reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dzien dobry
oj ciezko, ciezko pisac jednym palcem :-D
moj tez wlasnie pozera swoje chyba 7 juz dzisiaj sniadanko, ja nie moge sie nadziwic temu dziecku (po coreczce, ktora byla aniolem) kawaler jest mega; nie spi codziennie do 14-15 wo- go- le :eek: nooooo chyba, ze na raczkach i przy piersi po kilka minutek, ale tak to ja tez sobie nie moge pozwolic, mam jeszcze inne obowiazki, po poludniu przekima z godzinke, dwie w wozku, pozniej po kapieli albo do 1 albo do 3 w nocy spi, a potem zazwyczaj juz od 4, 5 nie spi znowu juz do poludnia :szok: czy to jest normalne ja sie pytam???:eek:

jopal- jeja ale masakra, wspolczuje bardzo, ale nie pomoge, bo ja nie znam tego problemu :-( wiem tylko, ze jak jest jakies apogeum to powinno sie lekarza naciskac na diagnostyke dziecka, a nie odsylanie i nakazywanie przeczekania, taaaa łatwo powiedziec, a rodzice maja od zmyslow odchodzic :no: mojej kuzynki corcia tez strasznie plakala, prawie bezustannie, mialy to byc kolki, a jednak kiedy w koncu zrobili dziecku usg okazalo sie, ze faktycznie problem jest ze strony jelitek, ale znalezli tam wlasnie jakies zlogi, ktore nie wyszly od czasu porodu, zalegaly i dziecko cierpialo niemilosiernie.

nieeee no wiecej na razie nie dam rady, bo mnie reka boli.

a tunia to juz jest w domu i melduje sie chociaz na BB ??????

reklama
Dzien dobry:-)

ajako jestem jestem ale za bardzo nie mam czasu :-)

Problemy z brzuszkiem u nas ale to przez to ze ja biore antybiotyk jutro ostatni i mam nadzieje ze wszystko wroci do normy....

Jestem zakochana w swoim dziecku normalnie codziennie inaczej wyglada a usmiech jest bezcenny:-D
Dziadki poszaleli na punkcie Kuby:-)a najbardziej moj tato tym bardziej ze jest strasznie do niego podobny:-D

Buziaki dla Was kochane i dla maluszkow:*:-)

Ajako to moja Pola podobnie ma aktywnosc a ja uwazam ze jest aniolkiem bi jej brat nie spal w ogole w dzien nawet w wozku -nic a nic! I odlozyc sie nie dal.
A w ogole wasze dzieci ile wytrzymuja w lezaczku czy poza rekami jak nie spia? BO Pola potrafi okolo 10-15 min wytrzymasz i nie wiem czy to duzo czy malo? Bo Bartek po 1-3 minuty wytrzymywal.

Nie wiedzialam ze jest 14 dni na zarejestrowanie dziecka- zaraz ide do pediatry to podjade do urzedu ja zapisac.

Heloł :-D

O jest i Tunia:-D

A moje dziecko sobie od godziny leży w łóżeczku i terroryzuje karuzele :-D W sobote chrzest więc dziś idę z pyzaliną na zakupy oj ciekawe co to będzie bo za dworem to ona nie przepada :-D

Jopal a testowałaś jakieś krople?? kurcze biedny malutki :-(

ajako moja mała jak idzie spać tak 22-23 to wstaje sobie na szamanko o 4:30 i kima później do 9-10 :-D:-D

Pogoda cudaśna więc na spacer uciekamy ooo:-D

heej :)

jopal
współczuje, ja jedynie WINDI mogę poradzić
ajako u nas od 22-23 śpi do 3-4, później ok.6 i jeszcze do 8 drzemiemy
maria u Ciebie to faktycznie problem ruszyć się z dziećmi, a mąż nie pomaga? bo my wszystkie takie wypady to razem organizujemy. Mój Grzesio w zupełnie pogodnym nastroju leży ok. 30 min później trzeba się nim zająć i jest dobrze
ina w stolycy pada i jest szaro, dawaj trochę słońca
angel gratuluje sukcesu, nam czasami też się udaje, ale te moje brodawki jak chwile nie ssie i puści od razu płaskie i miękkie

My też mamy chrzest, tylko że w niedziele. chrzest będzie w moim rodzinnym mieście, przyjadą teściowe i szwagierka i moja rodzina (bracia i siostry cioteczne) i uzbiera się 30 os., na szczęście impreza w knajpie :-). Trochę się boję jak Grześ da rade, ale jestem dobrej myśli. Zwykle na takich zbiorowych spotkaniach jest bardzo grzeczny.

