reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kasiulka Tobie , jak nic się nie ruszy , to będą wywoływać ze względu na tą cukrzyce ?? Duży już jest Grześ ??
Bo może lepiej poczekać w sumie do terminu masz tydzień ... Co na to lekarze ??

Jopal kurcze nie trać nadziei , może dzidziuś nie rośnie już tak bardzo ( Liny maleństwo stoi w miejscu :-)) a poza tym do 1 marca jeszcze duzo się może wydarzyć :tak: Zresztą jak wizytę masz w czwartek to pewnie w poniedziałek najwcześniej Cię wezmą na cesarkę - więc cały tydzień masz na wyskakanie Edka :-D
Będziesz mieć teraz przy wizycie USG ??

Zapomniałam Wam napisać jaki miałam wczoraj sen :-D
Śniło mi się że M z Borysem pojechali do szpitala coś sprawdzić ... Wrócili ja zajęłam się Borysem i po jakiejś chwili dopiero pytam :
Ja- no i co w tym szpitalu ?
M- a dobrze Dusia się urodziła
Ja- jak to się urodziła
M- no lekarz widział już głowkę to wyciągnął
Ja - no ale ja nie mam jeszcze wyników na paciorkowca - podali jej antybiotyki ??
M- nie wiem
Ja - jak to nie wiesz , dlaczego dopiero teraz mi mówisz - muszę tam jechać natychmiast ...
I taka byłam zła na M że zostawił Dusię samą w szpitalu , i że mi nie zadzwonił że się urodziła ...:-D:-D:-D

reklama
witam
a ja przeziębiona... nawet do szkoły nie poszłam bo cała noc kichałam i smarkałam i bolało mnie gardło... :( teraz leże i sie grzeje żeby szybko przeszło.....

pech....

Witam się i ja późnym rankiem ;-)
Widzę, że się dzieje :-) Przybywa nas - ładnie.

Kasiulka nikt nie mówił, że poród jest przyjemny, za to pomyśl, że najprzyjemniejsze i tak przed Tobą - kiedy Grześ będzie już w Twoich ramionach
ivi zdrówka dla maluchów - skup się teraz na nich i na sobie, my poczekamy grzecznie ;-)

Villandra widze, że pracowicie dzisiaj i M sie postarał ;-) mój też dziś ogarnął nieco domek a i w łazience podziałał (tak, jeszcze nie skończona :confused2:)
widzę, że my ciągle na tym samym wózku :-D Ach ci nasi panowie :rolleyes2: Ale z drugiej strony, co my byśmy bez nich zrobiły :eek:

pinula nie morduj M (bo kto Cię potem na porodówkę zawiezie???); poza tym te "i jak?" to może miało ukryć narastającą powoli panikę ;-):-)
Atan wracaj szybko do sił - niech Ci ich przybywa z każdą minutą
kadza ja spokojna jestem chyba tylko jak śpię (choć i tu bym miała wątpliwości) - na końcówce ciąży prawdziwa osa się ze mnie zrobiła (gdzie się podziała moja słynna anielska cierpliwość :confused2:)
kamilaedi no pocieszę Cię, że zaraz przecież na powrót zmieścisz się we wszystkie swoje spodnie - skoro jeszcze takowe na się wciągasz - a ja pewnie następne kilka miesięcy będę latać w ciążowych (i to mnie przeraża, bo teraz siedzę w domu i ten jeden dres "domowy" starcza, a jak już będzie dzidzia, to przecież będę chciała DO LUDZI :szok:, a tu ciężko będzie wyszperać coś wystarczająco szerokiego w biodrach)
inamorate za kilka dni będzie lepiej - teraz po prostu odpoczywaj - my nie uciekniemy :-p
jopal do 01.03 jest jeszcze mnóóóóóstwo czasu (choć może się nie wydawać czasem), a nie wiadomo co tam się zdarzy za godzinę, dwie... A z tą wagą z usg to może jeszcze wyjść i kg mniej, bo nawet takowe różnice się zdarzają :tak:

To ja dziś mykam - może czasem zajrzę - generalnie mam zamiar przy M się pokręcić...
Miłej niedzieli kochane :-)

Ja już po szkole :-)
Mini- W zachodniopomorskim i jest 10 stopni słoneczko świeci wiec zim owa kurta to masakra :-)A sny masz fajne:-)
Jopal- może przesadzili z wagą nie stresuj się w sumie większe łatwiej w brew pozorom urodzić:-)
Kasiulka - to ja trzymam kciuki za szybki poród i nie bolesny
A ja zapisuje się na 1 marca muszę rodzić i już bo na 16 mam zjazd :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wszystko kłuje boli ciekawe co to będzie przy porodzie.Najlepsze jest to że dałam moją prace koleżance i ona przepisała ją i dostałą 5 a ja 4 to jest sprawiedliwość a liczenia i roboty było przy tym masa .Pocieszające jest to że była jedna piątka i dwie 4 na całym roku (ponad 70 osób)a reszta 3 :-)Idę spać może zasnę bo padnięta jestem

Witam!

