reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witajcie porannie :-)
Moje dziecko zaliczyło kolejną nockę we własnym łóżeczku :happy: co prawda w nocy już nie reagowałam tak nerwowo na każde jego stęknięcie, ale daleka jeszcze jestem by odsunąć łóżeczko, a co dopiero wynieść się do drugiego pokoju... ale wszystko z czasem ;-) najważniejsze że po ponad 2 msc mogłam się normalnie poprzytulać w nocy do małżona za czym bardzo tęskniłam, mimo że spaliśmy razem (w trójkę:tak:).
Jak T. wstawał to po karmieniu wzięłam gagatka do siebie do łóżka i tak śpi już od 7 :szok: a ja ogarnęłam już całe mieszkanie.
Kasiulka mój Antoś jak jest w gościach lub goście przychodzą do nas to też potrafi się pięknie zachować, albo śpi, albo bawi towarzystwo rozmową :-)

Jutro czeka nas pierwsza dłuższa wycieczka (200km) do teściów i już nie mogę się doczekać. Ja to nie ruszałam się z Poznania od października i już mnie nosi ;-) a jak uda się bez większych komplikacji to pojedziemy do mojej mamy nad morze jeszcze w tym miesiącu... eh - tak mnie nosi że jestem cała nabuzowana :-)

dobrego dnia Wam życzę...

reklama
Witam się piątkowo:-)

No to dziś spiewamy: Koko koko euro spoko piłka leci hen wysoko:-):-):-)

My dzis w domu bedziemy mieć strefe kibica:-) przychodzą znajomi. Mały ma na ta okazję specjane body, mama ma koszulke sprzed kilku lat( ciut mała bo S, i rece jak u pudziana i sięga ledwo za pępek ale coś pod spód założe)

A wogole pogoda od wczoraj masakryczna, wieje okropnie i do tego deszcz i chłodno.

Kasiulka- ale Grześ pospał:-)

Aina- mój tez w gościach grzeczny. My tez spimy z małym w pokoju, ale jak jęknie to sie budze. I nie wyobrażam sobie ze miałabym spac w innym pokoju.
MAm nadziej ze mały dobrze zniesie podróz. Nas zto uwielbia jezdzić autem. raz jechaliśy 250 km w jedna stronę to przespał i spowrtotem tez. A jak jezdzimy na miejscu to tez cały szczeliwy:-)

JA wczoraj poprasowałam troche i teraz musze pozanosić do szaf wszytko i pozniej na szybkie zakupy i przygotowac coś na wieczór

Część dziewczyny ja załatwiłam dzisiaj dowód dla malucha :-)W nocy aniołek śpi super jak się kreci to od razu z automatu daje mu cyca i nie płacze tylko buzią szuka :-):-)
Angel - to nasze chłopaki szybkie są z ząbkami :-)Co do ulewania to mój cały czas ulewa i to strasznie i nic nie pomaga a pic z butelki nie chce :-(
Kasiulka -a jak poradziłaś sobie na weselu zostawiałaś malucha w pokoju samego czy miałaś opiekę ?? pytam bo we wrześniu idę i nie wiem co robić

Dzień dobry

Angel no właśnie ja też się zastanawiam jak to będzie karmić z zębami. Mojej siostry synek jak miał już ząbki to specjalnie jej przygryzał sutka ząbkami jak ona mówiła,że nie wolno to się śmiał strszanie, ot taką zabawę sobie znalazł łobuz mały

Monika gratuluje zębów, mnie pewnie też to niedługo czego bo ja i moje rodzeństwo zębiska mieliśmy 3-4 miesiącu

