reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Aaaaaaa moja księżniczka sama sobie poszła w kimono w łóżeczku no oszalałam :-D I co z tego jak zaraz będzie jej godzina jedzenia :-D

reklama
Angel,
u nas tez czasem suszarka idzie w ruch, ale staram sie nie nadużywać.
co do ulewania to o ile nie chlusta to ma prawo bo jeszcze układ pokarmowy niedojrzaly, tylko trzeba pilnować aby to ulewania nie wplynely negatywnie na mase ciała. No i drugi temat częste jedzenia co godz co poltorej to o ile dzidzia aktywnie ssie te 15min z jednej i drugiej piersi to niestety te typy jak moja tak maja i trzeba uzbroić sie w cierpliwość i karmić, doradzała mi jedynie ściągać kiedy pokarmu wiecej i podać z butelki Calma Medeli wtedy kiedy tak wola jesc.

Angel, nie stosuj do karmienia piersią metody butelki z ilością mililitrów, to niczemu nie służy, a powoduje tylko frustracje:) nijak się nie doliczysz ile wypił, a przy okazji zwariujesz:)

Angel, a bo za duzo chcesz wiedzieć, mniej wiedzy więcej intuicji, zdaj się na swój instynkt i nie analizuj ani nie rozkładaj na czynniki pierwsze, skoro mały przybiera, robi siku i kupę to nie masz powodów do zmartwień i poddaj się rzeczywistości, a pewno Ci będzie łatwiej jak wsłuchasz się z w dziecko, a nie będziesz go analizowała:)każdy szkrab jest inny i nie ma sensu wkładać go w szablony zachowań:)

Ina szum suszarki kojarzy się dziecku z szumem w brzuchu, działa zwykle uspokajająco:)

O kurcze może kiedyś wypróbuję choć jak narazie to moje dziecko nie płacze co najwyżej krzyczy jak się do niej nie mówi :-D:-D

wydaje mi sie że to cycolenie nie jest z głodu tylko z potrzeby ssania, bo bardzo się denerwuje pod koniec cycania jak już sobie poje. Wtedy puszcza cyca za chwile szuka znowu i tak w kółko. a z moich cycków leci mleko cały czas. Wiec wydaje mi sie że on chce ciumkac a nie jesc i to cieknące mleko go dnerwuje.

Brzmi znajomo ;-) Z tym ze u nas to cieknace mleczko najcześciej znajduje ujscie gdzies poza buzie :eek:

Angel maraton kup, powiadasz? Też brzmi znajomo :-D
Wczoraj wykapalismy sie o 20.00, nakarmilismy i o 21 z minutami synek spał. A w nocy był spektakl w kilku aktach. Obudził sie o 1.30 - oczywiscie kupa była, ledwo pampersa zmieniłam, to srut! No wiec zmiana i karminenie i znów porzadne srut! I tak bawilismy się na przemian + marudzenie do 4-tej rano, poszło 6 pampersów :szok:. Potem pobudka o 6-tej i znowu podobnie do 8-mej...

monika super, że u Was dobre wieści :-) U nas w drugim badaniu wyszły pojedyncze bakterie, ale zdaniem lekarza, wszystko w normie - nie pozostaje nic innego, niż wierzyć.
A z tym kłuciem to fakt - niektóre położne/pielęgniarki nie nadają sie do tej roboty :crazy:

helena trzymam kciuki, żeby Wam z tym ssaniem lepiej szło. Skoro walczysz, to się nie poddawaj i przystawiaj jak najczęściej - leżałam w szpitalu z dziewczyną, której córka też nie chciała ssać, ssała słabo i krótko, ale jej praca przynosiła efekty, czego i Tobie życzę :tak:

Mini głowa do góry - jutro wyjrzy słonko, to i humor Ci się poprawi, a deprechę pogoń w czort!

Aadka
u nas masaże raczej nie - bardziej głaskanie - po brzuszku, po pleckach i td, zabawa stópkami po kąpieli właśnie, przy zmianie pieluchy i jak się inna okazja nadarzy.
Mate bedziemy klecić nie wcześniej niz po 3. miesiacu.
Co do czarno-białych obrazków: jak ku[powałam sobie stanik, to Rafał był zafascynowany paniami na paczkach z rajstopami (własnie te kolory) - spryciarz od małego wie, na czym oko zawiesić ;-):-D
Z muzyką różnie w sensie jak kiedys bez muzyki zyc nie umiałam, to ostatnio mało kiedy sobie o niej przypominam... Anjak juz cos puszczamy, to enigma, vangelis, era, schiller, oldfield i tp. Natypowa klasyke musze miec wene a z tym ciezko ostagtnio...

Doris miło Cię "widzieć" zdrówka dla Oskarka

A wiecie kogo daaaaaaaaaaaawno nie było? Gdzie jest Manta?

Nie ma to jak pół dnia skrobac jednego posta :confused2:

hej kobiety
serio stosujecie wspomagacze usypiania ?:-)
u nas narazie wszystko super poza podejrzeniem nietolerancji laktozy....
Oli w nocy spi jak znalazl,budzi sie raz odpukac wiec poczatek mamy super-oby dziecko sie nie zepsulo :tak:
pozdrawiam was

reklama
hop, hop
ja zyje, ale nie mialam neta przez kilka dni, pewnie nie nadgonie dyskusji :-(
moj Ignac wlasnie tradycyjnie juz wisi na cycu i tak sobie cumka smiejac sie przy tym rozkosznie, a ja probuje jedna reka odmeldowac, ze zyjemy i mamy sie dobrze :-)
zaraz sie zbieram i ide po ksiezniczke, pogoda w koncu piekna sie robi, podobno ma juz byc z 20 stopni w weekend, nooo bedzie cudnie :-) ksieciunio bedzie wystawiony non stop na :-)dworek hehe, moze cos w domu i kolo siebie w koncu zrobie, bo na razie to moje dziecko ma mnie za wielki smoczek do cumciania sobie :eek: do najedzenia sie sluzy butelka i pomimo, ze wisi na 2 piersiach, wyssysa je do cna to i tak dojada z butli nawet do 120 ml, szok o to prawdziwy wieeeelki glod :eek:
sorki, ze tak o nas tylko, ale wiecej nie dam rady poki co, bo wielki glod dostaje wscieku, musze leciec
aha ps....chcialam sie jeszcze pochwalic, ze sobie juz maluch z nami wszystkimi gada na calego i jest przesmieszny :-D

Do góry