reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Amandla mi lekarz powiedziała że trafnie określiłam to jako muskanie, łaskotanie od środka, ja to mam wrażenie takie właśnie i tak to nazwałam jako łaskotanie piórkiem, powiedziała mi że to są właśnie pierwsze odczuwalne ruchy, nie jakieś bulgotanie, przelewanie, pływanie, ale nie wiem może inna ciąża i inne są odruchy, w każdym razie podzielę się tym czego dziś się dowiedziałam

Tunia jutro ty już kończysz 14 tydzień :-)

reklama
aaa mi sie wydaje dziewczyny ze to tak niedokonca jest ze jak jest 14 tydzien i np 2 dzien to juz jest 15 tydzien bo jezeli by tak bylo to moja ciaza byla by starsza tylko o 5 dni miedzy usg a ostatnia miesiaczka a tu jest sporo roznicy bo termin mam na 1 marzec a z usg na 19 luty wiec to jest 11 dni roznicy ale moze zle sobie to kombinuje :)

u mnie termin OM i wg USG są takie same, ale jeśli suwaczki pokazują 13t6d to znaczy że jutro kończy się 14 tydzień i zaczyna 15 :)
lekarz zawsze sugeruje się zakończonymi tygodniami a nie zaczętymi więc jak idę tak jak dziś to mówię że skończyłam 16tyg

Bozienka różnica wynika z tego że mogłaś mieć później owulację i sie termon OM różni od USG nawet o kilkanaście dni, więc jeśli sie nie ma pewności co do daty owulacji i poczęcia to lepiej sie sugerować tym wcześnym USg z ok 7tygodnia

ja mam 14tyg za soba i 4 dni pietnastego tygodnia :) u mnie sie zgadza wszystko bo na usg własnie mi lekarz nawet dzisiaj powiedział ze ciąża ma skonczone 14 tyg a ja własnie mu powiedziałam ze ma racje bo wg ostatniej om to 14t 4d

reklama
aaa mi sie wydaje dziewczyny ze to tak niedokonca jest ze jak jest 14 tydzien i np 2 dzien to juz jest 15 tydzien bo jezeli by tak bylo to moja ciaza byla by starsza tylko o 5 dni miedzy usg a ostatnia miesiaczka a tu jest sporo roznicy bo termin mam na 1 marzec a z usg na 19 luty wiec to jest 11 dni roznicy ale moze zle sobie to kombinuje :)
na usg te wymiary sa uśredniane czyli taki sredniaczek jakgdynby , jelsi dziecko jest wieksze od srednich rozmiarów lub mniejsze to wowczas temrin porodu sie przesuwa do tylu lub przodu ;]

jak syna sie rodzil w 30 tc wedlug om to mial wedlug usg prawie 33 tc, ale i tak pisali porod w 30 tc ;] pytalam sie skad ta roznica to mi odpowiedzieli tak jak wam napsialam

ajako -ja lezalam na parterze , ponoc na porodowce cieplej wody wpokojach nie ma -koelznaka ostanio rodizla imowil e zimna woda z kurkow leciala

Do góry