reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel , Atomówka powodzenia :tak:!!!!!!!

Bozienka a legalne jest żebyś wróciła do pracy mając takie małe dziecko ?? Myślałam że macierzyński jest obowiązkowy :rolleyes2:Współczuje bardzo takiej sytuacji ... Jesteś mega dzielna :tak:

Mata może rozmiar pieluszki źle dobrany ??

lecę bo Idka mi płacze ;-)

No już jestem :-)
Ja znowu o kupkach - kurcze Duśka od trzech dni nie robiła - dziś tylko trochę pobrudziła pieluszkę ... niby czytałam że to normalne bo czasami mleko całkowicie się wchłania i nie ma z czego utworzyć masy kałowej .
Tylko że mam wrażenie że brzuszek ją boli - wczoraj była taka niespokojna i płakała od północy przez dwie godziny ...
Duży plus to taki że super przybiera - waży już prawie 3 kg :-D

A i jeszcze zapytam o pieluszki Dada - jak się wam sprawdzają ?? Szukałam tych najmniejszych ale nigdzie nie było więc nie miałam okazji wypróbować :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
ojej biedne te nasze małe brzuszki :-(, obyśmy jakoś znalazły na nie sposoby!

a tu jakaś ciiiiszaaa, mam nadzieję, że nasze dziewczyny już urodziły, bo tak niecierpliwie zaglądam co chwila czy są już jakieś wieści

Kasiulka albo znajdziemy albo samo przejdzie za dwa -trzy miesiące :sorry2:
Borysowi nic nie pomagało ,ale on to miał bóle chyba przełyku od cofania się pokarmu :dry:

A co u Kasiurka ?? już dawno nic nie pisała :blink:

Ciekawe co u dziewczyn a porodówkach :-)

witam
wpadlam podczytac ;]

no co do siurka to ja polecam pieluchy dada z biedronki ukladac siura w dol i wyciagac wsyztskie falbanki -tzn je poprawiac i nie bedzie problemu z przesikiwaniem ;]

pozdrawiam

mini mnie wywołała ;]

ja was nie ogarniam za duzo wakow ogladam zdjecia dzieciorkow (ahh te marcowiatka sa superasne ) moja mala wrocila na dobry tor myslelismy z mezem ze mala sobie noc za dzien wziela bo przez dwa tygodnia w dzien spanie a w nocy wyranianie ale popracowalismy na nia dwa dni i jest ok ;]

syn luty/marzec - trzy choroby w tym ostania angina ropna musialam go wywoic do mojej mamy zeby iga sie nie zarazila - no i jedzialm i tu i tam zeby i z jendym i drugim dzidziem byc! ale tera mam dwojke w domu i sie dopasowalismy jzu chyba , maz rano przed praca starsakowi jedzenie daje , ubiera go i sie mlody bawi i czeka az mama wstanie i ogarnie Ige .
dzien szybko leci - ja mloda nadal karmie piersia nie dokarmia poki co w ogole jej butla ale musle 3 miesiace karmic potem przestawiac na modyfikowane i piers zeby jak pojde do pracy nie bylo problemu z cieknacymi cycami i brakiem umiejetnosci picia mleka modyfikowanego przez mala z butli!

dobra uciekam

Ostatnia edycja:
Mini ja przetestowałam do tej pory pieluszki pampers, Dada, Huggies i Babyderm, głownie dlatego, że znajomi nam przynosili dla małej pieluszki:) Dada nie są złe, nie wiem jak cenowo wychodzą, ale nie zauważyłam różnicy pomiędzy nimi i pampersami. Moja mała miała 2 Dada i pomimo, że jest malutka , podobnie jak Twoja to były dobre, więc spróbuj z dwójkami. Najgorsze dla mnie były Huggies, nie dość, że wszystko z nich wylatywało, to jeszcze mało chłonne były, więc cała paczka leży w kącie. Babyderm też ok, grunt, że niunia nie miała od urodzenia żadnych odparzeń, a czasami w nocy i 5-6 godzin jest w jednej pieluszce, która po zdjęciu wazy kilogram:D Uzywam papmersów, bo pewnie tak działa marka, że sie je kupuje i tak i tak:)
Kupkami się nie przejmuj, moja Mania czasem też robi tylko siusiu, a kupki śladowe, wyczytałam gdzieś, że najważniejsze jest siusiu, a skoro coś jej z brzuszkiem się dzieje, to możesz się spodziewać wkrótce mega kupiszona:)
Ja już pisałam w wątku z pielęgnacją, bo tam był temat kolek, że u mnie wszelkie wzdęcia minęły po odstawieniu nabiału.

