reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Oj powolutku ogarnelam watek.
Monika, wow sesja zaliczona. Gratuluje podziwiam
Ina z hania, witajcie szybko wyszlyscie wiec to znaczy ze jest ok
Atan tyle czekala, a tu na koniec cc, ale najwazniejsze, ze amelka po tej stronie brzuszka
Vill dobrze ze szwy zdjeli, aaaa no i super ze w domu robi sie coraz lepiej

U mnie dobrze, na szpitalne warunki narzekac nie moge, na parwde jest cacyn. Codziennie od 13 do 20 ktos do mnie przychodzi, wiec wcale mi sie nie nudzi. W poniedzialek porod, kurcze boje sie. Dlaczego tak milo weszlo, a tak niemilo wychodzi???. No nic musze byc twarda, wszystkie daja rade, wiec musze i ja.

reklama
cześć dziewczyny
nie ogarniam.. póki co za dużo się dzieje. Tymek absorbujący, bo wszystko w domu nowe i w dodatku chory.. Mała kiepsko spała dziś, jeśli nie trzymało się jej na rekach.. A ja walczę z nawałem pokarmowym - na szczęście mała głodomór niesamowity i ciągle cyca, to naturalnie ściąga to co wyprodukuję;) A z powodu żółtaczki ma jeść jak najczęściej i mam ją przystawiać jak tylko zachce.
zaglądam jak często się uda, ale żeby coś więcej popisać to na razie nie bardzo :(

Witam wieczornie

Kindzia ciekawe czy coś się ruszy... jak skurczyki się pojawiają to może poróbować naturalnych metod? Typu seksik i masaże? Może akurat się uda :tak: a jak nie, to może chociaż rozwarcie się większe zrobi i potem będzie juz łatwiej ;-)

Kasiulka myśl tak, że we wtorek juz maluszek będzie z Tobą - może jakies maratony po schodach, co by grawitacja na szyjkę działała ;-)

Villandra widze, że pracowicie dzisiaj i M sie postarał ;-) mój też dziś ogarnął nieco domek a i w łazience podziałał (tak, jeszcze nie skończona :confused2:).

U mnie dziś coś kiepski dzień - senna na maksa, aż drzemkę krótką zaliczyłam... potem pomalutku sie rozkręciłam i poprasowałam nawet sporo... został mi jeden kosz tylko - za to 3 pralki schną, a w poniedziałek poleci kolejna...
co do porodu - juz straciłam nadzieje, że będzie szybciej... a niby przy długotrwałych infekcjach jak mój grzybol to duże prawdopodobienstwo szybszego porodu... widocznie ja z tych bardziej wytrwałych jestem :sorry: licze tylko na to, ze we wtorek na wizycie dowiem się, że szyjka gotowa do porodu...

spokojnej nocki bądź niespokojnej - jak któraś na porodówke sie wybiera ;-)

mnie znowu dopadły jakieś skurcze... jeden drugi trzeci... wiec myśle sobie że trzeba iśc pod prysznic bo z tłustymi włosami na porodówke nie pojade... posłam a skurcze sobie też poszły heheh :p
ale teraz mi Mały tak na szyjke napiera że jak walnie to aż mnie w pól zgina... bo tego uciska nerwy bo mnie kłuje w pachwinach w tym samym momencie....

mam wrażenie że zostanę tu rekordzistką fałszywych alarmów... dzisiaj sie męzowi przyznałam że mam skurcze to ie co 10 sekund pytał i jak??, i jak??, i jak?? miałam w myslach wizje mordu.....

a teraz ide spac jak sie nic nie rozwinie to pójde jutro na uczelnie.... może tam nie urodze...

miłej nocy i niedzieli Wam życzę :* Buziaczki

Melduje że żyje choć w szpitalu zabcia spi tatuś szczesliwy Ja szczęśliwa bo pozbylam sie cewnika i kroplowek ciśnienie moje wrocilo do normy zabcia już ze mna na pokoju wstać jest ciężko a tak to myślę ze nieźle se radze jak na dobe po cc chodzenie najłatwiejsze:-) pozdrawiamy jak bedziemy w domku to bedzie latwiej wszystko opowiedzieć bo na telefonie to strasznie długo idzie..

a ja dzisiaj jakis nadmiar energi pół dnia na miescie :) jade za chwile po mojego , niech sie chłopak nacieszy ostatnimi chwilami z kolegami hehehe :) jeju ile rzeczy mamy dla małej jeszcze dzisiaj paczki przyszły i za tydzien przyjadą następne matko jedyna :szok: jak przyjadą meble i wszystko poukładam to zrobie fotke i wam tu wstawie :) dzisiaj ładujemy kamere jeszcze baterie do aparatu trzeba kupic ale po mału wszystko ogarnięte :)