a ja dziś wykończona
jak wczoraj aleks obudził się o 21 tak dopiero o 5 rano usnął i to uwaga na całą godzinę, masakra
od 6-stej już Piotrek z nim siedział, zasnął o 8 i do 10 kimał
teraz włączyłam suszarkę i widzę że powoli odlatuje ciekawe na jak długo

Kasiulka! u mnie pogoda jest cudowna cieplutko i słonecznie :-D

W ogóle miałam ostatnią wizytę położnej. Zachwycona Haneczką, która próbowała zabawić ja swoim a guuuu i smiechem na cały dom. Kurcze ja nie wiedziałam, ze takie malutkie dzieci głośno się śmieją :-D

atomowka u mnie też tak było na początku, unormuje się i niedługo Aleks będzie Ci pięknie kimał w nocy i tego Ci życzę :tak:

Atomówka - ja na razie idę do ortopedy do mojej przychodni i tam będę robiła usg bioderek.
Jopal - jeśli dziecko tak dużo i strasznie płacze, to warto się przejść do neurologa, żeby zbadał napięcie mięśniowe - to też moze być przyczyną.

Mi też się dziecko zepsuło. Taki być spokojniutki do ukończenia miesiąca, potrafił leżeć sobie i patrzeć na obrazek, a teraz ciągle o coś marudzi i wkłada raczki do buzi - biorę do piersi to wypluwa, daję smoczek, co chwila wypluwa i szuka od nowa. Już czasami tracę cierpliwość. No nic - trzeba przetrwać.

Ahoj Kobitki,
Ajako- nasza mała zasypia po kąpieli ok. 20, spi do 1-2 jedzonko i następna pobudka ok. 6 więc znośnie, pózniej śpimy jeszcze razem w łóziu tak do 9, ale na pewno mu się wszystko ułoży, nasza Mania też miała pobudki o 4 rano i sobie nie spała do 8, ale to wszystko się zmienia, więc optymizmu zyczę:)

Tunia- wcinaj lakcid i dużo jogurtów przy tym antybiotyku, a jak karmisz piersią to ja bym małemu też probiotyk dawała ( dicoflor lub lakcid)

Ina oddaj tego słońca troche, u nas leje i plucha jak jesienią masakra!

Maria - moja mała bez problemu wytrzymuje poza rękami, ale ona w ogóle jest oryginał, bo sama zasypia w wózeczku czy w łózku, wystarczy ją przed snem na rękach ponosić, a później przy niej być , cos spiewać lub po prostu trzymać jej rękę na brzuszku, a w leżaczku siedzi ładnie tyle ile ja jej pozwolę, bo z rozsądku trzymamy ją w nim góra 15 -20 minut

Doris moja Mania tez przez pierwszy miesiąc była ideałem, pózniej się troszkę popsuła, ale tylko troszkę, więc to chyba norma takie marudzenie, wytrwałości życzę;)

a u nas nic nowego, Mania śpi, ja ugotowałam obiad i upiekłam ciacho ( nigdy nie schudne!), pózniej skoczę do pracy na chwilę jak tatuś wróci i do koleżanki do szpitala, która urodziła bliźniaki, i kolejny dzień mija;)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiulka mi tylko prawa jeszcze sie wyciagnie na tyle by bylo ok a lewa tak jak u Ciebie ;) Ale co sie nawkurza to małe przy tym to jego hehe
Jednak tez bez butli raz=dwa na dzien sie nie obejdzie. Tak ok 50-70 ml potrzebuje po dwoch cyckach.

Nie zapeszam bo od wczoraj fajnie jest , pewnie znowu sie zepsuje niedlugo ;-)

Te nocki no.. nie placze mi to zaleta ale co dwie godziny pobudka i pol godziny obrabianie jego.. no pocieszam sie naprawde Waszymi opisami! Jakbym tak przespala 4 godziny naraz byloby juz cudnie!

Jutro na szczepienie to na gruzlice, sama bo m. w pracy a dzis sie rejestrowalam myslalam, ze po angielsku typowo spotkanie bedzie za pare dni/tydzien a tu niespodzianka juz jutro. Uff mam nadzieje, ze jakos sama dojade i z nim sie ogarne :(

Kochany ten moj żuczek naprawde, czasem sa gorsze dni czy godziny, pruty męcza czy cos..ale tak to jest cudowny :happy2:

Czy Wasze maluchy tez mecza czasem gazy? Ale w sensie, ze wydalaja normalnie ale sa momenty, ze przy tym robia sie czerwone sapią, poplakuja, machaja łapkami wszystkimi? Moj tak ma przez sen ale nawet sie nie budzi :confused:

Do góry