Kasiurek1983
Fanka BB :)
Nie są zabronione. Lekarze wręcz zalecają. U mnie przynajmniej, ale w Polsce sporo (jeśli nie większość) lekarzy podziela ten pogląd. Chociaż jak ktoś się nigdy wcześniej na grypę nie szczepił, to ja bym uważała :/. Zresztą w ogóle dla mnie szczepienia przeciw grypie to syf.
to ja chodze do dziwnych lekarzy bo kazdy mowil ze nie mam sie szczpeic, jak sie pytam innych mam to to samo, jednym nawet mowili ze na zoltaczke sie szczpeic nie moze w ciazy po mimo ze jest zalecane przed ciaza . Wydaje mi sie bez sensem truc dziecko i narazc na bakterie grypy jeszcze w brzuchu -bylo by to chyba barbażyństwem według mnie.
dziwny jest fakt ze niby lekarze zalecja szczepienie na grype, sami sie nie szczepiac - u mnie w pracy lekarz tak samo jak u mojej mamy (pielegniarka 30 lat stazu) 99% lekarzy i pielegniarek sie nie szczepia wlsnie na grype dlaczego ? powod jest taki ze to szczepionki na grypy ze wczesniejszych okresów jak kazdy wie grypa z roku na rok jest gorsza, i sie mutuje wiec jaki sens jest sie szczepic na stary typ grypy ?
to tak jkby po przebytej rozycce zaszczepic sie na nia znow ;>