reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam sie

no wiec - ja nie cycuje bo denerwowalo mnie ze maa wisi i teraz robie tak :
na noc czyli po 21 czasem 23 mm bebiko w nocy cyc na rzadanie ale mala pociagnie chiwle i idzie spac (wiec pewnie jako usypiacz traktuje lub zrodlo picia)
a w dzien od 7 sciagam pokarm co 3 godizny do butli i butla mloda traktuje i jest lepiej bo ciagnie 10 minut anie 30-60 minut nie denerwuje sie tak przy jedzneiu z buti jak z cyca nie wiem czmeu ale pry cycu co chiwle piski krzyki itd a przy butli cisza .....

co do krostek na twarzy ja tez myslalamz e to od mleka - ale dziekco mialo by na claym ciele cos, myslalamze to ucuzlenie niemowlece jakies ale okazalo sie ze to potowki od czapecki, cyca, poduszki ..

wiec robie tak krochmal bardzo lekki robie (gotuje wode pol litra i lyzke maki ziemniacanej w pol sklanki bełtam i do wrzatku) i jak jest za mocny to rozcienczam woda i po kapieli biore gazik i prsecieram dzidiowi te krotki pare godizn pozniej jest super twarz!!

czy te pasy poporodowe itd dziala ??

a zpaomnialam - my bylismy w poradnie na usg bioderek i jakies nieprawidlowosci sa ale mieszczace sie w granicach ale na wszelki wypadek kazano nam seroko pieluchowac ;/ dla mnie groza bo boje sie ze zle to zorbie i mlodej stan bioderek pogorsze zamiast poprawic ;/

Ostatnia edycja:
reklama
Helloł.

tunia wracaj szybko do zdrówka

Aadka
u nas też krostki - takie potówki właśnie; też nam mówiono, że to normalne - zalecano kąpiele w krochmalu (garść mąki ziemniaczanej do kąpieli); na co większe egzemplarze stosujemy odrobinę alantanu w maści.

Bozienka Rafałek też głównie na moich rękach zasypia :rolleyes2: albo w łóżku (obok mamy only)

trawa fajnie, że u Ciebie już lepiej i oby tak dalej. My pępuszek pożegnaliśmy dzisiaj ;-)

Poza tym u nas dzisiaj było trochę marudzenia i dużo tulenia, dluuuuugi spacer rodzinny oraz trochę gości po południu. Ogólnie fajnie jest. Jutro pierwszy dzień "we dwoje".

ahoj kobitki, witam poświątecznie, mam pytanie i proszę o radę, pytanie umieszczę też w odpowiednim wątku, ale tutaj chyba zagląda większość z nas:)
zastanawiam się nad kupnem lekkiego wózka dla małej, mamy gondolę, która jest dość nieporęczna w podróży , ewentualnie podczas wyjazdów do rodziców, czy na spacer gdzieś poza okolice domu, w związku z tym chcę kupić jakiś lekki wózek 0+, wybór padł na Maclarena XLR, rozkłada się na płasko i wedle informacji jest 0+. Wózka tego nie będę używała póki co na codzień tylko właśnie na rózne krótkie czy dłuższe wyjazdy z niunią, czy któraś z Was miała może ten wózek czy ewentualnie możecie polecić mi jakiś inny model innej firmy, który by się nadawał dla takiego brzdąca?:) Będę wdzięczna za wszelkie porady:)

Witam sie porannie
Dziewczyny proszę o radę ... Jak tam u was z kupkami? Mój maly robi bardzo często , właściwie za każda zmiana pieluszki Cos jest , od ostatnich 2 dni bardzo zadko powiedziałbym, bo wsiaka w pampersa .... Zaczynam sie niepokoić , maly jest na cycusiu oczywiście, nie stracił apetytu , je tak samo często jak zawsze , ale przez to kupkanie pojawiła sie krótka na tyłku mimo ze pieluszki zmieniamy często i dosłownie panierujemy sudocremem ...

Co myślicie ?

agusia jesli karmisz piersią to myślę, że odpowiedź jest w Twoim menu, jeśli robią się odparzenia na pupie to może coś jadłaś innego niż do tej pory , czasami po naszym jedzeniu zmienia się ph kupki i to jest przyczyna zmiany jej konsystencji czy kwasowości, obserwuj , jesli nie bedzie innych objawów wskazujących , że małemu coś dolega to chyba nie ma się czym martwić:)

agusia mi wydaje się tak jak pisze Amandla u nas kiedyś też przez parę dni była bardzo rzadka kupka, która wchłaniała się w pampka
Amandla co do wózeczka, moja przyjaciółka go używa i brat cioteczny, są zachwyceni

reklama
Agusia moja na cycku i identcznie robi co chwile kupe i od kilku dni raz wodnista co wsiaka zupelnie a raz normalna, pewnie to od naszego jedzenia ale zupelnie sie tym nie przejmuje bo ona tez musi pomalu oswoic sie i jesc wszystko, kiedys sie jej organizm przyzwyczai, tak samo ma miliard krostek lekko widocznych na calej twarzy wiec pewnie uczulenie ale pomalu znika a menu mam takie ze jem juz wszystko wraz z mazurkiem i orzechami itp.
Od czasu do czasu pojawiaja sie uniej biale krostki z czerwona obwodka wiec mysle ze to potowki, ale na to nic nie robie i mijaja do wieczora.

Amandla-ja mialam mclarena xls (czy jakos tak) i wyobraz sobie ze sprzedalam po 3miesiacach:) bo klekocze na drodze ido d... Kupilam wtedy Graco z tacka ijego wole. Ale oni pisza ze one od 0 bo maja na plasko rozkladane oparcie- czyli wszystkie spacerowki na plasko rozkladane sa od 0:) ale dla niemowlaka wygodne to to nie jest.

Do góry