Nusia a my do znajomych na mecz idzimy i tam będzie Nasza prywatna strefa kibica

Vill co do kiecki zgadzam się z dziewczynami, bolerko wyrzuć, falbanę obetnij i będzie super

witam
nusia widze ze nie tylko u nas pogoda sie popsula, wieje i pada w nocy wlaczylam grzanie w salonie...
aina ty dzis nocke samotna mialas , a moja taki popis dala w nocy ze przygarnelam ja do wyrka po 2 h
lastapetunia to nasze dzieci maja podobne zabawy, mloda tak ciagnie, szarpie sutka-ze odczuwam bol i jeszcze ta mala bijaca dlon mamego cyca:)
will podziwiam cie za wytrwalas
My wczoraj wylodowalysmy u sasiadki, zaprosila nas :)wiec gdzies sie wyrwalam przy tej dramatycznej pogodzie, ze ma juz 2 dzieci odchowanych z pieluch(8,4) to zajela sie moja rozkapryszona Tosia i odziwo bardzo jeje sie to podobalo, nawet zasnela jej na rekach w szoku bylam -bo jak tylko podchodzila z mala do mnie to ona w placz tak jak by miala dosyc patrzenia na mnie.Zaproponowala mi ze zawsze mi pomoze jesli mala daje popalic a ja musze cos w domu zrobic bardzo to mile.
Nocka byla dramatyczna, mloda budzila sie kila razy o 3 na jedzonko sie obudzila -odkladam ja do lozeczka oczywiscie oczy jak 5 zl no to smoku i jej szmatka na buzi kizianie nucenie,no i mam ucieka do wyrka a tu smoku wypada i znowu placz 2 godziny tak spedzilam na kizianiu nuceniu dalam jeszcze raz cyca i wzielam ja do siebie do lozka -w koszyczku-by sie nie przyzwyczajala za szybko....i zasnela , za to tato byl na maxa zmeczony tym cyrkiem nocnym a rano do pracy szedl.
Teraz zasnela, czekam na mame na skype i zabieram sie za mufinki-tylko nie wiem jeszcze jakie.

Angel a Ty tez masz problem z blizną czy tak po prostu boli 'calosc'?
a i gratuluję monika zęba!

Ja czuje tą bliznę..mam wrazenie jakby scianka byla lekko ścisnieta ze soba..ciezko to opisac :sorry: Lekarka powiedziala, ze blizna zmięknie i nie bedzie takiego wrazenia..no ciekawe kiedy.. Ja to taka "ciepła" a teraz przez to libido mniej niz zero od porodu :-(

Monia a jednego zabka czujesz? Bo ja dwa z boku wlasnie :eek:

moze widac:

DSCF3654.jpg

No my dzis tez na Euro sie szykujemy, niestety sami.
Ale mały juz od dawna ma od cioci bodziaka patriotycznego ( rozmiar 71 myslalam, ze bedzie sie topil a my 71-74 juz wkladamy wie trafila jak nic ;) ) , nakupujemy jakies dobrocie i byle maly dal cos obejrzec :-p

Nocka w sumie nie wiem jaka bo nie spalismy do 4 wiec nie skupialam sie ile spi ;-) Napewno od 19 juz nocnie spal, ciekawe jak dzis.

Oj a co do zebow ciezko mi uwierzyc, ze nie czuc jak takie szkody wyrzadza samymi dziaslami :crazy:

Angel postukaj delikatnie łyżeczką jak zadzwięczy znaczy ząbek się przebił :tak:

Ewstra fajna taka sąsiadka :tak:

Duszka zaczęła nawet ładnie trzymać główkę jak ją podciągam do siadu ,a nawet sama próbuje :-) Gorzej z tym leżeniem na brzuchu , od razu protestuje !!!!!
Aż nie chce mi się wierzyć że Borys w jej wieku unosił się właściwie na dłoniach a nawet na jednej bo drugą sięgał do zabawek :sorry:

dziewczyny witajcie :D

moge sie do was przylaczyc? bo moj maksio bardziej marcowy (23.03), a widze ze wiecej ciekawych rzeczy dotyczacych rozwoju maluszkow w wieku maksiego :)

angel mi tez sie wydaje ze maksiemu jakby zeby mialy zaraz wyskoczyc i ma cholernie twarde dziaselka... i moze tak jak mini pisze postukam lyzeczka :-D

reklama
Do góry