reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam się i ja

u mnie wczorajszy wieczór do niczego
mały okropnie marudził od 17 nic nie pomagało noszenie,bujanie jedzenie cycusia już brodawki mnie piekły tak je wyciągnął
usnął dopiero po 23 teraz śpi a ja co muszę robić w domku bo samo się nie zrobi a po za tym trzeba Agi pilnować

super ze u maty wszystko ok i już w domku jest

Tunia,Angel złapie Was w najmniej odpowiednim momencie zobaczycie

reklama
cześć dziewczyny, my mamy pierwszą nockę w domku za sobą ;) Mały spał ładnie od 20 do 24 a potem pobudka o 2,4,6 i dopiero 9:30 na jedzonko, także nawet nieźle ;) Teraz sobie lula znowu a ja się odrobiłam więc mam chwilkę dla siebie i czekam na położną.
Mam coś dla Was na pośmianie się haha obejrzyjcie
Idealne Partnerstwo ;) - YouTube

Abed ja tez miałam takie problemy z biodrem ;( znam ten ból , ale pomysl sobie ze to już nie długo ;)

Angel bidaku budzić sie tak to nie fajnie ale twój organizm przygotowuje sie na maciezynstwo i uwiez jak malenstwo sie urodzi tez będziesz sie tak budzić i wcale nie fazie szybko zasnąć ;)

Właśnie dziewczyny gdzie jest Ewstra? Ona bidna z ciśnieniem ma problemy , wiecie coś ?

Dzieki kochane za wsparcie.
Zapowiadało się paskudnie, ale póki co nie jest źle. Chcieli nie trzymac dopóki przestanie się sączyć z rany, ale na oddziale taki syf, że bałam sie, że tam coś załapię. Niestety nie udało się, żeby ładnie się rana sama zagoiła - pewnie to zasługa mojego wiszącego brzucha, ale juz się fajnie wciągnął i nawet na stojąc. Najważniejsze, że wykluczono zakażenie wewnętrzne (bo mnie na przyjęciu tak postraszyli i były plany,żeby mnie ponownie otwierać).
Dzisiaj M będzie jechał po wyniki wymazu i po nową receptę, bo coś tam w laboratorium wczoraj rosło i i obstawiali próbke antybiotykami. Na 99 % jestem pewna że grzybka wyhodowali.
Od jutra sama w domu, bo M musi na szkolenie jeździć. Teściowa będzie mi mała zaprowadzać do przedszkola, a jak ją będzie odbierać to chyba trochę ze mną posiedzi. Obym mogła malucha piersią karmic, bo laktatorem ściągam co 2-3 h 80-100ml a Jeremis to potwór burczybrzuch
wink2.gif
Na razie czekam aż mocz zmieni zapach na normalny, bo póki co jest chemiczny bardzo... A straszne świństwa mi wlewali w żyły...

Ola widzę, że i Ty sie męczysz po cc. Pewnie rana źle się goi ja u mnie - popłuczą ją, dadzą antybiotyki i będzie ok :tak:

Wczoraj na szybko zerknęłam na powikłania po cesarce i paprzące się rany najczęściej spotykaja te kobitki co są albo mocno przy kości, albo miały brzuch spory i krecha po cięciu nie jest na wierzchu tylko pod wiszącą skórą albo w fałdkach...

Ja się tylko modle, żeby leki pomogły, rana się oczyściła i zrosła szybko i żebym w końcu zaczęłą się cieszyc macieżyństwem.

Przepraszam, że ja praktycznie o sobie, mam nadzieję, że iedys zacznę byc w miarę na bieżąco...

Zmykam leżeć. Trzymajcie się i niech leniuszki wychodzą z bzuszków - koniec marca się zbliża :tak:

Uwaga wychodze!!!!!:-D
Ide na spacer:-D
Numer na taksi w telefonie zapisany w razie co dzwonie i jade tam gdzie stoje:-D:-D:-D

mata trzymam kciuki za rane mam nadzieje ze szybko sie wygoi.

Gdybym nie oddychala gleboko przy tym badaniu to przysiegam chyba bym tego bolu nie zniosla a gbur napewno byl by pociagniety z kopa ale sie opamietalam w pore:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hej kobietki - a ja dobrze zniosłam cesarke i terasz tez bez problemow ale moze mata masz racje u mnie rana na wierzchu brzuch sie wciagnal juz praktycznie calkowicie tylko skora rozciagnieta i nie ma wciacia w talii ale jak na 12 dni po porodzie to uwazam ze super. Ja jeszcze troszeczke krwawie a wslaciwie brudze.

Dziewczyny ja dacie rade ani sie obejrzycie a malenstwo z Was wyskoczy jak z procy i bedziecie je tulic i glaskac i karmic.

Angel taa rodzic pojechałam dobre sobie
Czekam do jutra, idę do mojej gin i będzie myślała co ze mną dalej
Wg kilku innych lekarzy jutro najpóźniej powinnam urodzić ze względu na cukrzycę. No ale moje lekarska jak zawsze ma pewnie inne zdanie i powie, mi żebym jeszcze chodziła

Angel ja tak samo budzę się przy każdej zmianie pozycji, a muszę się przekręcić co godzinę najdalej bo biodra mnie kosmicznie bolą

Mata dobrze,że już dobrze

Renia to teraz w pełni możesz się ciszyć synkiem

Cześć dziewczyny,

Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane:-),
Tunia spaceruj spaceruj a nóż dzidzia postanowi na spacerze wychodzić.

Mata to oby na prosta z ta rana, mi w szpitalu po CC kazali non-stop wierzyć rane i psiukac 3razy dziennie octaniseptem, potem jak mi wyjeli szwy po tygodniu to kazali naklejac takie paski silikonowe przeciwdzialajace przerastaniu blizny SUTRICON, drogie ale odpukac minął 2gi tydzień od cięcia i goi sie ok.

A ja dzisiaj byłam w lokalnym POZ u pediatry i wywalczylam Vit bo ma od urodzenia lekka niedokrwistosc, i troche mnie martwi waga, albo panikuje, choć pediatra stwierdziła,ze mogłaby przebierać wiecej, jej masa urodzeniowa to 3290, 14.03 ważyła 3250, a dzis tj 20.03 waży 3420g (a to jest 2tyg od porodu/więc dogonila juzmase urodzeniowa) a jak sie policzyć to przybiera jakieś 160g na tyd, to na miesiąc ok 800g, a powinna chyba ok 1000g, i sie zamartwiam. Choć ona długa jest bo urodziła sie 56cm stopy ma duze, więc moze to wersja SLIM,
A jak u Was rozpakowana mamy z waga dzidzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kobietki mój mały troszkę marudny się zrobił choć dalej nie płacze tylko stęka.tyłek mnie boli jeszcze i mój mi musiał niby rozpuszczalne szwy przyciąć bo wbijały mi się w skóre paprać sie zaczęło.
Tunia Angel tylko wy w dwupaku czy jeszcze sa jakieś nie rozpakowane?? Cierpliwości i szybkiego porodu życzę :-)
Dla wszystkich rozpakowanych ostatnio GRATULACJE:-)
Mojemu smykowi pępek nie odpadł jeszcze i jakiś taki dziwny jest kawałek zaschnięty a przy skórze żółty moze jakieś rady bo octenisept nie pomaga i gaziki nasączone spirytusem tez nie i 3 razy dziennie przemywam a czasem więcej ???Z Kacprem wyszłam ze szpitala 3 dni pózniej pępka nie było ale przemywałam spirytusem.

Do góry