reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini ja dzis tam mu sie wlasnie przygladam i jakby taki lekki cien zluszczonej skorki na glowce byl. Nie wiem sama, dopieor w sumie dzis w goglach patrzalam co to wogole jest ciemnieniuszka :zawstydzona/y: Zapobiegawczo dzis przed kapiela posmaruje oliwka i przykryje gazikiem ;-)
A wlasnie smarujecie czyms glowke po kapieli?? Myjecie szamponem? Bo my nie, nie wiem czy jakis szampon sprawiac mu..

reklama
Dzięki za odpowiedź. Ale mimo wszystko trudno mi się tym nie przejmować, wyglądało to koszmarnie :-(

Jeśli chodzi o ciemieniuchę, to dobrze 1h przed kąpielą natrzeć główkę oliwką i przed samą kąpielą wyczesać szczoteczką.

Angel my główkę myjemy płynem do kąpieli J&J i poza tym nie używamy żadnych kosmetyków po kąpieli. Tylko jak organizujemy sobie masaż to wtedy za poślizg używamy mleczka do ciała J&J.
Antoś bardzo się łuszczył, ale to normalne i lepiej nie używać kosmetyków a w szczególności oliwki, bo przez nią skóra maluszka nie oddycha. Póki co nie mamy żadnych problemów skórnych i mam nadzieję że tak już zostanie :-)

Mini mój identycznie kąpiel o 19 i potem pobudka dopiero 2-3 :-) tylko że my ostatnie 2 dni mieliśmy kolkę właśnie o tej porze po kąpieli dziś na razie jeszcze nie wyje ale nie śpi jeszcze.. u taty na rękach jest
Angel ja kąpię w oilatum więc już niczym nie smaruję później, czasem jedynie krem na buzię nivea baby a główkę tak raz w tygodniu myjemy szamponem bambino ale wcześniej też nie myłam w ogóle..

my myjemy małą w Oillan i tylko tyle, dzisiaj akurat wymyliśmy ją mydełkiem Oillan bo nam się płyn skończył a po kąpieli smarujemy ciałko mleczkiem do ciała dla dzieci i niemowląt z ziajki od 1 miesiąca

WITAM
Nie pamiętam kiedy sie ostatnio odzywałam. wczoraj pisałam??
Jak nie, to melduje ze spedzilismy cały dzień na dworze, wieczorem ostro pomarudził, znów miał napięty brzuszek a w nocy budził sie dokładnie co 2 godziny jadł pół godziny zasypiał pół a za 2 godziny od nowa.
dzisiaj od rana Jaś gada z misiami. Gaworzy i często sie smieje. czyżby miał nocny skok rozwojowy.
poza tym to Jas coraz bardziej bawi sie moimi cyckami. w nocy ssie ładnie a w dzień possie chwile, później sie szarpie a mi gwiazdki w oczach stają. i tak cały czas. I je zdecydowanie częsciej niz wczesniej. co półtorej godziny woła cyca. Nie wiem z czego to wynika.

Co do ubierania to ja ubieram tak samo. body pajacyk a na spacer ubieram na to polarowego pajaca. i przykrywam kocykiem i góra od gondoli zapięta. jak jest cieplej tak jak wczoraj gdzie ja chodziłam w krótkim rękawku to rezygnuje z kocyka.

Amandla ta magiczna miska to miska do ciasta firmy tupperwarre. :D polecam

Teraz próbujemy zasnąc....

a propos ciemieniuszki to nam się łuszczy główka i brwi. Ale smaruje kremem emolium i czesze szczoteczka i jest ok...

podejmuje pierwsza próbe odniesienia Jasia do łóżeczka. Ciekawe czy sie zorientuje.

Ostatnia edycja:
Wczoraj się wyspałem za wszytskie czsy to dziś o 4:00 matkę na nogi postawiłem, a poszedłem spać dopiero o 20:00 :szok: (nie licząc godzinnej drzemki na spacerze i miliona półdrzemek jak mnie mama chciała się z rąk pozbyć - no raz to nawet do łóżka się zapakowaliśmy, coby ręce mamy odpoczęły...). Nawet smok poszedł dziś w ruch :zawstydzona/y: ale rokowania w tej kwestii też marne.

Jutro jedziemy do miasta - trochę bieganiny, bo najpierw po wyniki, potem nefrolog i gin (po zaświadczenie tylko), pewnie jakieś małe zakupy - szczęście, że mama bierze jutro wolne, żeby jechać z nami, bo inaczej ciemno bym to widziała, bo moja chusta do noszenia nadal na allegro :eek: - może dzisiaj w końcu zakupię...

Tak więc nie marnuję czasu - idę się wykąpielić i pospać zanim się dziecko do karmienia zbudzi - zapewne koło północy...

Pinula Duszka też dziś maraton jedzeniowy miała . :eek:
Nasze dzieciaczki w podobnym "wieku" więc może to jakiś etap , choć Idka nie gaworzy i się nie śmieje ... uśmiecha się tylko czasami :sorry:

cześć i ja :)

dopiero wróciliśmy po weekendzie :-)

chrzciny udały się lepiej niż mogłam sobie wymarzyć (zdjęcia w wątku zamkniętym), Grześ był zuch chłopak i nawet nie przebudził się jak ksiądz polewał mu wodą głowę. później na przyjęciu radośnie siedział po czym znowu zasnął na baaardzo długo, pogoda piękna, goście dopisali, jedzenie smaczne. Jestem mega zadowolona.
Przepraszam, że tak o sobie. Jutro będę bardziej na bieżąco

reklama
Wasze dzieciaki chociaz normalnie chodzą spać a ja znów siedzę i karmię od 19! I nie widzę żeby panna raczyła iść spać na dodatek właśnie się przejadła i ją podnioslam i chlusneła na ściany i podłoge na metr tak że ani kropla na mnie nie spadła i polowa nosem chyba bo fucha cały czas:)

Aina wiec takie chlustanie jest normalne-wygląda strasznie ale to poprostu źle wpadło,u nas juz 3razy tak sie stalo że aż na ściany litr mleja się zmarnowal:(

Kasiulka Gratuluję udanych chrzcin :)

Vill - jeśli chcesz to ja kupiłam niedawno używaną chustę Natibaby na Allegro z pudełkiem i instrukcją w idealnym stanie ( super bo już poprana i przez to jest mięciutka ) w kolorze kalahari 5m - i nie mogę jej używać więc muszę sprzedać dalej. Kupiłam ją za 112 zł + przesyłka - tu było jej ogłoszenie http://allegro.pl/chusta-tkana-natibaby-i2199550500.html. Może właśnie takiej szukasz to mogę ci sprzedać dalej za 100zl + przesyłka.

Ostatnia edycja:
Do góry