reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Trawa ja na pewno nie będę ... ale chyba w ciąży nie wolno się szczepić ??:eek:

http://www.**********/artykul,szczepienia-podczas-ciazy,47,1.html

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny!
Będziecie się szczepić przeciw grypie?

Właśnie mnie wczoraj lekarka o to pytała. W Stanach mają pierdzielca na punkcie szczepień na grypę (a w ciąży to już w ogóle - zdecydowanie są zalecane). Jak jej powiedziałam, że raczej nie zamierzam, to się naprawdę kobieta zdziwiła:-).
Ja w ogóle mam kiepskie doświadczenia z tymi szczepieniami. Kiedyś mnie mama parę razy 'zmusiła' i za każdym razem potem w sezonie chorowałam. A jak się przestałam szczepić, to i choroby się skończyły.

no właśnie mi dwóch lekarzy powiedziało, że mam się szczepić, bo kobiety w ciąży są w grupie ryzyka i powinny sie zaszczepić...
nie wiem co robić...

Trawa dziwne ... moim zdaniem jak już, to powinnaś się zaszczepić przed ciążą , ale w czasie ciąży to chyba ryzykowne jest ... a jak będą jakieś komplikację poszczepienne ??
Znam kilka osób które po zaszczepieniu się bardziej chorowały , więc ja tam nie jestem przekonana że ta szczepionka to takie cudo ...

A często chorujesz na grypę ??

Dzień dobry
Ja mam jeszcze godzine do pracy. Mogłabym dopiero wstawac, ale zerwałam sie wcześniej bo i tak nie moge spac, W nocy od 2 do 5 też sie tylko przewracałam z boku na bok. :( Ale chociaż sobie w sypialni ogarnełam po pracy już nie bede musiała.

Mata a do szafy chowamy ciuszki, siusiaki chowamy w pieluszke i łądny ciuszek :D

Kasiurek fajny sklep mi sie podobjaą takie :
Czarne kozaki buty saszki TRENDY RADOM 38 #14559 (1824352031) - Aukcje internetowe Allegro

Czarne kozaki buty ZIMA sashki ocieplane 39 #15706 (1823759381) - Aukcje internetowe Allegro

Szare siwe kozaki buty muszkieterki ZIMA 38 #14531 (1824352043) - Aukcje internetowe Allegro Tylko te już troche chyba za wysokie ale jak by sie odwijały to bosko. :D

fajne ale czy zimowe w sensie czy bedzie cieplo :>?

reklama
z tego co wiem to szczepienia w ciazy sa zabronione ze wzgledu na dziecko

Nie są zabronione. Lekarze wręcz zalecają. U mnie przynajmniej, ale w Polsce sporo (jeśli nie większość) lekarzy podziela ten pogląd. Chociaż jak ktoś się nigdy wcześniej na grypę nie szczepił, to ja bym uważała :/. Zresztą w ogóle dla mnie szczepienia przeciw grypie to syf.

Do góry