reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzięki dziewczyny za szczere opinie w sprawie sukienki - chyba tego właśnie było mi potrzeba :tak: Przyjrzałam się jeszcze raz bardziej krytycznym okiem, no i widzę, że faktycznie można by ją nieco ciachnąć :cool2: Jeśli chodzi o możliwość karmienia, to luz - jest wiązana na szyi a w biuście ścigana na gumce, więc da radę - poza tym raczej nie będę karmić przy gościach, tylko w pokoju, w którym Rafał spędzi czas w towarzystwie babci ;-)
No nic - najpierw zobaczymy jak się sprawdzą dwie pozostałe...

helena
szybkiego powrotu do domu i zdrówka oczywiście

Amandla no to za chwilę będą siedzieć następne dwa oszołomy ;-) Muszę M pogonić po nagranie Gry o tron - my też sezon hurtem braliśmy. No i marzy mi się książka...

Madziorka my też na gumkach, choć trzeba przyznać, że ta część wydatków domowego budżetu raczej nie zrujnuje...

A my dziś dużo pospacerowaliśmy, Rafał miał etatowych zabawiaczy w osobie babci i pradziadka, czym był wnibowzięty, popisał się nawet ślicznym sfinksikiem, co by babci pokazać, jakie bzdury ta mama opowiada mówiąc że on na brzuszku leń :sorry2:

reklama
Vill no ja musze karmic przy gosciach bo inaczej by mnie w ogole nie bylo:) bo karmie jak nie spi co 20 min lub przez godzine jak chce miec dluzej cisze.bo Pola zasypia na cycu a potem odlozyc sie nie da bo odrazu sie budzi.
Dzis np nakarmilam potem 20-30 min usmiechOw a potem ryk i znow trzeba karmic, karmie i ona zasypia, to odkladam do wozka i zaczyna sie histeria - wtedy bujam i zasypia po 10-30 min histerycznego ryku i spi 20min jak dobrze pojdzie i znow wyje i trzeba bujac i tak ciagne do 2,5 godziny i to jej jedyny sen dluzszy do 22. Inne drzemki sa juz na mnie.

Madziorka a my naturalna antykoncepcja czyli 0 seksu:) haha, ale po Bartku gin mi odrazu przepisal anty dla karmiacych.

hej
Ja w zasadzie tylko się przypomnę ... ;-)
Villandra Twój facet mnie nieustannie zadziwia , a Twoja "cierpliwość " jeszcze bardziej :eek:

Maria
metoda antykoncepcji 100 procentowa :-D

Amandla ja miałam ochotę na tą "gre o tron" ale jakoś nie możemy się z M zebrać , puki co oglądamy Flight of the Conchords .... polecany przez Prokopa:-D:-D:-D

Maria heh ładnie to ubrałaś w słowa ja też stosuje "naturalna" anty...
Wogóle to próbowalismy raz, bolało w miejscu szwu. I nawet przy lekkim dotyku mnie boli.
I nie wiem czy to kwestia tego że byłam źle zszyta czy co... Bo nie byłam nacinana, jedynie trochę pękłam i położna tak ten szew zrobiła, że nie trzymał i się rozplątał:(
Podobno są jakieś maści z estrogenami, które mogą pomóc ale sama nie wiem konkretnie na co. A u gina od porodu też jeszcze nie byłam więc jeszcze nie wiem nic na ten temat

Aa z fajnych rzeczy to mój syn przesypia całe noce od ok. 21 do 5-6 rano od paru dni:)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór:-)

Mój synuś był karmiony o 17:30, potem była zmiana pieluchy z duża zawartościa i tak od 18:30 przysypiał, ze w końcu odłozylam go do łóżeczka, I spi....i wyglada ze zasnał juz na noc.Maz wraca o 24 wiec mam nadzieje ze nakarmię go na śiocha przed 24 lub się obudzi i do rana bedzie grzecznie spał.

Ale jak na złość mały zasnął szybko to męża nie ma, bo zazwyczaj mały zasypia przed 21.
A ja zniosłam sobie z góry całe prasowanie:szok::szok: normalnie tyle się tego nazbierało ze minimum 3 godziny mi zejdzie.

