reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Dzien dobry:-)

Dawno mnie nie było....

Właśnie przed chwilą pożegnałam sie z rodzicami:-( Mąż odwozi ich wląsnie na lotnisko. te 2 tyg nawet nie wiem kiedy zleciały. oczywscie wczoraj caly wieczór płakałam, i dziś ano znowu....Kurczę z mama było latwiej, pomogła mi, ugotowała obiad, ponosila małego jak marudził.... a teraz mąz zazwyczaj o 9-6 w pracy i cały dzien sama.Ale jakos bedzie trzeba dać rade...

Franek w nocy dobrze, dzis spał mi 4 godzinki, 45 min przerwa na karmienie i zmiana pieluchy i spi dalej. mam nadzieje ze znowu 4 godzinki pospi.
Pokarm jest i to najwaznijesze:-)

Angel, Atomówka super ze chłopcy już z wami:-)

pinula- ja z mezem czesto rozmawiamy z synkiem, nasladujemy jego słodkie minki i kładziemy na brzusio- choc nie za bardzo to lubi

tunia- jeszcze chwilunia i Kubuś bedzie na świecie:-)

Doris- super ze oskarek taki grzeczny.

Amandla- daszek jest boski:-)

A co do przesikiwania pieluch....my uzywamy Pampersa. Falbanki zawsze wywiniete, siusiak na dół i tak zdarza się ze przesika całe ubranko i rożek.

No wielkie gratulacje dla Angel i Atamowki juz myslalam ze zawsze beda w dwupaku:)

Ino a dlaczego u ciebie tyle ludzi w domu? Ja i z Bartkiem i teraz z Pola i Bartkiem jestem od poczatku sama! Nie cierpie jak mi sie ktos placze po domu i radzi!

Doris- dokladnie takie same mialam odczucia przy Bartku kiedys ze jestem
Beznadziejna matka i nie wiem o co mu chodzi a on wciaz placze i placze:) a teraz jest swieta Pola co spi i je i nawet sie usmiecha! Pomimo okropnego kataru:)

Za to ja mam coraz gorsza masakre z rana po cc. Bylam w sobote w szpitalu i zrobili mi usg no bo na zewnatrz rana wyglada pieknie. W srodku okazuje sie ze jest duzo supelkow i jest jedna petelka zalozona na miesien tam a ten miesien mi spuchl i nic sie wbija! Niestety wchlanianie tych nici moze trwac do 6tyg! Ja chyba umre bo co dzien boli bardziej i juz nawet do lazienki dojsc nie moge- bol jest okropny!a jestem z dwojka dzieci do 17 sama codziennie i nie wiem ja mam funkcjonowac!
Pola noca daje popalic bo np. Wczoraj co 20min ssala od 1-7rano! Nawet chwile nie usnela i ja tez! A dzien caaaaly przespala z 4 pobudkami 10min maks!

Maria28 ja mieszkam z rodzicami, bo szanowny pan tatuś zawinął wroty, a sama nie dałabym sobie rady przynajmniej finansowo :baffled:

Ale fajnie ze Angel i Atomowka już po :-D No to teraz Tunia startuj! :-p

Witam!

To dziewczyny się doczekały. Tunia teraz Tobie kraczę - kraaaaaaaaaaa - czas najwyższy na Ciebie ;-)

co do przesikiwania - siusiak zawsze w dół jest, ale przy karmieniu, jak żarłok musi z dwóch cycków po kilka podejść, żeby się najeść, to lata z boku na bok i się przekręca :sorry2: ale dzis w nocy o dziwo leciutko tylko bkiem przeszło. U nas od pampersów premium care lepiej sprawdzaja się huggiesy :tak: póki co mamy 2, ale pupcia rośnie i niedlugo przesakujemy chyba na 3...

mój żarłok w końcu usnął, nie jet mega marudny jak to było z Dobrusia, ale to jego jedzenie to mnie wykańcza - dziś zaczął jeśc przed północą a skończył po 2 :baffled: w międzyczasie zmiana pieluchy, beki, podejścia do spania...

Maria to się porobiło z ta raną... oby szybko szwy sie rozpuściły i było po kłopocie :tak:

Nusia dasz radę, zobaczysz :tak: kwestia organizacji dnia i ogarniesz wszystko

ja się cieszę, że teściowa odstawia mi Dobrusie do przedszkola, bo Miniu ma akurat porę cycania w czasie, kiedy trzeba do przedszkola iść... dzisiaj będę robic podejście, żeby z małym w chuście małą odebrać z przedszkola - mam nadzieję, że się uda, bo musze do urzędu podejść i do biblioteki - a we wszystkie te miejsca wózkiem nie da rady...

Mata ja zastanawiam sie na kupnem chusty ale nie wiem jak to w praktyce wygląda boje się, że wydam kasę i nie będę jej uzywać :-(. Edek jest bardzo rączkowy a Rysiu też jeszcze wymaga duzo uwagi więc może by się to sprawdziło. Jak u Was wygląda sytuacja z chustą warto wydać kasę. Wiem, że Ivi tez korzysta napiszcie jak to wygląda w praktyce.

Dzien dobry:-)

Jem sniadanie, pije kawe czyli bez zmian i ciagle z brzuchem:-)
No jutro juz jedziemy na to wywolywanie, a moglby synio mamuni zrobic niespodzianke dzisiaj np:-)jakies skurcze albo wody by mi odeszly i bylo by sympatycznie a tak....no ale niech juz robia co kolwiek aby tylko wyszedl:-)

MaMicurina a u Ciebie cisza???zadnych skurczy???abed, trawa a u Was???

Hej
ale wieści :-)
Super że dziewczyny mają już za sobą .... Teraz trzymam kciuki za pozostałą czwóreczkę :tak:

Pinula ja jakoś szczególnie nie organizuje czasu Idce - puki co jest za malutka chyba :-D Tzn gadam do niej , robię jej masaże , noszę i kołyszę na rękach . Mnie się wydaje że na tym etapie to wystarczy ;-)

Mata ja też muszę pomału zacząć motać , kurcze trochę mam termę :-D Ale jak będzie deszcz to gondolą po Borysława nie pojadę :sorry2:...

Od dziś jesteśmy już same w domu :tak:

Tunia jak ja Ci tej kawy zazdroszczę :-D:-D:-D
Powodzenia jutro , a może dzisiaj :sorry2:

Zauważyłyście że Atomówka i Angel właściwie o tej samej godzinie urodziły :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry