reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam z rana!

U mnie nocka cos szybko się skończyła i z chęcią bym jeszcze się połozyła, ale nie ma jak, moze dzisiaj położę się zaraz jak Dobrusia usnie?

Miłego dzionka!

reklama
Witam porannie, ja dzisiaj leniuszkuję, popijam właśnie kawkę i zajadam kromkę chleba z serkiem i powidłami śliwkowymi:) U mnie rozpoczął się sezon śliwkowy, kilka dni temu nasmażyłam powideł ( pyyycha!), a wczoraj nastawiłam śliwki w occie i upichciłam na zimę chutney śliwkowy do mięs i serów. W kącie kuchni leży jeszcze wielka dynia i się na mnie patrzy, ale chyba zajmę się nią w następnym tygodniu, bo też mam względny luz i mam mocne postanowienie troszkę odpocząć od codziennej lataniny zawodowej:)

hejka
U mnie też powolny poranek , puki co leniu****ę i zajadam się wędzoną rybką :-D

Amandla masz swoje dary natury czy kupujesz ?? Ja planuję dynię posadzić u rodziców na działce ale za rok , dla malutkiej

A tak wracając jeszcze do szczepionek to ja się zastanawiam nad nie szczepieniem dzidzia , ewentualnie nad wybiórczym szczepieniem ... myślała któraś o tym ??

mini - dużo rozmów na ten temat miałyśmy z dziewczynami z grupy styczniowek 2010 i opinie są bardzo różne. Ja uważam że szczepić warto, dobrymi szczepionkami ale nie przesadzać ze wszystkimi "odpłatnymi dodatkowymi", ale są mamy które w ogóle nie szczepiły na własne żądanie. Ale może do takich rozmów założymy oddzielny wątek, co? żeby potem te nasze posty nie przepadły gdzieś wśród innych pogaduszek?:)

Dziewczyny, mamy tu wiele przykładów, że leki zabronione w Polsce są zalecane w innych krajach i na odwrót, więc pewnie podejście do szczepień jest różne, szczepionki też są różne, wiec nie ma co porównywać, albo ganić podejście lekarzy.
Ja dawno temu raz szczepiłam się na grypę i rzeczywiście mniej chorowałam w tamtym sezonie i szybciej zdrowiałam, ale tak na prawdę chyba nigdy nie miałam książkowej grypy, raczej zapalenie gardła, krtani czy oskrzeli, nie widzę więc powodu, żeby się szczepić przeciwko grypie.

IVI nie wiem czy jest sens zakładać kolejny oddzielny wątek ...bo w końcu nie będzie o czym pisać na tym ;-)
Nie wiem czy ktoś w ogóle jest zainteresowany tym tematem ... zresztą je nie chce prowadzić dyskusji tylko się zastanawiam czy ktoś o tym myślał :tak:

Mini - ja szczepię tylko tym co podstawowe i refundowane (i następną dzidzię też tak będę) nikt mnie nie przekona do żadnych dodatkowych (pneumo,rota itp.) uważam że im mniej tym lepiej. W ogóle jak z Jagodą na początku jeździłam do szczepień to myślałam,że zemdleje jak zobaczyłam,że na raz 3 lub 4 kłócia! (2rązki i 2 nóżki) moja mama jak to zobaczyła to była przerażona(mówi,że my po jednym dostawaliśmmy i koniec) a teraz wymyślają coraz to więcej. Ja już spotkałam tyle przypadków że dziecko się cofnęło w rozwoju albo że przyplątały się przedziwne choróbska po szczepieniach,że dziękuję!o tym nie mówi się że po szczepieniu mogą być takie powikłania! Także jak już pisałam to co obowiązkowe i podstawowe szczepimy i będziemy szczepić ale nic więcej.
poza tym na odpowiedni wątek będzie czas jak już będą dzieci przy nas hehe

Ostatnia edycja:
ja szczepię płatnymi 5w1, i obyło się bez komplikacji i problemów. Ale stresa i tak miałam :)
o oddzielnym wątku myślałam bo pewnie i tak ostatecznie założymy coś o zdrowiu maluszków:)

Olavip tylko ja się zastanawiam nad nie szczpieniem obowiązkowymi ... Borysa szczepiłam prawie wszystkimi obowiązkowymi ... oprócz MMR . A teraz nie wiem czy chcę tak na wszystko szczepić ... Albo jak już, to trochę później niż w pierwszej dobie , albo jakoś rozłożyć w czasie te szczepionki ...

reklama
Do góry