Kupiłam sobie w jysk fotel fotel-anne-1.jpg laski polecam!!! mi sie tak ładnie do pleców dostosował schodzic dzisiaj z niego nie chciałam :) lekko sie buja , idealny do karmienia, jakbym sie tak kocykiem opatuliła to bym spała na nim hehehe :D no poprostu dla mnie jest idealny :)

Mała odwierty prowadzi cały dzien :) wypina sie tyłkiem do mamy :eek: hehe usłyszałam dzisiaj że dlatego że gadam głupoty :) czy wy też sie takie spokojniesze zrobiłyscie? bo ja to sie tak uspokoiłam aż sama siebie nie poznaje :)

To dobra juz nie marudze :) miłego wieczorku laseczki :)

Ostatnia edycja:
kulam sie kulam
to chyba jednak przepowiadajace

....
cos tam mnie hyćnie mocniej,
raz na poł godziny raz na 40 min
a tak to brzunio twardnieje
.............
Kornel głowka w kanał nie wszedł bo oddychac nic lepiej
..
na wkładce tez zadnego czopa nie było cały dzien
..............
takze chyba sobie macica ćwiczy przed godzina zero
......
jak sobie tak ćwiczy i bedzie łatwiejszy porod to oki
ale jak ni hu..
to tez wolałąbym raz a porzadnie a nie tak sie "meczyC"

a we wtorek mam wizyte.. to bym mi sprawdził rozwarcie itp
chyba ze cos ulegnie naglej zmianie to jade na sygnale...

to ktore maja 2 cm rozwarcia? i czekaja?

Jopal?
Laspetunia?
Angel?
Nefi?
Nusia?

jeszcze ktoras?

Kamila Ty masz termin w połowie marca takze poczekaj z tydzien i Ciebie hyćnie
Lina oby cos pomogło:) chluśniem i dawaj

Kindzia ja mam rozwarcie na 2cm a wizytę w piątek jak doczekam :)) a później może sie dziać co chce, zresztą jakoś luty mi nie pasuje na poród chociaż sama jestem z 27 :p ale wolałabym w marcu urodzić :))

last a to dziwne, ze sie nie czaisz na urodzinowy prezent :-D

Kindzia wiesz JA w tym zestawieniu to pobożne życzenie :sorry: chociaz jak stwierdzaja, ze wygladam na blizniaki to stanelabym na glowie by juz poszlo :confused2:

Kadza fotel zarąbisty!

Atan sie doczekałas! Zazdroscimy!! Trzymajcie sie

Mata ja mysle, ze u Ciebie nagle pojdzie bez zapowiedzi ;-)

Ivi tam o pisanie sie nie martw , tutaj w pewnym momencie zapadnie pewnie glucha cisza hehe i wtedy Wy z kilkutygodniowymi dzieciaczkami sobie bedziecie wiecej odpoczywac i pisac ;-)

Ja mam nastroj fatalny. Nic nowego

Ostatnia edycja:
u mnie tez nastroj pozostawia wiele do zyczenia dzisiaj... non stop sama siedze.... gruba, ociezala, i w kolejne spodnie dzis sie nie zmiescilam..........

Do tego Ci angole sa jacys £$%^%$, jak wiecie mam te moje szczoniory no i zaczelismy szukac im nowych 'rodzicow' , i oczywiscie ludzie przechodza samych siebie albo proponuja polowe ceny (mieszance buldogow bywaja drozsze....) to dzisiejszy genialny e-mail, albo uwaga pare dni temu mialam telefon czy sprzedam psy ale ona by chciala dorosle psy ode mnie odkupic :angry::angry::angry::angry::angry: wyobrazacie to sobie ?!?!?!

reklama
​Kadza - ja też jakaś spokojniejsza jestem chodzę i sprzątam dzisiaj energie mam ale po chwili zadyszka i ból pleców.
Mam bolesne dosyć skurczę ale nie liczę co ile i stwierdzam ze mam czas wiec pewnie to przepowiadające przy trzecim muszą boleć za te dwa poprzednie ciąże bo nie bolały :-D:-D:-D:-DWypakowałam butelki i sprzęty do kuchni typu sterylizator a niech mają swoje już miejsce:-)Zamówiłam w piątek karuzele i kocyk dla małego.W planach zakup śmietnika na pieluszki i chyba gotowa jestem jak to mój synek powiedział mamo ja chce żeby się już urodził dzidziuś:-)
Ivi-z jednej strony zazdroszcze że masz już córcie a z drugiej myślę to nie możliwe że to już 9 miesiąc :-DDziewczyny maja racje my będziemy mało aktywne a twoja mała da ci już pospać i posiedzieć na forum.Zdrówko dla synka
Kasiulka-coś przegapiłam będziesz mieć wywoływany poród czy cesarke ??
Angel-jeszcze z tydzień i humorek i samopoczucie się poprawi ja się czuje jak po piwku taka zadowolona jestem :-)

Do góry