reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ja wlasnie sie poddalam i zrobilam butle, bo od rana nie wiem co cwiczy moje dziecko przy tym cycku; szarpie, oblizuje, zassie na 10 s puszcza i tak sie bawimy, a raczej on, bo ja mam dosyc juz:wściekła/y: nie moze sie przyssac normalnie i zaciagnac, chyba juz 'poczul' butelke :wściekła/y: i nie chce mu sie ciagnac, teraz ma odlot u mnie na rekach, a jak go odloze pewnie bedzie ryk, a ja sobie zaraz w łeb strzele.
nie wiem, moze mamy to co Aadka?

Maria- ja ostatnio nawet oko malowalam z ssakiem na rece. i smoka tez ma w glebokim powazaniu, przeciez nic mu z niego nie leci to co bedzie ciagal :crazy:
biedna ta moja corcia, od rana chodzi i gada sama do siebie i jeszcze raz na jakis czas przylatuje ucalowac braciszka.
podejscie nr 508 do polozenia dzieciecia spac, ide.

a vill- moglabys sie odezwac kobito.
Angel- Ty tez.

reklama
MaMiurina się dziś nie odzywa ... czyżby masażyk pomógł :laugh2:

U nas dziś śnieg sypał :szok: ale jak to mówi stare przysłowie - w marcu jak w garncu :tak:
. Mała grzeczna śpi i je a w nocy trochę marudzi , ale nie jest źle .

My na święta wybieramy się do mojej mamy ale tam mieszka moja siostra z dziećmi więc cały osprzęt ma - nawet łóżeczko turystyczne jest :tak: . Choć pewnie Duszka spać będzie w wózku a kąpać jej nie będziemy :sorry:

dzien dobry:-) U nas noc w miare dobra:-) Pogoda sie popsula :-( po 5 dniach słońca,19stopni przyszła kolej na pochmurne niebo:-(

kurde czemu to dziecko nie spi calymi dniami :eek: a wlasnie pisza wszedzie ile to godzin na dobe ma spac takie niemowle taaaa g....prawda
ide, bo wscieklizny dostaje w kolysce, zaraz ja rozniesie
napoje herbata i biore sie za odkuzanie, moze sie uspi

No u mnie dziś rano o9 aż 45 min przespał a potem z nim walczyłam, bo na rekach nie, w wózku nie w łozeczku nie. Przed chwila wsadziłam go do wózka, właczyłam suszarke i zasnął:-) ciekwe na jak długo

Mój maz ma dzis 30-stkę a boję się za jakies ciasto zabrac dla niego bo nie wiem czy ten mój synuś sie zaraz nie obudzi.

anula- super mąż. Mój jak ma wolne to tez mi posptrza cały domek. Tylko naczyń nienawidzi myc:p

Maria - mój tez by wisiał na cycu non stop. Jak mały płacze to mój mąz od razu krzyczy: mama cyca.... ale kurde ile można siedziec z cyckami na wierzchu. Nieługo bede miała jak krowa.

mnie też dziewczyny wkurzają te cycki na wierzchu, tu gdzieś mi kapie, to od razu i się lepi. Gdyby mleczko matki nie było tak dobre dla dzieciątka wolałabym chyba butle. Jak długo planujecie karmić? ja jakoś bym tak chciała ok 9 mcy. Powiem Wam, że jak grześ budzi mi się co chwila na cyca i po 5 min zasypia nie wiele zjadłszy to ściągam pokarm i daje mu w butelce. Przy butelce nie zasypia, a raz a dobrze się najada i spokój.
Aha co do suszarki u nas też fajnie działa, ale żeby jej tak nie trzymać i prądu nie marnować to włączam mu z youtube hair dryer sound - dźwięk suszarki - sonido de secador de pelo - YouTube

