reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzien dobry :) po 1 Angel GRATULACJE po 2 jestem niewyspana mala od 1 do 5:30 niespala masakra gaworzyla sobie smiala sie poplakiwala doslownie obled ;) no i po 3 Tunia mi sie wydaje czy tylko ty zostalas ?? uparciuch z tego dzidziola twojego :) a poszla bys juz rodzic sioooo ;)

reklama
Hej laski. Właśnie przeczytałam że angel poszła zaraz za mna, tylko 4 minuty różnicy ale czad. Ja ledwo na oczy widzę. Do 6 rano meczylismy się z cycem, potem tylko 2 h snu a jeszcze poprzednia noc przed porodowa nie odespana. Z cycem jakoś sobie radzimy ale zlosnik jak mu nie wychodzi przez chwilę to robi aferę a później go trudno uspokoić i przyetawic. No i tak
w kółko. No ale ne poddajemy się.
Tunis myślę o Tobie i trzymam kciuki za jutro

atomowka witaj kochana:-)
Uczycie sie siebie nawzajem i dlatego tak jest:-)ale masz juz swoje szczescie przy sobie:-)
Dziekuje za kciuki:-)

Bozienka zostalam ja trawa, abed i MaMicurina:-)

Atomówka a wszystkie mówiły spać póki czas :-):-):-):-)
Kobitki strasznie się cieszę, że to już za Wami :)
Angel super, że się doczekałaś i Dorianek jaki duży :-):-):-) to, że nacięta - optymistko - przy rozmiarach Dorianka bez nacięcia by chciała urodzić :-D:-D:-D:-D tylko ta transfuzja mnie niepokoi... ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok :tak::tak::tak:
Tunia - kochana nie trać czasu na forum - idz się wyśpij :-):-):-)
My dziś szał macicy miałyśmy - od 3 do 7 (jak tata do pracy wychodził) moja córka z brzuchem walczyła... i masaże i chuchanie i noszenie i gimnastyka nóżek wszystko było... pierwsza kupa koło 4 poszła - cieszyłam się, że spać pójdzie ale moja Córka brzuszek w całości opróżnić musiała i pieluszki 4 razy zmieniałam... ale nie przeszkadzało jej to, żeby o 7:45 wstać ponownie i na cycku poleżeć a potem pomarudzić i płakać... śpi od 9:30 ale już 2 razy mi się wybudzała i znów na rączki i uśpić ponownie.... nie wiem ja się chyba do macierzyństwa nie nadaje... mam dość!!!!!!!! ja chce się wyspać... wczoraj wieczorem przed snem też popis był... 2 godziny zabawiania... i gadaj do niej, noś i śpiewaj bo inaczej ryk :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:ja już nie wiem co robić - inne dzieci spędzają swój czas nie spania na patrzeniu w sufit i liczeniu baranków a ta moja cały czas coś chce... nie pamiętam nawet 10 minut, żeby ona tak leżała... nie było takich 10 minut... kurcze miała któraś z Was taki przypadek??? tylko nie mówcie, żeby dać się wypłakać bo by mi serce pękło... 9 miesięcy ją nosiłam a ona teraz by miała płakać a ja bym miała siedzieć....:blink::blink::blink::no::no::no::no:

ekstra dziewczyny si zebrały i urodziły jedna po drugiej :-). jeszcze nasza czwóreczka i juuuz:-)

Nusia
na pewno dasz rade i będziesz dumna jak wszystko sama zorganiowałas
Pinula- ja gadam, śpiewam, ćwiczymy na brzuszku i kołyszemy się w kołysce
Doris, Mata- super ze takie grzeczne chłopaki się Wam trafiły
Amandla
- :-D:-D:-D daszek genialny
Maria dobrze, że skontrolowałaś to cięcie, współczuję bólu
Lina jak Grzesia boli brzucho to też cały czas kwęczy, płacze i w żaden sposób nie można go uspokoić, więc ja nic nie poradze

gratulacje dla nowych mamusiek :)) jeszcze chwila a wszystkie będziemy rozpakowane :)

Lina - Tymek był takim dzieckiem które zasypiało tylko na rękach albo w wózku na spacerze, a czas aktywności musiał mieć mocno wymyślany.. A potem dawał radę zajmować się sam sobą :) pomogła mata edykacyjna, karuzelka itd :) A Twoje samopoczucie jest zrozumiałe. Czy masz jakąs pomoc w czasie aktywności małej? Żebyś chociaż chwile mogła poświęcić sama sobie?
Co do snu.. moje główne marzenie kiedy Tymcio był malutki to było.. spać ciagiem chociaż dwie godziny...

ja padam z nóg, dizś miałam co chwile przerwy w nocy (w klejności- Nusia-Tymek-Nusia-Tymek-Nusia ... Nusia to na jedoznko się budizła, ale Tymka brzuszek bolał niestety i noc w kratke :baffled: )

Dziewczyny współczuje nocek ...

Atomówka super że się cycujecie :tak:

Lina ja miałam taki przypadek - z Borysem . Non stop na rękach dzień i w nocy , spał po 20-45 minut , niestety nic nie pomagało . Z czasem się mu uregulowało :sorry2:
A może za dużo wrażeń ma i nie może się wyciszyć ?? Może za dużo ją zabawiacie i nosicie ??
Jak byś tak wypróbowała delikatnego masażu i jakiś cichutkich kołysanek ?? Czasami warto zostawić na 2-3 minutki dziecko i samo się uspokaja - no chyba że bardzo płacze to nie ... Ale moja czasami tak ma że zaczna płakać a ja nie mogę do niej podejść bo np jestem w ubikacji albo robię kolację dla Borysa to za chwilkę się sama uspokaja a nawet zasypia :tak:

heyka
no mamy teraz wyzwanie ogarnac nasze maluchy!!
ja sie łapkami podpisuje pod tymi mamciami co pierwsze dało popalic teraz to luzzzziiikkk
nocki troche zarwane co 2 godzinki ale ogolnie jest dobrze:)

Mini ja uzywam Dady/i pampkow.
papmki kupuje jak sa promo. Dada bardzo podobna. nie jest gruba, nie jest śliska.
minimalnie gorsza od pampka.
ale cenowo to nie ma porownania.
pampers 2(3-6kg) , 78 sztuk okołko 54-58 zeta zalezy gdzie bez promo, Dada 2, sztuk 78 kosztuja 28 zeta w biedronce bez promo
chusteczki tez tylko Dada sensitiv, wyprobowałam wiele te najlepiej nawilzone i bezzapachowe (babydream za suche)

reklama
o matko ja jestem jeszcze na pampers 1 :-D ale koncze juz paczke i przerzucam małą na 2 bo mam ich tyle że nie ogarniam :-D Ja chusteczki tylko pampers sensitive a pieluchy hmmm mam z dwie paczki dady ale reszte pampersa zobacze jak sie sprawuja :-D

My nocke nawet w miare miałyśmy. Mała w nocy na cycu w dzien na butli ehhh, ale coś mi cyca ssać nie chce i przejdziemy całkiem na butle. Bede sciagala 0pokarm i dawala w butelce chociaz z miesiac jeszcze:tak:

Do góry