Widzę ze nie tylko ja stosuję naturalną antykoncepcję. Mam nadzieje ze w końcu się przełamiemy:-)

oomamba- super ze ci przesypia całe noce i niech tak zostanie

Maria- u mnie w ciagu dnia podobnie, zasypia na rekach a po odłożeniu po 5 minutach oczy jak 5 zł i marudzenie, a na rekachspi jak zabity

Villandra- zazdroszcze spacerku, bo my dzis w domu sie kisimy( wiatrzysko + deszcz), A Rafałek przed mama leniuszka udaje, a przed babcia pokazuje co już potrafi :-)

Angel- zebiska ide:szok::szok:tylkozeby delikatnie to przeszedł.

Moj tez się słini na potege- normalnie jak buldog. Śliniak to u nas już obowiazkowa czesc ubranka w ciągu dnia:-)

aina- fajnie ze Antos u sibie w łózeczku przesypia:-)

monika- potwierdzam słowa Angle na chrzcinach wygladalas rewelacyjnie:-)

aaaa moje dziecię coś się dzisiaj popsuło :/ cały dzien nie spała zresztą wczoraj też a jak usypia to tylko przy cycku a jak próbuję odłożyć do łóżeczka to oczy jak 5zł czasami z krzykiem a czasami z uśmiechem :)) no i mi dzisiaj 2 razy ulała i to tak porządnie, już dawno nie było takiego czegoś :(( ehhh mam nadzieję że to tylko jednorazowo dzisiaj się zdarzyło.
aaa i w ogóle moje dziecko zaczęło się od wczoraj cyckiem bawić, poje mleczka a później szarpie albo zaciska dziąsłami a mamusię to boli :p nakrzyczę na nią (oczywiście w śmiechu ten krzyk) a ta mała wredotka się śmieje z tego ehhh i jak tu nie kochać :))

Vill podziwiam Cie kobieto za cierpliwość, wytrwałość i w ogóle za całokształt i postawę, bo ja bym takiego faceta to w ten głupi łeb porządnie pieprznęła aż by się otrząsnął bo jak to czytam co ty piszesz to aż mi się nóż w kieszeni otwiera :/ a co do sukienki to się nie obraź ale wyglądasz w niej jak "babusia", coś seksownego mamuśka ubierz sobie na weselicho, rozumiem jak nie masz dużo kasy na nową kieckę to może do jakiegoś sklepu z używaną odzieżą idz tam można coś zawsze taniego i fajnego znaleźć a jak nie to poszperaj jeszcze na all, w ostateczności ta sukienka mogłaby być tylko zrób coś z ta falbanką tak jak dziewczyny pisały :)) napewno będziesz wyglądać ekstra w czym kolwiek byś nie poszła :))

Angel a to miałaś przygody dzisiaj z przychodni ale dobrze że z Doriankiem wszystko ok tylko szkoda że ci angielscy lekarze nie potrafią mu pomóc, co innego jakbyś była w pl może rzeczywiście ten refluks tak jak dziewczyny piszą?

Monika już Mateuszek ma ząbka? kurde to szybko, ja póki co nie myśle co to będzie jak Roksanie zaczną wychodzić zębiska :)

helena szybkiego powrotu do domu i zdrowia dla maluszka :)

hm... i nie pamiętam co komu miałam pisać, nie wiem jak wy ale ja to zaczynam miec sklerozę i coraz wiecej rzeczy zapominam a wszystko przez to że myśle non stop o moim dziecku :)) hihi

Maria heh ładnie to ubrałaś w słowa ja też stosuje "naturalna" anty...
Wogóle to próbowalismy raz, bolało w miejscu szwu. I nawet przy lekkim dotyku mnie boli.
I nie wiem czy to kwestia tego że byłam źle zszyta czy co... Bo nie byłam nacinana, jedynie trochę pękłam i położna tak ten szew zrobiła, że nie trzymał i się rozplątał:(
Podobno są jakieś maści z estrogenami, które mogą pomóc ale sama nie wiem konkretnie na co. A u gina od porodu też jeszcze nie byłam więc jeszcze nie wiem nic na ten temat

Aa z fajnych rzeczy to mój syn przesypia całe noce od ok. 21 do 5-6 rano od paru dni:)

Aj to my tak samo..raz proba i bolalo..i tak samo jak u Ciebie normalnie jak dotykam to mega dyskomfort :/ Lekarma mowila, ze wyglada ok..no ale ja wcale nie czuje se z tym ok i co teraz?

