reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

U mnie cisza
Lina mikstura nie pomogła, tylko mnie przeczyściło a mały jak siedział tak siedzi
Nos spokojna, zero skurczy, eee tam w nosie z tym wszystkim

Angel no mówię, Ci że Ty to do wywoływania nie wytrzymasz
No i mam tak samo jak Ty, niech mi wody odejdą będzie spokój i pewność,żeby jechać, a te skurcze-nie skurcze to tylko oszukują i nadzieję dają \

Jadę na KTG niebawem, zobaczymy co tam się dzieje, tzn wiem nic się nie dzieje

reklama
witajcie
przepraszam ze nie nadrobie co sie dzieje ,ale za przeproszeniem brakuje mi czasu na podrapanie sie po pupie,mala spi w dzien jak aniolek a w nocy...no wlasnie jest wiszenie na cycku,placz i tak caly czas no ale dzis juz pospalam z 4h wiec hura:)Wczoraj tez mialam dzien przelomowy z pokarmem czulam jak piersi zmieniaja rozmiar mega dziwne uczycie,
angel kiedy na to wywolanie idziesz?

No to dziewczynki wysypywac zapaleczki i po jednej podnosić ;-) coś czuje, że hurtem na porodówce wylądujecie :-D Angel niezła akcja z czopem, ale to znak chyba, że te skurcze rzeczywiście działaja na szyjke, bo skoro tyle czopa odchodzi to jak nic rozwarcie też ruszyło :tak:

Ivi maluchowi też kieszonka najbardziej odpowiada (i mi chyba też)- tylko nie potrafię naciągnąć chusty przy szyjce, żeby napręzona była, u mnie ciągle wiotko i maluch buja główką na wszystkie strony... ale będziemy dalej próbować :tak: bo oprócz tego naprężenia u góry to reszta juz ok mi wychodzi (chyba :sorry2:) Tylko mi w chuście potwornie gorąco i nie mam pojęcia jak Minia ubrać odpowiednio w razie wyjścia na dwór...

Maluch niedawno mi usnął, przedtem 2 razy zapaskudził czysta pieluchę :cool2: oczywiście pociągnął cyca ile wlazło, ale mam nadzieję, że teraz ze 3 godzinki pośpi, ja obiadek wstawiłam, zaraz podłogi ogarnę i poleżakuję - z rany minimalnie się sączy, reszta pozarastała już :tak: więc mysle, że pomalutku można wracać do roboty - oczywiście bez forsowania się ;-)

Atomowa kobitko działaj tam na tym KTG, wez tego doktorka co mowilas w obroty powiedz, ze sie fatalnie czujesz i jak dlugo z ta cukrzyca masz przenosic!! :no:

Ewstra w środę ;-) Ale obym nie dotrwała ;-)

Mata mam nadzieje, ze juz teraz bedzie samo szło :tak:
Brzuch mi opadł już wogóle jak wstałam :-)

Zrobilam pranie powiesilam pare ubranek na 56 mi zostalo jeszcze do uprania wiec upralam tym bardziej ze taka sympatyczna pogoda dzis:-)

Angel u Ciebie po tym masazu to powinno naprawde nie dlugo ruszyc tym bardziej ze ten czopik Ci tak odchodzi:-D
A u mnie nic....Mialam nadzieje ze po tym badaniu troche mi sie cos ruszy no niby cos tam na wkladce mialam ale wielkoscia nawet nie przypominalo "Wielkiego Pana Gluta":-D:-D:-D:-D

A moja torba zostala w szpitalu na porodowce u mamy kolezanki do domu tylko wzielam koszule do prania reczniki ciapy no i kosmetyki zabralam ze soba ale wszystko juz spakowane wiec tylko czekac nie wiem na co chyba na cud jakis:-)

Ostatnia edycja:
Angel wtedy powiedz że tak cię boli że nie radzisz sobie z bólem w domu... muszą Cię przyjąć, tak mi położna mówiła... Tobie przynajmniej czop odszedł to jest jakaś nadzieja :-) a jak masz watpliwości co do czopa to zadzwoń i zapytaj czy ma być takich rozmiarów

Tunia, atomowka kiedyś przyjdzie nasza kolej tylko kiedy ?? wczoraj mi znajoma napisała, urodziła dwa tygodnie temu żebym cieszyła się brzuszkiem bo jej już brakuje :-D mogę się zamienić ;-)

Ewstra gratulacje :-) a Ty rodziłaś w końcu naturalnie czy miałaś cesarkę bo jakoś doczytać nie mogę ;-)

Ja wczoraj spędziłam 6 godzin w szpitalu... bo ciśnienie wysoki ... w środę 150/105 wczoraj u położnej 135/95 więc mnie wysłała... a tam miałam już normalne :-) ale na wyniki musiałam poczekać swoje ale wyniki dobre to trzeba czekać... no i dziś ma położna niby przyjść znów zmierzyć...

Heheh abed to widze norma, ja tez bylam w szpitalu bo mnie polozna wyslala , ze niby cisnienie wyzsze- tam juz ok bylo ale na wyniki czekalismy 6 godzin :sorry:

Dzięki za info co do bólu i co mówic :tak: Ale widzicie, tak juz zle bylo a po nocy cisza i dla mnie zawsze to bedzie na tapecie "a pewnie znowu minie, nie ma co dzwonic/jechac".. Chyba, ze faktycznie takich mocnych dostane, ze bede wyc to pojade :-D

halo :-)
wchodzę i z nadzieja że polecą gratulacje dla kolejnych mamuś a wy tu trzymacie te swoje szczęścia w brzuszkach jeszcze ;-) no a tak poważnie już to współczuję wam tego oczekiwania o to prosiłam w myślach najbardziej żeby nie czekać i nie mieć porodu wywoływanego, ale czytam że w sumie dobre objawy już macie Angel czopa się już kilkakrotnie pozbyła :-) Atomówka pije mikstury i się spceruje, a Tunia ma podobne objawy do moich na 24godz przed godz "W":happy2::-)
dziewczynki będzie dobrze i już za kilka godz najpóźniej dni będziecie tuliły swoje pociechy i nieprzespane noce zaliczać będziecie w końcu nie możecie mieć lepiej od nas :tak:;-)

a my dziś byliśmy w przychodni u dr mały już waży 4600 jest zdrowiutki i jak to lekarz powiedział że piękny i zdrowy aż rzadko spotyka się taki okaz noworodka :) no dziś ostatni już dzień, jutro awansuje na niemowlę :-D, no to po krótce tyle u nas idziemy właśnie na spacer bo piękna pogoda aż żal tracić minut na siedzenie w domku

buziaki i trzymam kciuki za oczekujące i dla wszystkich dużo zdrówka :happy2:

hej,
ja po ktg- zapisały sie dwa skurcze i tyle... doktor kazał urodzić , bo chce mieć mnie już z głowy (żartowniś). Na dzis mam termin i nic...
L4 kolejnego nie dostałam;-( i powinnam korzystać z macierzyńskiego (tylko dziecka brak)- doradzono mi żebym poszła do internisty to może on mi wypisze...

angel - ty masz GBS? dobrze pamiętam, to żeby zdążyli ci dać ten antybiotyk na 4h przed porodem, bo widzę, że u ciebie akcja już pełną parą!

powodzenia dla wszystkich nierozpakowanych!!

reklama
Do góry