reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzięki dziewczyny ... nie ma to jak poczytać takie miłe słowa :tak:
Borys niestety puki co do przedszkola nie pójdzie - nie wiem czy dopiero nie od września - zobaczymy co powie Laryngolog . W tamtym roku musiałam go wypisać , za długo walczyliśmy z uszami żeby zwykły katar nam zaprzepaścił wszystko , a w przedszkolu niestety zasmarkane dzieci to codzienność :confused2:....
No nic pozostaje mi liczyć na pogodę , bo jak się wyszaleje to i grzeczniejszy jest ;-)

A to szarpanie to też mnie denerwuje , zwłaszcza że butla pełna więc to nie z braku jedzenia . Mnie sie wydaję tak jak ( chyba ) Amandla pisała że dzieci odreagowują cały dzień , dlatego kolki też najczęściej wieczorami się pojawiają ...

Dzieci śpią ... chwilo trwaj :-D

reklama
Kasiulka ja będe miała fitness z wózkiem najwyżej :-D A my znowu walczymy z butelką - dwa razy sciagnełam troche swojego - zeby piers oproznic, to ipodac potem małemu głodomorkowi chciałam - ależ miał minę: cos w stylu "matka chyba zwariowałas" :eek::-D

Angel, a bo za duzo chcesz wiedzieć, mniej wiedzy więcej intuicji, zdaj się na swój instynkt i nie analizuj ani nie rozkładaj na czynniki pierwsze, skoro mały przybiera, robi siku i kupę to nie masz powodów do zmartwień i poddaj się rzeczywistości, a pewno Ci będzie łatwiej jak wsłuchasz się z w dziecko, a nie będziesz go analizowała:)każdy szkrab jest inny i nie ma sensu wkładać go w szablony zachowań:)

madrze prawisz :tak::tak::tak:

helena wiem, że już zasypałyśmy Cię radami, ale mój Grześ po urodzeniu fatalnie ssał. w szpitalu położna laktacyjna stwierdziła za krótkie wiązadełko pod językiem i mu podcięli (miejsce nieunerwione i nieukrwione), od razu zaczął dobrze ssać
ina przekaż mancie pozdrowienia i namów, żeby wpadała tu do nas bo tęskno za nią :-)
angel tez pod Amandla się podpisuje
mini to w takim razie trzymamy kciuki za pogode
mami, super że syncio taki grzeczniutki, żebyś nigdy nie musiała stosować usypiaczy

Villandra Twój Rafałek skończy dzisiaj miesiąc :-):-) no to koniec noworodkowej laby :-D

Kurcze pasuję mi się do gina umówić - sześć tygodni minęło ... Byłyście już ??

Kasiulka a Ty miałaś cukrzycę "ciążową " czy masz normalną ??
Myślisz że teraz też musisz mierzyć cukry ??

Kurcze dzieci śpią już dwie godziny ( tzn Borys bo Dusia już trzy) aż dziwno mi :cool2:
Patrzyłam na prognozę pogody za tydzień ma już być ciepło i słonecznie :tak:

Angel u nas też suszarka działa, w ogóle nie kminie o co chodzi, ale najważniejsze, że działa. Po prostu musiałam położyć Mili, żeby wysuszyć włosy i się ubrać, a ona nie miała ochoty na leżenie więc wyła, ale dźwięk suszarki ją po prostu ululał i nawet jak już wysuszyłam włosy to suszarka była włączona.
Helena dożo zdrówka, będzie dobrze, trzymam &&& bo wam już zdecydowanie wystarczy wrażeń tego typu
Inamorante moja też się ślini i cały czas gryzie piąstkę , też myślałam już o zębach J
Kasiulka zazdroszczę fitness, też bym sobie poszła to dodaje mega energii
Mini byłam już u ginka, dostałam czopki, mam się zgłosić po skonczonym krmieniu

Ja padam niedawno wróciłyśmy od okulisty, byłyśmy we trzy babkiJ Okazało się , że Pati ma w jednym oku +2,5 a w drugim +1,5 i stąd te bóle głowy, ale się niunia męczyła z tą wadą. Pojechała właśnie z tatusiem po okulary (ona się cieszy, nie rozumiem ale nie wnikamJ) Milenka nawet bardzo nie przeszkadzała na wizycie, zanim wróciłam do domu karmiłam ją dwa razy, a teraz sobie smacznie śpiJ

Wierzycie w uroki? wiem, że to głupi zabobon, ale… wczoraj Mili nie mogła zasnąć między 20 a 22 zamykała oczy na 5min i po chwili ryk i tak wkółko 2 godziny, w końcu uczyniłam tzw urok (mama mi powiedziała jak) i zanim usiadłam zpowrotem na łóżku to mała już spała i problem się skonczył. Byłam z Mili w szkole u Pati i wszyscy się nią zachwycali, a jedna babka to się nawet wróciła, żeby jej się bliżej przyjżeć. Śmiejcie się, ale ja w takich sytuacjach to mogę nawet jajko znieść żeby malutkiej ulżyć.

sorki, ale się rozpisałam

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny dzięki za rady, naprawdę wszystkie czytamy i próbujemy je stosować, dziś jest jakby lepiej.. przed chwilą zjadł z 2 piersi na zmianę co prawda z prawej tylko na leżąco no ale chociaż possał dłużej niż kilka sekund, jak to ma czasem w zwyczaju, z lewej to aż mleko tryskało.. a potem jeszcze butle chciał i 60 wypił.. żeby tak codziennie chciał i co karmienie, albo chccoiaz co drugie było tak udane...w nocy cycek jakos łatwiej mu idzie, ale w dzień leniwy chłopak...mi to juz bez roznicy, moje mleko czy nie, byle jadł i na wadze przybierał, ale walczymy dalej jednak o cycowanie chcoiaz ten miesiac by chłopaka wzmocnic...a moze akurat sie rozkreci..

Do góry