Dziewczyny mój maluch ma ząbka ale z boku nie rozumiem na dole kurde czy to normalne ??

Ha no te nasze wlasnie tez z jego lewej strony u góry! Jak lekarz macal to nic nie mowil, ze nie normalne. Zreszta kij z nim...
No to mamy chlopiska, dadza nam popalic :/:( ;-)

dzisiaj juz bardziej po staremu - śpiulka od 19 ( a ja z nim 2 godziny spalam :zawstydzona/y: ) zaraz pewnie wstanie jesc.

Aha mam okropny ból znowu sutka- tyle , ze prawego i calej piersi. Chyba za mocno mi juz dziaslami ja gryzl, no strasznie boli nie wiem co zrobie teraz z karmieniem bo juz cala piers obolala:( Na srodku sutka taka bolaca biala kropka :confused:
Cholerka nie dziwota , ze w królestwie ssaków każdy ssak odstawia od piersi młode jak zaczynają ząbkować! Nie umiem sobie wyobrazic karmienia do pełnego uzębienia :baffled: Ojej ojej co ja zrobie ..jak to boli ;-( Jak takie cos mi robi samymi dziąsłami..

Lastpetunia- wiesz co jakos to pociagniemy a potem jak przejdziemy na mm to moze zobacze ten bebilon na reflux czy zlagodzi to ulewanie ;-)

reklama
ojej dzień mnie nie było a tu tyle do nadrobienia

wczoraj cały dzień spędziliśmy na dworze, rano byliśmy w kościele i na procesji. Grześ jak zaczarowany spał 3 bite godziny, to zupełnie nie w jego stylu, bo zwykle w ciągu dnia ma drzemki ok 40 min. A tu pokazał klasę ;-)

vill ja Ci powiem że super dzielna jesteś ze swoim R. i Cię podziwiam. Co do sukienki też bym ciachnęła tą falbanę u dołu, a zamiast krótkiego bolerka, może jasna marynarka? plus obcas i będzie dobrze
pozostając w temacie sukienek
monika świetnie wyglądałaś na chrzcinach
i my mamy wesele za tydzień, mam parę opcji sukienkowych może i ja powinnam wrzucić zdjęcia w czym najlepiej. My już mieliśmy jedno wesele w tym roku, ale ja odpowiednią sukienką do karmienia się nie przejmowałam, fakt że w czasie wesela nie karmiłam, a ściągałam w pokoju. Ale, żeby było mi wygodniej i się nie pochlapać, po prosu ją zdjęłam:-)
angel dobrze czytać, że ze zdrowiem Dorianka dobrze i mam nadzieję, że zaraz przejdzie dzień marudera, aaaa historia z alko...to ja jestem alkoholik na 100%.
Ząbki już? no to powodzenia. Ale co do karmienia z ząbkami to mnie koleżanki zapewniały, że to zupełnie nie czuć.
A co do bolesności też miałam niedawno taką krosteczkę, na środku brodawki, takie małe a bolało bardzo, zastanawiałam się co z tym zrobić, ale nie zrobiłam nic i po ok 3 dniach przeszło. To chyba jakiś pryszczyk był :crazy:

helena zdrówka, zdrówka i wracajcie szybko
aina też uważam, że bez dziecka to człowiek lepiej się wysypia (choć my nigdy razem nie spaliśmy), a jak już nawet z nim w pokoju nie jestem to jest znaczna różnica. Dziecko śpi za głośno i na każde stęknięcie ja reagowałam, a teraz jak on tam się przeciąga to nie słyszę i się nie budzę

Do góry