I kolejny maluszek - super :-)

Jopal oby sam się poród rozkręcił, to obędzie się bez cesarki :tak:

Monika trzymam kciuki, żeby maluszek z porodem wbił się idaealnie, żebys mogła spokojnie studia zaliczyć. Szkoda, że z tą pracą tak wyszło... ale wiesz... w liceum jedno wypracowanie, jeden nauczyciel - jednej dziewczynie dał 5 a drugiej 3 (bo tej drugiej nie lubił...) - najważniejsze, że zaliczone

Ivi zdrowiejcie tam - żeby choróbska z domu poszły - wiosna idzie ;-)

Mini super sen - no żeby tak urodzic córke i M nie poinformował co tam w szpitalu u niej :-D

a u nas choróbsko znów - pewnie wirusowe coś - Dobrusia ma katar i paskudny kaszel... póki co gorączki brak, więc dajemy syropki a dzisiaj lek przeciwwirusowy włączymy... no i miksturke z miodem jej zrobię... a takie ładne słonko a my w domku będziemy sie kisić :sorry:

miłego dnia!

hej dziewczyny,

i kolejny maluszek po tej stronie brzuszka, hihi coś te marcowe dzieci wolą jednak luty :-D
mnie rano obudziło piękne słoneczko za oknem, teraz juz się schowało, ale pachnie wiosną. mam nadzieję, że rzeczywiście juz zima odchodzi.

ja dzis już raczej tylko będe podgladac czy jakis maluszek sie nie wykluł bo mam gości, a jutro od rana atakuję szpital. zobaczymy co z tego wyjdzie.

inamorete córeczke masz cudna, witajcie w domku :tak:

Kasiulka ślę dobre wibracje, trzymaj się i obyś szybko maluszka trzymała w ramionach beż żadnych wspomagaczy.

jopal najważniejsze żebyście z maluszkiem byli zdrowi i wszystko sie bezpiecznie dla Was odbyło, lekarze raczej ot tak sobie cesarek nie rozdaja, więc zdaj sie na nich.

trzymajcie się dziewczyny i miłej niedzieli zyczę.

Ostatnia edycja:
dzien dobry dziewczynki:-)

Dopieor wstałam po tych urodzinach. Wczoraj myślalam wieczorem ze bedziemy jechać do spziatla. Brzuch twardy, lekko pobolewal i co jakiś czas mocniej jak na okres.......Ale w nocy w sumie cisza była.ja cche czekać do czwartku....a potem niech sie dzieje co chce.

Monika- kurde tak przepisać prace. Ty się biedna nameczyłas.

pinula- zdrówka życzę

mini- dobry sen:-D tylko ciekwe kto ją urodził heheh

kasiulka- trzymamy kciuki:-)

inamorate- A nie masz czasami koła takiego do pływania dla dzieci? podobno lepiej się siedzi na takim czyms. Mój mi zakupil specjana poduszke do siedzenia po poordzie( wyglada tak jak koło do pływania)

Atan- super ze juz lepiej się cuzjesz. JEszcze troszke i bedziecie w domku

kindzia- to u ciebie macica sie przygotowuje, U mnie też ćiwczy- zwłaszcza wczoraj wieczorem. A zrozwarciem nie iwem jak jest u mnie, bo ostanio zagladano do mnie w 27 tyg w Polsce:wściekła/y:

Nusia alez ty masz energii w tym 40 tygodniu Matko Boska az sie wierzyc nie chce :-D 3 godzinny shopping, teraz impreza.. Bawcie sie dobrze, wróćcie w trójkę :-) :-D :-D
Angel- za dużo energi i siły to ja nie mam. chodzę wolno jak jakaś kaczka lub pingwin. I nadal w dwupaku:-)

Mata-kow- biedna dobrusia. MAm nadzieje ze na ciebie nie przejdzie.

jopal- zycze naturalnego rozpaczecia porodu:-)

dobra u mnie 11 dochodzi:-) wiec trzeba coś przekąsic. Moj śpi i jeszcze wczoraj po poludniu stwredzil ze wstanie rano i doprowadzi domek na cacuś glancuś, A wieczorem juz poiwedział ze spi ile sie da bo moż eto ostatni taki sen:-)
Wiec dam mu dziś troszkę pospać:-)

hej dziewczyny, u mnie raz słoneczko jest a za chwile za chmurami ale równiez już czuć wiosne więc mam nadzieję że już tak zostanie i zacznie się robić coraz cieplej :)) ja dzisiaj wyjatkowo spałam do 11 ale w nocy budziłam się co chwile bo brzuch mnie bolał u góry, chyba to skurcze byly tylko ze ten ból był ciągły nie z przerwami też tak któraś może ma? juz nie wiedziałam czy zbierać się do szpitala czy co no ale jeszcze nie czułam że coś się zaczyna :/ na szczęście teraz jest cisza, jakoś zaczynaja mnie bóle na noc łapać :(
Gratuluje jeszcze raz Anuli przyjścia na świat Marcelka, codziennie dzieciaczki nam się rodzą jak fajnie, ciekawe ile na marzec nas zostanie :p i w ogóle ciekawe ile na końcowej liście nas będzie bo z tego co zauwayżałam to połowe dziewczyn co jest zapisanych się nic w ogóle nie udziela na forum.
Życzę słonecznej niedzieli wszystkim :))

reklama
witam dziewczyny :)
u nas wiosna tez juz chyba zawitala.... pogoda jest super... ja dalej w lozeczku, jak zwykle nuda...

ja tez sie zastanawialam kto w marcu bedzie rodzic jak tu juz polowa z nas rozpakowana ... albo juz bardzo na wylocie?

Do góry