reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

tym bardziej skoro nie płakał ciągle tylko coś u niego powodowało "rozryk" (coś zobaczył, nie widział Ciebie czy cokolwiek) to tym bardziej wskazuje że gorzej się czuje a nie że ma objawy neurologiczne. Uszka do góry:) Najgorzej jak zbierze się do kupy kilka rzeczy na raz.. skok i szczepienie, przeziębienie i skok, wprowadzenie nowego pokarmu i gorszy dzień.. Bo wtedy za chiny nie wiadomo o co chodzi :) A my oczywiście zawsze szalejemy i wymyślamy sobie te najgorsze rzeczy. Z tego co pamiętam o krzyku mózgu można mówić jak dziecko ryczy nieustająco dłuuuugo, ponad kilka godzin..

Mała przed chwilą się obudziła, opróżniła oba cyce i śpi dalej. Ja dziś jestem w Gdańsku u mojej mamy, zostawiłam męża na weekend samego żeby mógł w spokoju projekt podciągnąć bo się czas skurczył okrutnie.. dziś z okazji Dnia Mamy kupiłam sobie dwie pary butów w CCC :-D i wrąbałam wielki deser lodowy:-)

reklama
dzien dobry

Jejku u nas tak ciepło od kilku dni ze az nie wierze. Odkad taka ąłdna pogoda moje dziecko jakies takie grzeczne się zrobiło, az miło. Lubi słoneczko tak jak mamusia:-) Wczoraj cały dzien na dworzu. Ja sobie spiekłam dekolt i wygladam jak raczek- zawsze na brazowo się opalalam ale w sumie naparwdę opalalam sie 2 lata temu bo rak temu w ciazu unikałam słońca.

Dziś znajomi przychodza i robimy grila....zastanawiam się czy moge zjesc kielbase z grila.....??
Maz w pracy wiec ja zara do sklepu po jakies szybkie zakupy i dalej na słonko:-)

Anegl- moj po szczepionce tez marudził, ale dałam calpol i byl w miare spokoj,A u ciebie chyba skok+marudzenie po szczepionce i dlatego.

Milej niedzieli

Nusia a czemu miałabyś nie móc zjeść?:) Ależ bym zjadla grill o jej..

Dzieki dziewczyny ja nocke mialam z glowy normalnie a i od rana patrze na niego i zastanawiam sie, czy takie a takie zachowanie jest normalne :/
Oj nie dla mnie takie akcje..

U nas ukrop wyszloby sie przejsc- ale wczoraj wyszlam na godzinke do parku i spowrotem, tam na kocyk maly w cieniu najpierw tankowany na kocyku, potem siedziaj juz w oslonietym foteliku, a ja tak w pol cieniu- SKOPCONA jak smok! To az strach wyjsc a ja nie mam kremu z filtrem dla niego jeszcze!

witam :)

widze temat grilowy :) my juz mamy pare za soba :)) ja jem normalnie rzeczy z grilla i z mala wszystko ok :))

u nas tez upaly niesamowite - wychodzimy na spacer ok 9 rano bo pozniej sie nie da.... i pozniej drugi pod wieczor 18-19 :confused2:

a poza tym mala non syop na cycu chyba przez ta pogode :)))

Uff dzieki Kindzia..dzis juz jest ok..
Ale teraz mam stresa na kolejne szczepienia :/ I , że za wczesnie..bo w 12 tyg.. Jak u Was jest??
Czytalam, ze przed dobrze podawac wiecej witamin ( C) i tran. W pl aptece sa witaminki w kroplach dla niemowlat ale tranu nie znalazłam, moze byc zwykly ?? I co o tym sadzicie??

tranu teraz nie ma sensu ;) tran w okresie jesienno zimowym najlepiej. Wszelkie witaminy konsultować z pediatrą.. to tak mniej więcej.

ja ogarniam się i spadowywuje do domku:) Dziś mieliśmy kolejny dzień pełen wrażeń, pora wracać do domu :)

Angel przepraszam nie chciałam Cię nastraszyć
Ja mam trochę schize jeżeli chodzi o szczepienia i dlatego tak
Ludzie mówią,że to normalne,że dzieci tak czasami płaczą ale dla mnie to wcale normalne nie jest
Gdyby to było normalne to dziecko by chwilę popłakało bo np nóżka boli i by przestało a nie po kilka godzin, a nawet dni płacze
Zresztą jak czytam składy szczepionek to się zastanawiam jakim cudem to może być pomocne

Co do grila Nusia jedz bez obawy, ja już wze 20 razy grlia jadałam i wsio ok
Z tym,że nie kiełbasę bo nie jadam ale karkówka owszem

A my w nast week jedziemy na mazury już się doczekać nie mogę:-):-)

A i się pochwale wczoraj kupiliśmy ogromny basen do moich rodziców do ogrodu postawimy, jako że i tak pewnie całe lato przesiedzę u nich na ogródku to się będziemy chlapać z Aleksem :-):-)

reklama
atomówka - ale co innego jest "popłakiwanie" z marudzenia a co innego nieutulony płacz przez wiele godzin.. takie marudzenie jest bo jednak do organizmu wprowadza się obce ciała i organizm reaguje jak na delikatną infekcje. Stąd mogą się pojawiać gorączki i gorsze samopoczucie. Ale wg mnie absolutnie nie jest normalne wycie non stop.

basenu zazdroszczę!!:) a na mazury jedziecie na żagle czy "stacjonarnie"? Bo ja się nad weekendem na żaglach zastanawiam ale mam sporo obaw...

Angel - u nas szczepienia są inaczej niż w UK, tutaj jest kalendarz: szczepienia.pl - Kalendarz szczepień
my jesteśmy przed drugim szczepieniem, teraz wchodzimy z pneumokokami już (miała być szczepiona w piątek ale jestem chora i wolałam nie ryzykować, poczekać jeszcze parę dni)

Do góry