reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Aha tez mamy problem z odparzeniami:/
Do tego od 3 dni podaje infacol i chyba bardzo pomaga. Maly jednak sporo lyka powietrza przy tych kapturkach i teraz caly dzien purta i purta co jakiś czas. Nad ranem widać męczył sie juz bardziej ale tylko marudzil bez ryku Wkoncu poszlo ok 9 i jest ok. Czyli oby jak najdłużej działał jest bezpieczny i będę podawac caly czas juz.

reklama
ANGEL a jak podajesz ten Infacol? Bo ja go wczoraj kupilam i sie zastanawiam jak go podac jak ona bez butli i nie wiem czy tyle dam rade jej wlac.szczegolnie ze glupia wit D wypluwa w calosci.i ile razy dziennie? Bo mojajednak ostro ostatnio cierpi, szczegolnie na wieczor.

Ja stosuje linomag zielony okolo 1 raz dziennie na ogol na noc, jak bardziej odparzone to sudocrem. A przewaznie nic! Kapie raz na 2-3 dni i wtedy tylko kremuje balsamem -ale ona tego nie cierpi!

ANGEL a jak podajesz ten Infacol? Bo ja go wczoraj kupilam i sie zastanawiam jak go podac jak ona bez butli i nie wiem czy tyle dam rade jej wlac.szczegolnie ze glupia wit D wypluwa w calosci.i ile razy dziennie? Bo mojajednak ostro ostatnio cierpi, szczegolnie na wieczor.

Ja stosuje linomag zielony okolo 1 raz dziennie na ogol na noc, jak bardziej odparzone to sudocrem. A przewaznie nic! Kapie raz na 2-3 dni i wtedy tylko kremuje balsamem -ale ona tego nie cierpi!

Infacol podaje sie przed każdym karmieniem jedna dawkę ( ta pipetke cała ) w extremalnych przypadkach 2 dawki - mój maly tego niecierpi wojnę sie jak wąż i intensywnie wypluwa ... Ale fakt pomaga. Ja daje tylko raz 2 razy późnym popołudniem bo wieczorem najbardziej marudzimy i sie prezymy.

Cześć dziewczyny.Mało zaglądam u mnie ostatnio totalne rozpuszczenie malucha rzez moją rodzinkę i nie bardzo lubi spać nie na rączkach i jeszcze w piżamie siedzę obiad nie zrobiony ehh.Jakiś pech prześladuje mnie i mojego jak będę miała więcej czasu to na zamknięty wejdę i napisze .A z dobrych wiadomości to to że za tydzień już będzie miał maluch badanie i będziemy wiedzieć może co mu dolega że zapalenie miał i jakie leczenie.Zmykam sie ubrać mały się buja i śpi a ja może szybko obiad zdążę zrobić.Buziaki dla maluszków

hej mamuski!

nie wiem czy dam rade nadrobic watki, widze, ze MaMi sie rozpakowala swiatecznie, super :-)
prawie wcale ostatnio nie zagladalam, bo mam wesoly domek, ale dzis juz rano siostra odjechala, a wieczorem rodzice i zostanie nam tylko sprzatania na kilka najblizszych dni i rozkrzyczana Julia, jutro w koncu juz do przedszkola uffff, moze sie cisza naciesze, mam nadzieje :tak: choc moj maluch w nosie ma spanie w dzien i zazwyczaj nie spi do godz. 13- 15 od 5 rano :confused::cool:

Ignacka ochrzcilismy w niedziele, wszystko sie udalo oprocz pogody, ale bylo milo no i mamy to juz za soba i spokoj!
jakby mi ktora napisala jak dodac foty na zamknietym to cos bym wstawila z chrzcin.

tymczasem spadam i ide jeszcze z mamuska poklachac, bo beda sie zbierac niedlugo, mam nadzieje zagladnac wieczorkiem, pozdrowka!

No to z tego co widzę jesteśmy już w komplecie. Mami wczoraj urodziła :-D:-D:-D

A gdzie ty to widziała? Bo nie widzę, ale na słowo wierzę ;-)

ajako mój mały pan też przeważnie od rana do południa rządzi ;-) Dziś wyjątkowo grzecznie poszedł spać ok.10 i pospał prawie 3 godzinki, to w zamian - żeby mi za dobrze nie było - teraz się kleję już od 15-tej...
Na zamkniętym jest osobny wątek, w którym Angel pięknie wytłumaczyła jak ugryźć tam foty

A my byliśmy na spacerku, obiadek przygotowaliśmy z niemałym trudem, ale jeśli Rafał chce jeść, to mama też musi - jak mama nie zje, to dla Rafała przecież też jedzonko się nie zrobi... :confused2: A teraz śpimy - oczywiście na rączkach, więc klepię mozolnie jedną ręką, ale zaraz zrobimy podejście do wózka :-p

Maria dokladnie przed kazym karmieniem pipetkę :tak: Zupelnie nie szkodliwe od urodzenia mozna podawac, a najlepsze na ulotce skutki przedawkowania "jesli dziecko lub dorosly zazyje cala pelna butelke to..nie powinno miec to zadnego wplywu" czy jakos tak :-D wiec spoko ;)
Nam chyba pomaga a i Dorkowi smakuje, ze hej! Nawet jak juz jest ryk to sie oblizuje i uspokaja, mlaska sobie z taka smieszna mina :-)

MaMi wkoncu :-) Gratulacje!!

Jutro mamy wizyte u lekarza zobaczymy co powie o tych wezlach..

reklama
Do góry