reklama
Angel,
u nas tez czasem suszarka idzie w ruch, ale staram sie nie nadużywać.
co do ulewania to o ile nie chlusta to ma prawo bo jeszcze układ pokarmowy niedojrzaly, tylko trzeba pilnować aby to ulewania nie wplynely negatywnie na mase ciała. No i drugi temat częste jedzenia co godz co poltorej to o ile dzidzia aktywnie ssie te 15min z jednej i drugiej piersi to niestety te typy jak moja tak maja i trzeba uzbroić sie w cierpliwość i karmić, doradzała mi jedynie ściągać kiedy pokarmu wiecej i podać z butelki Calma Medeli wtedy kiedy tak wola jesc.
u nas tez czasem suszarka idzie w ruch, ale staram sie nie nadużywać.
co do ulewania to o ile nie chlusta to ma prawo bo jeszcze układ pokarmowy niedojrzaly, tylko trzeba pilnować aby to ulewania nie wplynely negatywnie na mase ciała. No i drugi temat częste jedzenia co godz co poltorej to o ile dzidzia aktywnie ssie te 15min z jednej i drugiej piersi to niestety te typy jak moja tak maja i trzeba uzbroić sie w cierpliwość i karmić, doradzała mi jedynie ściągać kiedy pokarmu wiecej i podać z butelki Calma Medeli wtedy kiedy tak wola jesc.
Angel.
Zwierzoholik;)
A bo ja juz naprawde nic nie wiem..
Amandla
Fanka BB :)
Angel, a bo za duzo chcesz wiedzieć, mniej wiedzy więcej intuicji, zdaj się na swój instynkt i nie analizuj ani nie rozkładaj na czynniki pierwsze, skoro mały przybiera, robi siku i kupę to nie masz powodów do zmartwień i poddaj się rzeczywistości, a pewno Ci będzie łatwiej jak wsłuchasz się z w dziecko, a nie będziesz go analizowałakażdy szkrab jest inny i nie ma sensu wkładać go w szablony zachowań
Ina szum suszarki kojarzy się dziecku z szumem w brzuchu, działa zwykle uspokajająco
Ina szum suszarki kojarzy się dziecku z szumem w brzuchu, działa zwykle uspokajająco
V
villandra8
Gość
wydaje mi sie że to cycolenie nie jest z głodu tylko z potrzeby ssania, bo bardzo się denerwuje pod koniec cycania jak już sobie poje. Wtedy puszcza cyca za chwile szuka znowu i tak w kółko. a z moich cycków leci mleko cały czas. Wiec wydaje mi sie że on chce ciumkac a nie jesc i to cieknące mleko go dnerwuje.
Brzmi znajomo ;-) Z tym ze u nas to cieknace mleczko najcześciej znajduje ujscie gdzies poza buzie
Angel maraton kup, powiadasz? Też brzmi znajomo
Wczoraj wykapalismy sie o 20.00, nakarmilismy i o 21 z minutami synek spał. A w nocy był spektakl w kilku aktach. Obudził sie o 1.30 - oczywiscie kupa była, ledwo pampersa zmieniłam, to srut! No wiec zmiana i karminenie i znów porzadne srut! I tak bawilismy się na przemian + marudzenie do 4-tej rano, poszło 6 pampersów . Potem pobudka o 6-tej i znowu podobnie do 8-mej...
monika super, że u Was dobre wieści :-) U nas w drugim badaniu wyszły pojedyncze bakterie, ale zdaniem lekarza, wszystko w normie - nie pozostaje nic innego, niż wierzyć.
A z tym kłuciem to fakt - niektóre położne/pielęgniarki nie nadają sie do tej roboty
helena trzymam kciuki, żeby Wam z tym ssaniem lepiej szło. Skoro walczysz, to się nie poddawaj i przystawiaj jak najczęściej - leżałam w szpitalu z dziewczyną, której córka też nie chciała ssać, ssała słabo i krótko, ale jej praca przynosiła efekty, czego i Tobie życzę
Mini głowa do góry - jutro wyjrzy słonko, to i humor Ci się poprawi, a deprechę pogoń w czort!
