reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ina gotowana pierś kurczaka z gotowaną marchewką (o zasmażce zapomnij) i gotowany schab z gotowanym burakiem :-):-):-):-) i tak na zmiane :-):-):-) do tego kanapki z masłem i szynką gotowaną lub polędwicą - na inne moje dziecko reaguje płaczem - zero nabiału i innych smacznych rzeczy typu dżem :-):-):-):-) a jak chęć na słodkie to jabłko gotowane :-):-):-):-)ot moje menu :-):-):-):-)

reklama
Angel to hurtowo kciuki zaciśnięte, niech się dzieje, bo na co to czekać :-)

ja myślałam, że też mi czop odszedł bo dużo go było, a jak położna przebiła mi wody mówi, że z czopem poszło. Więc się zdziwiłam, bo niby mi odszedł, a ona mówi że pewnie jakaś mała część. A ja ze 3 razy wkładkę musiałam zmieniać
Atomówka do odważnych świat należy :), pij na zdrowie, a właściwie na poród ;-)
Vill czekamy na pozytywne wieści i wracaj czym prędzej do nas :-)
Ina trzymam kciuki za kupkę, niech wychodzi ;-)

_Lina o matko chcesz zebym z głodu padła :-D:-D
Kasiulka! no kupki nadal brak:-( mała sobie grzecznie śpi i popierduje przez sen ale kupki ni ma :-(

No nic ja ide się kimnąć chociaz z godzinkę skoro dziewcze moje kima :-)
Mam nadzieję, że któraś w końcu wyląduje na porodówce no ile można czekać :szok::-):-)

witam laski, sorki ze tak malo mnie ostatnio ale mala wisi na mnie non stop pozatym T ma wolne i rodzinnie spedzamy czas ... obiecuje poprawe od przyszlego tygodnia :) mam nadzieje ze u was wszystko ok :)

ja przy Remku miałam mega dietke, tylko warzywa na parze/w woku duszone.. i mieso gotowane
i tak kolki były... Ina fajnie ze Hani Sab pomaga:) ciesze sie.
Hancyś taka twarda babka jak na razie ...brzuszek nie boli a bużka śliczna
wczoraj na przykład:
barszcz biały na kapustce był,
fasolka szparagowajako surowka na drugie
pomarańcz szt 2 (u Remka wystarczyło zjesc plasterek i juz cały obsypany a buzka w czerwonych plamach.... alergik:):))
bawarki na okrągło czyli mleczko krowie+herbata czarna
na zmiane z pepsi:) ciagle bym coś piła:)
2 czekoladki malagi, 1 ze śliwka i 1 czekoladka kasztanek (tego tez mi było nie wolno przy Remku bo zaraz obsypany i plamy czerwone)
+plus normalne mało szkodliwe jedzonko

Kamila pewnie ze karzystaj rodzinnie , cieszcie sie soba i poznajcie nawzajem
Angel Tunia Atomowka TrAWA
Na pOrOdÓwKe MaRsz!!!!
Lina no ciekawa ile Zuzka przybrała.....
Hancyś miała podobna wage urodzeniowa ale ważenie zaliczymy dopiero we wtorek na wizycie (nie ma wagi:):)

......................

heloo
ja tez przelotem, bo padam, musze zamknac oko choc na 30 minut
ja znowu sama dzis caly dzien, wczoraj moj wrocil chyba o 23, dzis tez tak bedzie :szok:
ale coz, zycie, musi nadrobic ten zakrecony miesiac nawet ponad kiedy to bylam w szpitalu itd, malo pracowal, cale g...zarabial
mialam dzis jazde od 17 do 19, nie wiem czy to kolka czy zwykle wzdecie, bo sie prezyl, plakal, brzuch jak kamien, ale zero purta, tylko na raczkach chcial, troszke przysypial, ale budzil sie z rykiem bidulek moj :-(
w koooncuu zrobil wielkiego kupsztala i w koncu spokojnie zasnal.

Doris- doczytalam Twoj opis porodu, na koniec chcialo mi sie ryczec, bo tak sie balas jak ja, jak to bedzie z syneczkiem, a zakochalas sie na maxa jak ja :tak:i tej milosci wystarczy i na corunie kochane i synusiow, prawda?

Angel- trzymam za Ciebie i Twoja akcje, oby sie ladnie rozkrecilo!

kamila
- Nell jest przesliczna!

spadam, pozdrowka laseczki!

Ehhh i co i samaaa jestem z moja trauma :-(
Kurde no mecze sie..
Ale to za cholere nie mozna nazwac regularnymi skurczami.. przeplata mi sie to wszystko: pobolewanie brzucha, ucisk na dole, skurcz.. i czasem kilka minut ledwo dycham tak mi zle i mnie boli ale za groma nie umiem tego zmierzyc :-( Ja wkoncu wtedy w pl w szpitalu po 7 godzinach masakrycznego bólu zdecydowalam sie do szpitala pojechac, a i wedy wypisalam sie do domu jeszcze i dopiero nad ranem wrocilam jak juz konałam.. Dla mnie zawsze bedzie "moze nie to, moze za wczesnie, napewno jeszcze nie teraz" itd :/ Tak bym chiala by poszly wody- jasna sytuacja ...a jak to bedzie trwac jak teraz nie wiem kiedy sie zdecyduje pojechac.. Tym bardziej jak widac u atomowki wiele godzin byly regularne skurcze i sobie ustaly nagle ;/;/
I tego sie obawiam..
Ale mi zle ;(

Angel - jak tam sytuacja u Ciebie??

Tunia - a u Ciebie?

u nas noc w miarę, chociaż wieczór znów lekko szalony.. Dzeiwczyny jak tak na prawdę wyglądają kolki? Czy zwykłe prężenie się, które się uspokaja przy ssaniu (palca, smoczka albo cycusia) to już kolki ? bo to się regularnie codziennie powtarza.. Ale ona nie płacze jeśli sie ją buja, da się coś do ssania itd.. No i ten płacz nie jest taki rozdzierający.. raczej to "żalenie się".. bo oczy lecą a spać nie daje rady..

reklama
Kindzia... ale masz dobrze... zazdraszczam... to u mnie taki Twój Mały Remek w wersji damskiej - fakt wysypki nie było ale problemy z kupką się pojawiły jak mamuś co innego zjadła...
Ivi u nas też podobne rzeczy się dzieją - ja chucham małej na brzuszek, ponoszę i się troszkę uspokaja Dzidzia :tak:
Angel i jak i jak?????????? Kochana wody nie zawsze odchodzą - u mnie przebijali je przy 8 cm rozwarcia a były już seledynowe!!!!!! jak będzie bolało regularnie a prysznic nie będzie pomagał (tzn nie przestanie) to sio do szpitala
A gdzie nasza Tunia...????
Atomówka i jak sposób Maty????

Do góry