A to gadżet dla syneczków, którzy lubią zaskoczyć fontanną przy przebieraniu:)
http://www.daszeknaptaszek.pl/pl/dzidzia

Mam nadzieję, ze Atomówka i Angel dołączą do nas szybciutko ze swoimi dzieciaczkami:)

Ostatnia edycja:
U mnie też problemy brzuszkowe mała już 3 dzień nie robi ehh może przez zmiane mleka, bo trochę jest na piersi trochę na butelce...

Ale jestem ciekawe co tam u dziewczyn :szok:

Amandla to przetestuje te dwójki ...
Ja w sumie jednorazówek tylko na noc i na wyjścia zakładam ....

Ja też niby nabiał odstawiłam ale trochę grzeszę :-D nie zauważyłam jednak znacznej poprawy :unsure:więc może to nie to ...

Daszek na ptaszek :-D:-D:-D padłam

Ostatnia edycja:
Atomówka, Angel - powodzenia!!!
Bozienka - strasznie mi przykro, ze musiałaś tak wcześnie wrócić do pracy - pewnie nie miałaś prawa do macierzyńskiego?

Oskarek jest takim grzecznym chłopcem, że nie mogę się go nachwalić. ładnie śpi, ładnie je, nie przesikuje pieluch, itd. Po bardzo absorbującej Emilce muszę przyznać, że teraz jest idealnie. Jestem szczęśliwa,że się pojawił w naszej rodzinie.
Jeśli chodzi o dietę, to ja jem prawie wszystko. Nie jem tylko smażonych potraw (ale za jakiś czas zamierzam je włączyć), do końca pierwszego miesiąca czekolady i orzechów, no i konserw i dań z proszków/słoików. Oskarek póki co problemów z brzuszkiem nie ma, ani wysypek. Bąki puszcza - czasem się przy tym pokręci i ponapina, ale nie ma żadnych płaczów. Oby tak było dalej.
Z małą Emilką długo miałam poczucie, że nie nadaję się na bycie matką, że sobie nie radzę, a teraz czuję się w końcu spełniona w tej roli. Wiem, że będą jeszcze złe chwile, ale na razie jestem pełna optymizmu.

Kasiurek to dużo zdrówka dla Was . Jak sobie poradziliście z przestawieniem Igi ??

Doris
super , oby tak dalej . Ja też po Borysie, z Idką mimo problemów brzuszkowych odpoczywam :-D

reklama
Doris to super, że masz takie odczucia, my też z mężem się nacieszyć nie możemy,że Marysia jest z nami, też stwierdzam, że jest dzieckiem idealnym:)
Ja też wcinam wszystko i wcinałam tez dużo potraw mlecznych do czasu gdy nie przeszłam na dietę odchudzającą, gdzie przez pierwsze dni były koktajle mleczne, ale już o tym pisałam w innym wątku, do tego czasu też nie było większych problemów z brzuszkiem, ale chyba dałam do wiwatu z tym mlekiem i po odstawieniu zupełnym nabiału jest kompletny spokój, od 3 dni mała ani razu się nie prężyła, a pruta sobie w wielkim skupieniu na twarzy:D wczoraj zjadłam po raz pierwszy miód i też nic się nie dzieje, czekoladę też podjadam i jest ok, chociaż w niezbyt dużych ilościach, bo staram się zgubić nadmiar kilogramów:)
Moja mała przez pierwsze 3 tygodnie nie miała jakichkolwiek wzdęć, później tak po 3 tygodniu zaczęła mięc problemy z prutkami, ale delikatne, apogeum było po mojej diecie mlecznej , a teraz znów jest okej, więc u nas tak falowo to wygląda:)

Do góry