reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dziewczyny jak jest z karmieniem piersią a alkoholem? bo przyznam się wam że ja czasem wieczorem po karmieniu wypiję niecałą lampkę wina.. Damian je ok 19 i potem dopiero 3-4 także trochę przerwy jest ale zaczęłam się zastanawiać czy dobrze robię.. nie zauważyłam żeby mu coś dolegało akurat przez to jakieś problemy z brzuszkiem czy coś takiego ale boję się czy to nie wpływa jakoś na system nerwowy.. żeby nie miał jakiś problemów w przyszłości.. co myślicie o tym?

reklama
usiłuję Was dziś czytać cały dzień, ale ciągle coś...
Jak nie mały chłopiec, to ten duży, albo ten jeszcze starszy...

I tak podłogi będę myła zaraz, a potem jeszcze prasowanie - o robocie przed kompem nie wspomnę (w sensie zrobić porządek w fotach, małe obeznanie na all i kilka innych spraw)...
Rafał dziś wyjątkowo później zasnął - może przez to, że mieliśmy gościa. Więc dopiero teraz mam wolne ręce. A i pranie jeszcze w pralce - czeka na rozwieszenie...

trawa ja nie dopajam niczym - po prostu częściej przystawiam, nawet jak sam się nie dopomina.

Mini u nas też dziś była mega wielka zawartość pampersa i baaardzo wodnista - obstawiam wczorajszy dżemik, na który się mama połakomiła - wieloowocowy, bo na brzoskwiniowy już patrzeć nie mogę, a na truskawkowy jakoś nie mam odwagi :baffled: Ale może się niedługo skończy ten pokarmowy reżim, bo skóra zaczyna wyglądać coraz lepiej i jak trend się utrzyma, to wracam do nabiału - jak coś znowu wyskoczy, no to wiadomo że katorga potrwa nadal (bo ja strasznie mleczny ludź jestem), ale może jednak będzie dobrze.

agusia mam nadzieję, że oczka uda sie w końcu skutecznie opanować, żebyście nie mieli więcej kłopotów

Angel podesłałam Ci coś na priv - mam nadzieję, że szybko nastąpi poprawa i ulga oczywiście

A my dzisiaj znowu wojowaliśmy z butelką - nie można tego inaczej nazwać, bo co krzyku przy tym było i złości :baffled: A jak na koniec poszedł cyc, to takie westchnienie ulgi :zawstydzona/y: Nawet na brzuszku nie ma takich protestów (wczoraj protesty skończyły się pogodzeniem z losem i... zaśnięciem :-D).
W związku z tym mam pytanie - ivi, Amandla - czy Wasze dziewczyny miały problem z nauką ssania calmy czy złapały od razu?

vill co prawda piszesz do Amandly i Ivi, ale ja też używam Calmy. Grześ złapał od razu, ale on był nauczony butelki od pierwszych dni życia, bo na początku musiałam ściągać, żeby pobudzić laktację.

Kasiulka miałam nadzieję, że jak ktoś jeszcze używa calmy, to też się odezwie ;-):-) Bo o dziewczynach akurat wiem, że mają...

Boziu, ta temperatura nas zabije... Rafał cały czas się wierci niespokojnie - a leży w samym bodziaku, okno teraz otwarte na oścież... A latem pewnie będziemy chodzić w polarach...

Aha - my na spacerach (jeśli już na takowe się wybieramy - bo najczęściej wychodzimy zwyczajnie na podwórko) nie mamy problemów - w lesie drogi mocno dziurawe, a im większe dziury, tym lepiej i szybciej zasypiamy :-)

Trawa mam nadzieje ze sie wytopi ;-)

Vill dziękuje ! Mam nadzieje ze masz pomoże na to moje biedne oczko ;(

A tak na marginesie rodzina nam sie właśnie powiększa - sunia mi sie szczeni ;-) trzymajcie kciuki za szczęśliwe rozwiazanie

hej
tak sie ciesze ze taka pogode mammy jak glupia:) slonko wkoncu i ciepelko och ...no ale moje dziecko jednak marudzi jak tylko na spacer wychodzimy:( no ale wole siedziec nawet pod domem by oddychac troche cieplym powietrzem, ktos sie pytal o picie to my pijemy herbatki hippa jedna mam koperkowa a jedna z kopru.

Vill ja dawalam Calme chyba w 1 tyg po urodzeniu za 1 razem nie umiala , ale kolejnym razem juz wiedziala o co chodzi---polecam tez buteleczki lovi jest tez taka w ksztalcie sutka i tak smiesznie sie wyciaga

Agusia gratuluje powiekszenia rodziny:) ile maluszkow sie urodzilo? Mamuska szczesliwa czy przerazona? Mi sie kilka lat temu mamuska szczenila i jedno urodzila!!! Jeszcze zaplacic za krycie musialam a coreczka zostala z nami:)

A ja wam powiem ze Pola zeszla z rąk i polowe dnia daje rade bez mamy! Troche spi troche patrzy troche possie i tak do ok 17 potem juz syrena ale to i tak sukces:) niezle kontaktowa sie zrobila.caly dzien od 10-19 biegamy po dworzu w pieluszce a brat na golasa i niestety dzis popoludniu brat mial 39,3 goraczki -albo sie przeziebil albo przegrzal - zobacze jutro jak sie obudzi.i mam wieeeeelka nadzieje ze Pola nie zarazi sie :(

Co do agrowlokniny to wciekla jestem bo od cholery kasy na ta kore poszlo a jeszcze wiecej na zwir ktory sie dowiedzialamze znika w piachu jak sie nie wylozy podspodem czyms!no coz zobaczymy w przyszlosci:)

Podłogi czyste, pranie wisi - zaraz pod prysznic, ale aż się boję, bo mały niby śpi, a co chwilę zerka...

O! Właśnie jakiś kocur się pod oknem produkuje :crazy:
A żaby jaki koncert dają! Przy wtórze świerszczy... Do tego można się dziś bawić w astronoma - tak pięknie gwiazdki widać. No - lato w pełni.

reklama
Maria narazie 2 chlopaczki , mamusia w roli odnalazła sie perfekcyjnie! Trochę tylko pomoglam ;-) zobaczymy czy to wszystkie czy jeszcze coś bedzie ;-)

Do góry