarza od wczoraj zachodzil mi sie placzem i z calej sily piachy pchal do buzi pojechalismy dzisiaj i zgadnijcie nic mu nie jest:-)ja jestem psychiczna ale przynajmniej sie uspokoilam i nie przemyslalam .....

ma afte na dziasle i prawdopodobnie to mu przeszkadza ale mowie wam tak plakal jak by go ze skrory obdzierali, dziasla rozpulchnione i mamy smarowac zelem bo napewno go swedza.
atomowka udanego wieczoru:-)

Ja bym chciala gdzies tak sobie wyjsc ale jeszcze nie teraz chyba bym nie dala rady a moje wyjscie by sie skonczylo na tym ze dzwonila bym co 5 minut albo szybciej jak godzina bym wrocila:-)

Hej Dziewczyny, poczytuje Was od początku ciąży :) widze, że nie tylko my miałyśmy problem z układem moczowym, my leczyłyśmy się pod okiem urologa dziecięcego i pediatry. W pierwszej kolejności jak wyszły w moczu leukocyty i bakterie to w ciemno dostałyśmy Zinat i skierowanie na posiew, antybiogram i USG. Po dwóch dniach były wyniki i na szczeście okazało się że antybiotyk był trafiony, Usg wyszło ok. Brałyśmy go 10 dni a potem przez dwa tygodnie doleczaliśmy Bactrimem. Potem skierowanie na cystografie. MantaZG do jakiego pediatry chodzicie? Co do Waszych maluszków to zazdroszcze, my ciągle mamy chaotyczny plan dnia i nocy. Nic zaplanować, a spacer kończy się powrotem z dzieckiem na rękach, już brakuje mi pomysłów (sprawdziłyśmy wózek, chuste, nosidło, fotelik samochodowy-nic nie wygrywa z noszeniem na prawym! ramieniu). Może Wy coś podpowiecie żebym chociaż na spacerach mogła odpocząć, Pozdrawiam

reklama
Witam się zasmarkana po pas :crazy:
Vill grunt że Rafałek już leczony i oby to była jednorazowa historia!! Super że trafiłaś tak przypadkowo do tego lekarza i że taki bardziej kumaty.
Zauważyłam że baaardzo trudno zadowolić matkę jeśli chodzi o opiekę pediatryczną. Normalnie gdzie ucha nie nadstawię tam jakaś porażka. A i sama mam nieciekawe doświadczenie z moją pediatrą.

Manta - o raju, pewno główka za płytko siedzi w panewce. Na pewno u Twojej Julki samo pieluszkowanie wystarczy... Trzymam kciuki!! Ja jestem masakrycznie przewrażliwiona na tym punkcie, bo moje problemy bioderkowe zaczęły się właśnie na tym etapie, ale to były inne czasy, a teraz czekam grzecznie w kolejce na endo...

Angel, Niusia - dołączam do tej grupy słabo śpiących mam :confused2: a dziś moja siostra mnie pocieszyła, że ona to pierwszą nockę przespała jak młodzież miała jakieś 8 msc, bo najpierw karmienie, potem zęby... zawsze coś ;-)

Niusia niezłe to wdzianko na chrzest, co mi przypomniało że i ja muszę za czymś się rozejrzeć, ehh...

Miotlica - karmię Antosia zawsze ok 40 minut do 1h przed kąpielą, więc to na pewno nie głód, ale dziś wykąpaliśmy go wcześniej i zrobiliśmy wodę ciut cieplejszą i o dziwo pomogło - tylko nie wiem teraz co ;-) grunt że młody się zrelaksował i pięknie szybko usnął.

Antomówka - fajne te platformy. Bardzo mi się podobają i koturny i szpilki, ale ja nie potrafię w takich butach chodzić. Nawet jak mam 2cm obcas to chwiejnie chodzę i wykręcam nogę... eh - kaleka :confused2:

Do góry