Aadka u nas masaże raczej nie - bardziej głaskanie - po brzuszku, po pleckach i td, zabawa stópkami po kąpieli właśnie, przy zmianie pieluchy i jak się inna okazja nadarzy.
Mate bedziemy klecić nie wcześniej niz po 3. miesiacu.
Co do czarno-białych obrazków: jak ku[powałam sobie stanik, to Rafał był zafascynowany paniami na paczkach z rajstopami (własnie te kolory) - spryciarz od małego wie, na czym oko zawiesić ;-)
Z muzyką różnie w sensie jak kiedys bez muzyki zyc nie umiałam, to ostatnio mało kiedy sobie o niej przypominam... Anjak juz cos puszczamy, to enigma, vangelis, era, schiller, oldfield i tp. Natypowa klasyke musze miec wene a z tym ciezko ostagtnio...
Doris miło Cię "widzieć" zdrówka dla Oskarka
A wiecie kogo daaaaaaaaaaaawno nie było? Gdzie jest Manta?
Nie ma to jak pół dnia skrobac jednego posta
MaMicurina
Fanka BB :)
hej kobiety
serio stosujecie wspomagacze usypiania ?:-)
u nas narazie wszystko super poza podejrzeniem nietolerancji laktozy....
Oli w nocy spi jak znalazl,budzi sie raz odpukac wiec poczatek mamy super-oby dziecko sie nie zepsulo
pozdrawiam was
serio stosujecie wspomagacze usypiania ?:-)
u nas narazie wszystko super poza podejrzeniem nietolerancji laktozy....
Oli w nocy spi jak znalazl,budzi sie raz odpukac wiec poczatek mamy super-oby dziecko sie nie zepsulo
pozdrawiam was
reklama
hop, hop
ja zyje, ale nie mialam neta przez kilka dni, pewnie nie nadgonie dyskusji :-(
moj Ignac wlasnie tradycyjnie juz wisi na cycu i tak sobie cumka smiejac sie przy tym rozkosznie, a ja probuje jedna reka odmeldowac, ze zyjemy i mamy sie dobrze :-)
zaraz sie zbieram i ide po ksiezniczke, pogoda w koncu piekna sie robi, podobno ma juz byc z 20 stopni w weekend, nooo bedzie cudnie :-) ksieciunio bedzie wystawiony non stop na :-)dworek hehe, moze cos w domu i kolo siebie w koncu zrobie, bo na razie to moje dziecko ma mnie za wielki smoczek do cumciania sobie do najedzenia sie sluzy butelka i pomimo, ze wisi na 2 piersiach, wyssysa je do cna to i tak dojada z butli nawet do 120 ml, szok o to prawdziwy wieeeelki glod
sorki, ze tak o nas tylko, ale wiecej nie dam rady poki co, bo wielki glod dostaje wscieku, musze leciec
aha ps....chcialam sie jeszcze pochwalic, ze sobie juz maluch z nami wszystkimi gada na calego i jest przesmieszny
ja zyje, ale nie mialam neta przez kilka dni, pewnie nie nadgonie dyskusji :-(
moj Ignac wlasnie tradycyjnie juz wisi na cycu i tak sobie cumka smiejac sie przy tym rozkosznie, a ja probuje jedna reka odmeldowac, ze zyjemy i mamy sie dobrze :-)
zaraz sie zbieram i ide po ksiezniczke, pogoda w koncu piekna sie robi, podobno ma juz byc z 20 stopni w weekend, nooo bedzie cudnie :-) ksieciunio bedzie wystawiony non stop na :-)dworek hehe, moze cos w domu i kolo siebie w koncu zrobie, bo na razie to moje dziecko ma mnie za wielki smoczek do cumciania sobie do najedzenia sie sluzy butelka i pomimo, ze wisi na 2 piersiach, wyssysa je do cna to i tak dojada z butli nawet do 120 ml, szok o to prawdziwy wieeeelki glod
sorki, ze tak o nas tylko, ale wiecej nie dam rady poki co, bo wielki glod dostaje wscieku, musze leciec
aha ps....chcialam sie jeszcze pochwalic, ze sobie juz maluch z nami wszystkimi gada na calego i jest przesmieszny