reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Atomówka cięzko powiedziec ..kazdy organizm jak widać jest inny.. Jak powiedzialam poloznej o pobolewaniu jak na okres powiedziala, ze to sa te przepowiadajace , wpisala mi to w ksiazke , ze takie mam z zaznaczeniem, ze jak sie nasila i beda regularne mam jechac do szpitala.
Miewam je sporadycznie, faktycznie w nocy sie budze to czuje.. ale zeby caly czas? Nie wiem ani czy to zle ani czy dobrze, chyba kazdy wlasnie organizm inaczej je odbiera ;-) Kiedy masz teraz jakies potkanie z lekarzem/ polozna??

Mini hihi maz dzwoni w przerwie i pyta jak sie czuje, czy cos sie dzieje :-D Mowie , ze nie. A co robisz- sprzatam. Robisz to specjalnie! :-D :-D cos wszyscy maja paranoje z ta dzisiejsza data :evil:

Wlasnie rozwalilam kabel do anteny i zostalam dzis bez tv (&^%&$%^) :wściekła/y: Czasem mam juz siebie dosc. Ale OPR dostal maz przez sms , ze taki ten kabel luzny i niezabezpieczony zostawil :-D A co. :rofl2:

reklama
Cześć dziewczyny

Jestem mamą marcówką 2011 mój synuś urodził się 4 marca i tak mnie na wspominki wzieło;-)

trzymam za was wszystkie kciuki i zyczę szybiego i bezproblemowego porodu!!!

pozdrawiam

witam dziewczyny :)

co tam ktoras na porodowce dzisiaj??

ivi- trzymam &&& za szybki powrot do domku
tunia- niezle getry.... :-D
atomowka- ja z moimi sierciuchami caly czas chodze na spacery, wiem wiem sa mniejsze ale za to dwa, wiec tez ciagna bardzo... ale jak siedza i gapia sie na mnie pol dnia, to nie potrafie im odmowic :sorry:

u nas wiosna na maxa dzis w krotki rekawku na spacerze bylam, a przeciez to luty:szok::szok::szok::szok:

w piatek mama przyjezdza do nas na weekend, wiec troche rozrywki bedzie... a pozatym u mnie bezzmienna nuda :eek: chyba lodowke dzis wyszoruje :sorry:

kamilaedi lodówkę i ja dziś wyszorowałam ;-)

Mini dla chłopców na razie lista niesporządzona

Zmykam na dziś - jedziemy na te zakupy ;-) Do jutra.

atomowka no gratuluje odejscia czopika:-)czyli juz blizej jak dalej a no i pierwszych popranych i uprasowanych ubranek:-D

A mi sie tak chce spac jak bym nie spala nie wiem ile czasu normlanie padam.

Mialam lekkie zalamanie poplakalam 10 minut i mi przeszlo:-)moj w szoku oczywiscie bo nagle siedze i zaczynam wyc:-D

witam wieczorkiem
na chwile odpalilam neta na laptopie jeszcze:)
mała grzeczniutka dziś, cały dzień praktycznie pod lampami. Jak tak dalej pójdzie to jest szansa że nasz szybko wypuszczą :-) ja całkiem nieźle się zorganizowałam tutaj, dziś była nas odwiedzić ciocia Kiniusi, to poleciałam do baru na obiadek..
czekam na wieści o nowych dzieciaczkach i na razie cisza? no nic, jeszcze cały wieczór i pół nocy :-D

Mata - podziwiam Cię z tymi pracami kulinarnymi, mi to się nic nie chce robić. Przyznam, że teraz u mamy to mam dobrze, bo dużo robi ona.
Trawa - pocieszę Cię, że u nas przyjemność wynajęcia indywidualnej położnej w szpitalu to koszt 1500 zł. Niemowlę można wozić samochodem jedynie w foteliku - nigdy na rękach, a wożenie w gondoli też jest wbrew przepisom, mimo, że niektóre gondole mają takie mocowania. Najbezpieczniej jest jednak w foteliku i tym trzeba się kierować.
Atomówka - skurcze porodowe charakteryzują się tym, że są i puszczają - cały czas nie boli, więc to raczej nie to. Ja nie mam takich bóli jak na okres, tylko spięcia i kłucia.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! tez uważam, że najbezpieczniej w foteliku i to jedyna opcja, ale znajomi przewozili noworodka w beciku na rekach i dziwili się, że ja chce w foteliku, wiec wolałam się zapytać was jakie macie zamiary i się tylko upewniłam co do słuszności moich poglądów.
Co do położnej to chyba spiszemy umowę z jedną fajna panią, coby potem się nie okazało, że nie ma kto mi pomóc a i mój mąż będzie spokojniejszy. Planujemy poród rodzinny i wydaje mi się, ze on to w ogóle nie zdaje sobie sprawę jakie zadanie ma do wykonania. W ogóle to mój facet chyba myśli że nasze dziecię jak się urodzi to będzie samo wystarczalne, będzie mówić i już chodzić ;-)

Kochane mnie praktycznie cały czas boli podbrzusze, tak jak na okres, czy to nic złego? Wiem,że Was też pobolewają, ale też praktycznie cały dzień albo całą noc?
atomówka - mnie cały czas prawie pobolewa podbrzusze, czasami mocniej ciągnie, a czasami jak na okres... mój lekarz mówi ze to dobry objaw bo się wszystko przygotowuje do porodu. Wieczorem to przez ten ból to ciężko się nawet położyć.

W ogóle to was podziwiam, że macie siłę na mycie podłóg, okien, trzepanie dywanów........ ja po spacerze nie mam w ogóle siły a co dopiero żeby coś zrobić w domu......... czuje się jak słonica!

Dziś planuje oczywiście leniuchowanie przed telewizorem ze szklaneczką oranżady - taką dziś miałam wielką ochotę jak nigdy dotąd - moja pierwsza zachcianka w tej ciąży :-D

Szkoda że dziś nie ma żadnej nowej mamusi - taka nietypowa data... no ale jeszcze dzień się nie skończył.......
miłego wieczoru!

Zaległa cisza może jednak któraś? :evil:
Pospałam dwie godziny..
W domu ktos cos robi i czuje ziemniaki. No i slinka cieknie mi po plecach normalnie - ja chce smazone ziemniaki! A mam takie gotowe z lidla plasterki do smazenia na patelni zaraz pojde zrobic i zjem same je normalnie!!
Ciekawe czy po ciazy mi tak zostanie z tymi ziemniakami..

Trawa wiesz w dawnych czasach to tylko w beciku sie wiozlo dziecko powoli do domu, nie bylo siedzonek :sorry: Ale pewnie tez i samochodow troche mniej na ulicy..

Z drugiej strony taka troszke bzdurka- by my auta nie mamy i w Londynie mieszkajac napewno miec nie bedziemy.. Wiec teoretycznie nosidelko na jedna impreze wyjscia ze szpitala :sorry: Ciekawe czy w taxowce da sie wpiac je wogole, czy dzwoniac i zamawiajac trzeba zaznaczyc, no patrzcie teraz o tym pomyslalam :confused2:

reklama
Ej no dziewczynki opierdzielacie się a ja co godzinę sprawdzam czy któraś urodziła i widzę dupka dzieciaczkom się data nie podoba :-D:-D

Do góry