reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Trawa ja na pewno nie będę ... ale chyba w ciąży nie wolno się szczepić ??:eek:

http://www.**********/artykul,szczepienia-podczas-ciazy,47,1.html

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny!
Będziecie się szczepić przeciw grypie?

Właśnie mnie wczoraj lekarka o to pytała. W Stanach mają pierdzielca na punkcie szczepień na grypę (a w ciąży to już w ogóle - zdecydowanie są zalecane). Jak jej powiedziałam, że raczej nie zamierzam, to się naprawdę kobieta zdziwiła:-).
Ja w ogóle mam kiepskie doświadczenia z tymi szczepieniami. Kiedyś mnie mama parę razy 'zmusiła' i za każdym razem potem w sezonie chorowałam. A jak się przestałam szczepić, to i choroby się skończyły.

no właśnie mi dwóch lekarzy powiedziało, że mam się szczepić, bo kobiety w ciąży są w grupie ryzyka i powinny sie zaszczepić...
nie wiem co robić...

Trawa dziwne ... moim zdaniem jak już, to powinnaś się zaszczepić przed ciążą , ale w czasie ciąży to chyba ryzykowne jest ... a jak będą jakieś komplikację poszczepienne ??
Znam kilka osób które po zaszczepieniu się bardziej chorowały , więc ja tam nie jestem przekonana że ta szczepionka to takie cudo ...

A często chorujesz na grypę ??

Dzień dobry
Ja mam jeszcze godzine do pracy. Mogłabym dopiero wstawac, ale zerwałam sie wcześniej bo i tak nie moge spac, W nocy od 2 do 5 też sie tylko przewracałam z boku na bok. :( Ale chociaż sobie w sypialni ogarnełam po pracy już nie bede musiała.

Mata a do szafy chowamy ciuszki, siusiaki chowamy w pieluszke i łądny ciuszek :D

Kasiurek fajny sklep mi sie podobjaą takie :
Czarne kozaki buty saszki TRENDY RADOM 38 #14559 (1824352031) - Aukcje internetowe Allegro

Czarne kozaki buty ZIMA sashki ocieplane 39 #15706 (1823759381) - Aukcje internetowe Allegro

Szare siwe kozaki buty muszkieterki ZIMA 38 #14531 (1824352043) - Aukcje internetowe Allegro Tylko te już troche chyba za wysokie ale jak by sie odwijały to bosko. :D

fajne ale czy zimowe w sensie czy bedzie cieplo :>?

reklama
z tego co wiem to szczepienia w ciazy sa zabronione ze wzgledu na dziecko

Nie są zabronione. Lekarze wręcz zalecają. U mnie przynajmniej, ale w Polsce sporo (jeśli nie większość) lekarzy podziela ten pogląd. Chociaż jak ktoś się nigdy wcześniej na grypę nie szczepił, to ja bym uważała :/. Zresztą w ogóle dla mnie szczepienia przeciw grypie to syf.

Do góry