reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozienka super wiesci.

Angel- ja juz mam dosyc tych skurczy, mogłyby juz przyjsc regularne i długie i pojechałąbym a tak co jakis czas wije się zbólu

Atomówka- na torbę juz czas:-)

a ja zamówilam sobie 2 hamburgery- takie full wypas. zebym sobie zjadła jeszcze:-) idę poskkać na pilce apotem nabierac sil w łózku ( czyt. odpoczywac) :-)

reklama
Szukam wieści od Mini a tu brak... skrobie jej sms zobaczymy co odpiszę...

Last ja pije dużoooo herbatki do 5 kubeczków dziennie - ale dziś np wypiłam tylko jeden - zależy jak mam chęci... ale ja już mam prawie 40 tc i późno zaczęłam pić - jakbym startowała z 37 tygodniem bym piła 2 dziennie w maksie ;-);-);-)

Dziewczyny - jednak mamy przestępną dzidzię

Nefi odpisała na sms'a - przekopiuję tu i na wątek sms'owy:

Hej. Natalka juz na swiecie. Urodzila sie wczoraj, wazy 2655 i ma 49 cm dostala 10 punktow. Mialam na cito cc bo lozysko zaczlo mi wysiadac. Pozdrawiam Was kobiety serdecznie. Nefi

Wieeeeeeeeeeeelkie gratulacje :-):-):-):-):-):-)

Bozienka super wieści - Kornleka pieknie sobie radzi - pewnie jeszcze kilka miesięcy i nikt nawet sie nie zorientuje, że wcześniej sie urodziła :tak:

Nusia oj te skurcze - zamiast raz a dobrze chwycic, to tylko denerwuja :sorry:

Atomówka ja to bym teraz padła jakbym miała wszystko prać i prasować... i tak czeka na mnie jeszcze część kolorowych rzeczy do prasowania, ale to może z pół godzinki roboty, a póki co nie mam miejsca w szafie, więc sobie daruję ;-)

Monika ale porażka z tą komodą :baffled: a może można ja jakoś do ściany przymocowac z tyłu? Zawsze to bezpieczniej i nie będzie strachu, że zleci...

a ja miałam dzis dwa porządne skurcze, że aż dechę rozłożyłam i za prasowanie się wziełam, a jutro przygotuję na dobre chyba łóżeczko :rofl2: mam nadzieje, że na dniach cos się ruszy, bo to czekanie wykańcza...
głowa mnie coś boli - małej dupka juz odżyła i szaleje na całego, a ja padam... mam nadzieję, że uda się mi ja wygonic do łóżka niedługo...

miłego wieczorku - ciekawe czy któryś maluch sie na dziś jeszcze złapie ;-)

witam się - dotarłam w końcu do domu...
Przede wszytskim gratulację dla NEFI :-)

Byłam dziś na tym USg i wyszło że Dusia waży 2200 tyle co miesiąc temu - i że brzuszek jest na 32 tygodniu :-( kazała mi zrobić KTG na wszelki wypadek - na szczęście wyszło wszystko dobrze bo bym musiała zostać w szpitalu - pewnie i tak by mnie chciała zostawić ale nie mam jeszcze tego posiewu więc kazała go w poniedziałek odebrać i zgłosić się do szpitala :confused2:
Poszłam jeszcze prywatnie do lekarki która prowadziła moją ciąże z Boryskiem ( a która pracuje w szpitalu w którym chce rodzić ) i zrobiła mi dokładnie USG i powiedziała że wg niej nie jest tak źle - tylko dość niepokojąca jak dla niej jest ilość wód ... Kazała się na zapas nie martwić - bo przepływy wyszły dość dobrze ale jutro mam iść do szpitala poobserwować te wody ...
Trochę mi ulżyło - bo i KTG i przepływy są w normie ....

Bardzo Wam dziękuje za SMSy i wsparcie - nie wiem czy będę miała dostęp do neta więc jak coś będę słać SMsy

Mini na pewno wszystko będzie dobrze - tak jak już większość tu dziś zaznaczała, lepiej dmuchać na zimne, a nie każde dziecko rodzi się duże; normy ksiązkowe są dla ksiązek. Najważniejsze, że KTG i przepływy prawidłowe - bądź dobrej myśli. Zaciskam nasze czarodziejskie forumowe kciuki za Was ;-)

reklama
Mini cały czas trzymamy kciuki

Nefi gratuluję z całego serduszka Natalki

Tunia a no jeszcze nie spakowałam torby, ale obiecuję po week będzie już gotowa hihi

Do góry