reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Maria - Emilka całkowicie odmówiła spania w dzień jak miała 1 rok i 8 mieś. No, udawało nam się jeszcze usypiać ją na wakacjach, jak szalała od rana i potem do późnego wieczora, to w dzień z trudem, ale zasypiała na godzinkę. Na szczęście jak już uśnie na noc, to raczej się nie budzi, choć na większy hałas też zaczyna się kręcić. Ze spaniem w samochodzie podobnie - rzadko kiedy usypiała - nawet przy kilku godzinnej jeździe, to samo na spacerach. Mi książka "Język niemowląt" akurat pomogła. Nauczyłam się usypiać Emilkę w dzień (na równe 30 minut) - to właśnie tam wyczytałam, żeby wyciszyć otoczenie i obserwować pierwsze oznaki zmęczenia (ziewanie). Tez uważam, że bardzo duże znaczenie ma charakter dziecka i nie da się nauczyć noworodka zasad.
Nusia, Jopal - trzymam kciuki, żebyście otworzyły listę "legalnych" Marcówek.
Ewstra - postaraj się trzymać kotka daleko od łóżeczka, żeby najpierw dziecko w nim zostawiło swój zapach, a nie kotek, bo później będzie uważał, że ma większe prawo do leżenia w łóżeczku niż dzidziuś.
Mata - Emilka tez rozgadana i bardzo rozśpiewana - ciekawe więc co na to maluch. Ale dzieci podobno lubią słyszeć odgłosy z życia płodowego, a przecież od kiedy słyszą w naszych brzuchach, to słyszą też swoje rodzeństwo. Moja koleżanka twierdziła, że jej niemowlę śpi spokojniej, jak w pobliżu słyszy głos brata.

Ja dzisiaj obudziłam się z bólem pleców, nóg i głowy - kiepski dzień się zapowiada. No, ale zaraz jedziemy podpisać umowę, więc odejdzie mi mój największy powód do stresu.

reklama
Ależ ruch od rana, niezła rywalizacja będzie o pierwsze marcowe dziecie :))

MaMi- co ma być to będzie.. 1 marca dzis wybija a wkoncu juz mamy 20 marcowych dzieci ;-) Teoretycznie;) natura wie co robi.. ale czasem trzeba jej pomoc niestety..

Mata- pomylka 5 tygodni!? :szok: Nie wiem jak mozna az tyle sie pomylic :no: U mnie zakladaja tydzien szybciej jak z OM wiec to i tak w terminie ;-)

Nusia znikla albo poszla spac, albo ostrzej ja chwycilo :-) Bedziemy dzis caly dzien trzymac kciuki!!!

Jopal noooooo wkoncu widze u Ciebie , ze sie zaczyna :-) :-) Wspaniale daj znac po lekarzu!!

Lina spoko moze bedziesz jednym z tych przypadkow jak Anula co sie zacznie w nocy i do rana bedzie Roksanka :-)

A mnie cos tez meczyly skurcze z rana.. tzn co sie obudzilam miedzy 5- 8 to czulam mocniejszy bol brzucha..
Nie mowiac o kroczu budzila mnie kazda zmiana pozycji :-( strasznie boli :-(

Moze ktoras skrobnac do Nefi? Nie chce wymuszac na kims odpisywania na zagraniczny numer i koszta..

M ma na 12, wychodzi o 10:30 i mial ambitny plan wstac o 8 zeby ze mna pobyc troche. Yhy tak wiec siedze na necie a on spi dalej :sorry: Pojedzie to z kolei ja pojde spac dalej :-p

ale tu spokój dzisiaj :-):-):-):-) wczoraj o tej porze na mieście byłam a dziś leże i się opycham tiramisu :-D:-D:-D nawet się nie umyłam jeszcze :-D:-D:-D

edycja: zasłodziłam się , aż mnie mdli :-D

Ostatnia edycja:
O nie ma żadnej niuni z 29.02 , no ale od dziś to już marcówki. No dziewczynki możecie legalnie rodzic :-D:-D

Poszlam i zasnelam i sie dopiero teraz obudzilam:-)no ale az mi lepiej:-)

nusia trzymam kciuki zeby sie rozwinelo:-)

A ja dzisiaj nigdzie nie wychodze gnije w domu:-Djutro musze na badania pojechac siku krew tsh i te inne.

No kilka marcówek sie nie odzywa wiec kto wie czy sie wczoraj cos nie wykluło..

Ja mam pytanie do mam z GBS- kiedy powiedziano Wam by sie stawic w szpitalu ?? ( oczywiscie poza odejsciem wód)
Bo mnie strasznie frapuje ta sprawa. Np. jakbym miala jak nusia to juz dawno bym byla w szpitalu :/ Polozna powiedziala niby , ze jak beda regularne co 15 minut.. ahh nie iwem.. W innej sytuacji mogli by juz mnie rodzaca wiesc karetka do szpitala ;)) ale z tym podaniem antybiotyku to mam stresa jak pojechac by byc na tyle wczesnie :/

Witam! ja nadal w dwupaku ..
Tak dużo piszecie, a ja ostatnio trochę słabsza i więcej odpoczywam w dzień troszkę śpię, bo mnie wszystko boli i potem nadrobić Was nie mogę, wejdę poczytam troszkę, ale jakby zapamiętać co każda pisze to ciężko... tym bardziej, że mój już od niedzieli ma wolne i razem w domku siedzimy, to tak czasu dużo nie mam...
hm już nie wiem chyba moje dziecko nie wyjdzie nigdy, już zaczynam tak podejrzewać :(( nic się nie dzieje, a ja się coraz bardziej stresuję tym czekaniem...
Jopal- Ty chociaż masz jakieś skurcze to już pewnie zapowiedź porodu :)
nusia- no Ty też już tuż tuż jak ja niby, ale ciekawe kiedy nas złapie ;)

Ciekawe, że wczoraj żaden dzieciaczek się nie urodził, taka cisza mocno ściskałyście ;p hehehe
Mi się dzisiejsza data b.podoba, ale nie mój wybór ;p

reklama
Do góry