Pere ja przy wzdęciach robię taki masaż (ktoś chyba nawet wrzucał tu do niego linka). Nam pomaga - od razu też idą gazy, czasem kupa - czasem próbujemy ze zmianą pozycji: na brzuszek, w pionie, w półsiadzie - raz pomoże jedno, raz drugie.
Masaż na kolkę
I znalazłam przy okazji jeszcze takie coś
masaż brzucha niemowląt - YouTube
ajako no to myśl nad terminem - jakoś na pewno się dogadamy
A z macierzyńskim niby fakt, ale jakby nie spojrzeć, przeszło połowa już minęła :-( Z jednej strony chciałabym być przy Rafale non stop, nie zostawiać go ani na moment, ale z drugiej mam świadomość, że baaaardzo potrzebuję pracy w sensie źródła dochodu...
Mini trzymaj się tam ;-)
helena jak już jesteście w domku, to dobrze - przynajmniej możecie już spokojnie i wygodnie odpocząć - dużo zdrówka dla małego
Pere odkurzacz wymiata
Diety nie dla mnie
Za dużo z nimi roboty. U mnie jedyna dieta to patrzenie na jakość produktów i jedzenie w miarę lekkostrawnie (oczywiście poza teraz, kiedy co druga rzecz szkodzi Rafałowi - jak nie skóra, to brzuszek; ale przecież z każdym dniem jego układ pokarmowy rozwija się bardziej, więc mam nadzieję za niedługo również poobjadać się czekoladkami, truskawkami i innymi delicjami)
My byliśmy u doktorka - nawet milutki był - dotałam skierowanie na morfo (choć ostatnia niby prawie idealna była - prawie robi wielką różnicę), Rafał dostał skierowanie na bioderka (bo tu łaski nie robi, skoro termin już zrobiony), na mocz - z wielką łaską, bo... (la bla bla bla - nie chce mi się pisać, bo szkoda miejsca na bezsensowne posty); w każdym razie oani nefrolog powiedziała, że u zdrowych dzieci warto zrobić około raz na miesiąc badanie moczu, a my po przebytej infekcji tym bardziej powinniśmy się badać (a ten łaskę robi), szczególnie zaś przed szczepieniami.
Co do układania się w C, to nawet nie spojrzał, ale za to pogadał, z czego wynika, że nie mamy jednak asymetrii (bo Rafał układa się jednak także w drugą stronę i obraca głowę w obie strony - tyle że 80-90% czasu na prawo) - jednak od lipca będzie w końcu pediatra (oby), to wtedy mamy skonsultować - dwa tygodnie możemy chyba spokojnie poczekać.
Pora spać. Zasypiam. Dobranoc.