Kasiulka- wymieklam :-D:-Ddobra spryciula z Ciebie hehehe, w zyciu bym na to nie wpadla, serio! dzieki u mnie juz leci suszara z youtuba :-D
ja bym chciala karmic min. 6 miesiecy, ale jak bedzie to zycie pokaze, zwlaszcza, ze wiosna, lato bedzie, tlumy ludzi bedzie u nas grillowalo to nie wiem czy nie wymiekne, bo raz; to siedziec z tymi cycuchami na ogrodzie przy ludziach :cool: a dwa te zimne browarki :cool:

no chyba, ze zmieni sie to wszystko, jakos unormuje, ze sie Igulec przystawi na 10 min, poje i spoko, odklei sie od cycka, to wtedy luz, przeboleje te zimne browarki i bede karmic ile sie da.
nusia- moj M. jak juz jest w domu to tez co maly kweknie to ; mamaaaa cycaaaaa :-D ja nie tylko, ze wymiona jak krowa, ja juz sie tak czuje, zaraz bede chodzila po domu i na wszystkich; mu mu muuuuu :-D
najlepszego dla malzonka! ciacho musisz jakies super expres wymyslec, ja ostatnio zrobilam to z manny; expresowe, a jak sie moj chlop zajadal!

mini- ja tam nie wiem, ale moja polozna i pediatra nie zalecaja codziennego kapania, a ja ze sama jestem z moja dwojka to czasem wieczorem wymiekne, jak wczoraj np. Jula sie zasiedziala w kapieli, patrze, a tu 21 to olalam kapanie mlodego i tez zyje ;-):-)
no i wypil raptem 60 ml i spi, to chyba nie za wiele, a jednak potrzebowal tego; dop(b)icia sie :-)

ide na zupe

Kasiulka czego to ludzie nie wymysla:) swietne!
Ajako ale sie usmialam z tego ze mala juz do siebie gada:)

Ja tez teraz odlozylam mala i wyje, a cholera mala spala bitym snem na mnie juz 30min! Sciemniara jedna. Braciszek od kilku dni sie buntuje i w ogole spac popoludniu nie chce a potem zasypia na kanapie a jak go do lozka wkladam to odrazu wstaje! Skubany uczy sie pd malej! A cholera ja z tymi bolacymi szwami nosze te 14 kg po schodach i boli mnie od tego brzuch. A mala ma mega katar wiec pewnie od tego tez jej tak ciezko zasnac.
Ja karmilam 9m-cy Bartka ale teraz musze wrocic do pracy po 4m-cach wiec automatycznie karmic nie bede mogla.a dla mnie to nie problem karmic zawsze i wszedzie. Zawsze w sklepie czy na dworze czy w urzedzie karmie i nie mam z tym problemu.jak sie dobrze wszystko ulozy i bluzki i stanik
wlasciwy to nic nie widac.
Aha mala kapie co 2-3 dni.

mnie też dziewczyny wkurzają te cycki na wierzchu, tu gdzieś mi kapie, to od razu i się lepi. Gdyby mleczko matki nie było tak dobre dla dzieciątka wolałabym chyba butle. Jak długo planujecie karmić? ja jakoś bym tak chciała ok 9 mcy. Powiem Wam, że jak grześ budzi mi się co chwila na cyca i po 5 min zasypia nie wiele zjadłszy to ściągam pokarm i daje mu w butelce. Przy butelce nie zasypia, a raz a dobrze się najada i spokój.
Aha co do suszarki u nas też fajnie działa, ale żeby jej tak nie trzymać i prądu nie marnować to włączam mu z youtube hair dryer sound - dźwięk suszarki - sonido de secador de pelo - YouTube

Kasiulka ja tak samo sciagam pokarm i daje w butli i przynajmniej wiem ile zjadło.
A suszarke właczam w salonie na dole, a w sypialni leci z odtwarzacza. A mąz jeszcze ma na telefonie w razie czego:-)

Karmic chciałabym przynajmniej 6 miesiecy- a wszytko okaże się w praktyce.

ajako- dziękuje w imieniu meza. Nie wiem czy jutro lub w niedziele znajomi nie przyjda to jeszcze jakies zarełko trzeba postawic na stól. A ja i tak nie bede mogła tego jesc:-(

My synka kąpiemy co 2 dni.

Kurcze z nowu mi marudzi i wez sie domysl co mu nie pasuje.

reklama
ja Tymka karmiłam ok 10 miesięcy, chociaż ostatnie 2 to było raczej dojadanie tylko bo już leciał na butli i normalnym jedzeniu a ja przez powrót do pracy coraz mniej mleczka miałam, takze laktacja u mnie sama zanikła
Teraz chcialabym co najmniej tyle karmić.. Ale nie wiem jak to wyjdzie skoro będe musiała bardzo szybko do pracy wrócić..

Do góry