reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzięki dziewczyny ... nie ma to jak poczytać takie miłe słowa :tak:
Borys niestety puki co do przedszkola nie pójdzie - nie wiem czy dopiero nie od września - zobaczymy co powie Laryngolog . W tamtym roku musiałam go wypisać , za długo walczyliśmy z uszami żeby zwykły katar nam zaprzepaścił wszystko , a w przedszkolu niestety zasmarkane dzieci to codzienność :confused2:....
No nic pozostaje mi liczyć na pogodę , bo jak się wyszaleje to i grzeczniejszy jest ;-)

A to szarpanie to też mnie denerwuje , zwłaszcza że butla pełna więc to nie z braku jedzenia . Mnie sie wydaję tak jak ( chyba ) Amandla pisała że dzieci odreagowują cały dzień , dlatego kolki też najczęściej wieczorami się pojawiają ...

Dzieci śpią ... chwilo trwaj :-D

reklama
Kasiulka ja będe miała fitness z wózkiem najwyżej :-D A my znowu walczymy z butelką - dwa razy sciagnełam troche swojego - zeby piers oproznic, to ipodac potem małemu głodomorkowi chciałam - ależ miał minę: cos w stylu "matka chyba zwariowałas" :eek::-D

Angel, a bo za duzo chcesz wiedzieć, mniej wiedzy więcej intuicji, zdaj się na swój instynkt i nie analizuj ani nie rozkładaj na czynniki pierwsze, skoro mały przybiera, robi siku i kupę to nie masz powodów do zmartwień i poddaj się rzeczywistości, a pewno Ci będzie łatwiej jak wsłuchasz się z w dziecko, a nie będziesz go analizowała:)każdy szkrab jest inny i nie ma sensu wkładać go w szablony zachowań:)

madrze prawisz :tak::tak::tak:

helena wiem, że już zasypałyśmy Cię radami, ale mój Grześ po urodzeniu fatalnie ssał. w szpitalu położna laktacyjna stwierdziła za krótkie wiązadełko pod językiem i mu podcięli (miejsce nieunerwione i nieukrwione), od razu zaczął dobrze ssać
ina przekaż mancie pozdrowienia i namów, żeby wpadała tu do nas bo tęskno za nią :-)
angel tez pod Amandla się podpisuje
mini to w takim razie trzymamy kciuki za pogode
mami, super że syncio taki grzeczniutki, żebyś nigdy nie musiała stosować usypiaczy

Villandra Twój Rafałek skończy dzisiaj miesiąc :-):-) no to koniec noworodkowej laby :-D

Kurcze pasuję mi się do gina umówić - sześć tygodni minęło ... Byłyście już ??

Kasiulka a Ty miałaś cukrzycę "ciążową " czy masz normalną ??
Myślisz że teraz też musisz mierzyć cukry ??

Kurcze dzieci śpią już dwie godziny ( tzn Borys bo Dusia już trzy) aż dziwno mi :cool2:
Patrzyłam na prognozę pogody za tydzień ma już być ciepło i słonecznie :tak:

Angel u nas też suszarka działa, w ogóle nie kminie o co chodzi, ale najważniejsze, że działa. Po prostu musiałam położyć Mili, żeby wysuszyć włosy i się ubrać, a ona nie miała ochoty na leżenie więc wyła, ale dźwięk suszarki ją po prostu ululał i nawet jak już wysuszyłam włosy to suszarka była włączona.
Helena dożo zdrówka, będzie dobrze, trzymam &&& bo wam już zdecydowanie wystarczy wrażeń tego typu
Inamorante moja też się ślini i cały czas gryzie piąstkę , też myślałam już o zębach J
Kasiulka zazdroszczę fitness, też bym sobie poszła to dodaje mega energii
Mini byłam już u ginka, dostałam czopki, mam się zgłosić po skonczonym krmieniu

Ja padam niedawno wróciłyśmy od okulisty, byłyśmy we trzy babkiJ Okazało się , że Pati ma w jednym oku +2,5 a w drugim +1,5 i stąd te bóle głowy, ale się niunia męczyła z tą wadą. Pojechała właśnie z tatusiem po okulary (ona się cieszy, nie rozumiem ale nie wnikamJ) Milenka nawet bardzo nie przeszkadzała na wizycie, zanim wróciłam do domu karmiłam ją dwa razy, a teraz sobie smacznie śpiJ

Wierzycie w uroki? wiem, że to głupi zabobon, ale… wczoraj Mili nie mogła zasnąć między 20 a 22 zamykała oczy na 5min i po chwili ryk i tak wkółko 2 godziny, w końcu uczyniłam tzw urok (mama mi powiedziała jak) i zanim usiadłam zpowrotem na łóżku to mała już spała i problem się skonczył. Byłam z Mili w szkole u Pati i wszyscy się nią zachwycali, a jedna babka to się nawet wróciła, żeby jej się bliżej przyjżeć. Śmiejcie się, ale ja w takich sytuacjach to mogę nawet jajko znieść żeby malutkiej ulżyć.

sorki, ale się rozpisałam

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny dzięki za rady, naprawdę wszystkie czytamy i próbujemy je stosować, dziś jest jakby lepiej.. przed chwilą zjadł z 2 piersi na zmianę co prawda z prawej tylko na leżąco no ale chociaż possał dłużej niż kilka sekund, jak to ma czasem w zwyczaju, z lewej to aż mleko tryskało.. a potem jeszcze butle chciał i 60 wypił.. żeby tak codziennie chciał i co karmienie, albo chccoiaz co drugie było tak udane...w nocy cycek jakos łatwiej mu idzie, ale w dzień leniwy chłopak...mi to juz bez roznicy, moje mleko czy nie, byle jadł i na wadze przybierał, ale walczymy dalej jednak o cycowanie chcoiaz ten miesiac by chłopaka wzmocnic...a moze akurat sie rozkreci..

Do góry