reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

jopal nie wiem, nie wiem , ja jak kiedyś zaszalałam to mi się rozwarcie zrobiło :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D

Może niekiedy trzeba sesyjkę powtórzyć :-) albo ściągnąć M prezerwatywę :-D:-D:-D

reklama
Mini no własnie sęk w tym, że ma być bez to robimy bez a i tak dalej nie działa. Bo w spermie jest prostaglandyna naturalna czyli to co podają w żelu na zmiękczenie szyjki. Więc ja serio jakaś popsuta jestem.:eek:

kulam sie kulam
to chyba jednak przepowiadajace

....
cos tam mnie hyćnie mocniej,
raz na poł godziny raz na 40 min
a tak to brzunio twardnieje
.............
Kornel głowka w kanał nie wszedł bo oddychac nic lepiej
..
na wkładce tez zadnego czopa nie było cały dzien
..............
takze chyba sobie macica ćwiczy przed godzina zero
......
jak sobie tak ćwiczy i bedzie łatwiejszy porod to oki
ale jak ni hu..
to tez wolałąbym raz a porzadnie a nie tak sie "meczyC"

a we wtorek mam wizyte.. to bym mi sprawdził rozwarcie itp
chyba ze cos ulegnie naglej zmianie to jade na sygnale...

to ktore maja 2 cm rozwarcia? i czekaja?

Jopal?
Laspetunia?
Angel?
Nefi?
Nusia?

jeszcze ktoras?

Kamila Ty masz termin w połowie marca takze poczekaj z tydzien i Ciebie hyćnie
Lina oby cos pomogło:) chluśniem i dawaj

ale pogoda u nas wiosna normalnie :-)

kindzia- ja czekam, czekam ...

co do przytulanek 2x dziennie T pewnie bylby zadowolony, ale kto to da rade... ja sie czuje jak wieloryb i jakos juz mi ciezko w tym wyrku...

Ina - witajcie w domku!!!!!!!!! ale wam zazdroszcze :D:D

jopal bo do wszytskich tych metod trzeba z przymrużeniem oka podchodzić :sorry: Jak by było coś co działa na 100 % to nie było by tyle tych metod :-)
Bo tak naprawdę poród inicjuje hormon wytwarzany przez dziecko :tak: a inne metody się sprawdzają bo albo to zbieg okoliczności albo pobudzają organizm dziecka i matki gdy jest już właściwie gotowy :tak:

Kindzia ja mam wizytę w poniedziałek - kurcze już przebieram nóżkami z niecierpliwości :-)

kamila
podobno puszyste kobiety mają większy temperament :-D a poza tym M na pewno znajdzie jakiś sposób :-):-):-)

A ja chodzę jak zombi ostatnio - niby brzuch mi nie przeszkadza w spaniu ale jakiś taki czujny sen mam że co chwilę się budzę ... mam wrażenie że za płytko śpię i nie wypoczywam jak powinnam .

Dobry wieczor:-)

Padnieta jestem rozlozylismy łóżeczko i juz sobie stoi na swoim miejscu jutro wstawie Wam zdjecia:-)
Nasprzatalam sie jak jakas nienormalna:-D

A i wiecie co chyba mi czop odchodzi:-)nie jestem pewna no ale chyba takich uplawow bym nie miala sama juz nie wiem...

Inamorate Hania witajcie:-Dsuper ze juz jestescie w domu:-)

Tunia ja też ostatnio miałam dość gęste upławy - ale to chyba nie był czop :sorry: Okaże się na wizycie w poniedziałek ... ;-)

Główny nadrobiony:-)
Inamorate z Hanią super że już w domku :-):-)
Ale się dziewczyny nakręcacie na poród spokojnie ja tam czekam do marca a potem niech się dzieje co chce.
mój mi okna pomył i go ganiam i z nim trochę sprzątam.
Jutro jeszcze do szkoły w sumie po wpis ale ciekawa jestem co dostane.Z rachunkowości śmieszna sprawa bo miałam nerwy i do niego czy dużo brakowało ze mi plusa wstawił a on to spokojnie i ustny mi egzamin zrobił myślałam ze zejdę z nerwów ale jakoś się ogarnęłam.Komoda nie mam robią nowa może do kwietnia się wyrobią wyluzowałam i poczekam.Poprasowane i wszystko w wielkiej szafce jak mój miałby coś szukać to będzie wielki sajgon .Dzisiaj w nocy nie mogłam spać miałam taką zgagę ,i bardzo mi brzuch twardnieje boli i przekręcić się nie mogę bo boli też.Ale cóż końcówka wiec jakoś przetrwam.W poniedziałek wizyta i będę wiedzieć co i jak.Tyle u mnie a wy dziewczyny luz zacznie się to zacznie po terminie będziemy się stresować :-)Zapomniałam napisać Gbs ujemny nawet drożdży brak :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej - melduję się, że jestem i jest ok.
Pospałam sobie dzisiaj za wszystkie czasy, wstałam nieprzyzwoicie późno, ale za to wyspałam się porządnie.
No a potem wzięłam się do działania - więc pokój malucha ogarnęłam już prawie na cacy, M kładł panele (też już prawie gotowe), poodkurzałam co było potrzeba, pomyłam podłogi i można powiedzieć, że jestem usatysfakcjonowana ogólnie panującym w domu porządkiem :tak:

Lina troskliwego masz M, więc słuchaj się go grzecznie
monika gratuluję zaliczonej sesji - w końcu możesz odsapnąć
jopal, kamilka bo facetów trzeba nauczyć - jak będziemy ich dalej wyręczać we wszystkim (wzorem mamuś), to się nie zmienią - albo na głęboką wodę (czyli sprzątaj albo giń z brudu - swoją drogą ciekawe co zrobią jak się skończą w szafie czyste skarpetki :evil:), albo za łeb i chodź tu zobacz - to się robi tak i tak i proszę to zrobić - nie zaraz, JUUUUUŻ! (u mnie zadziałały obydwa sposoby ;-) i wiem, że M sam nie zginie - w najgorszym wypadku będzie się żywił płatkami owsianymi i ryżem, bo z gotowaniem ma jednak mały kłopot, choć pod dyktando nie jedno potrafi ugotować)
pinula bo czyścić może rzeczywiście i miesiąc :tak: przed porodem (oj, jak ja bym się chciała tak porządnie wyczyścić :rolleyes2:)
Angel, kamila i pozostałe niecierpliwe - no doczekamy przecież w końcu ;-)
inamorate witaj w domku z Hanią

Zmykam kobitki na dziś, bo patrzamy z M na filma i już się bestia niecierpliwi ;-):-p:-):-D Do jutra - miejcie się dobrze. Buziaczki dla wszystkich.

jopal bo do wszytskich tych metod trzeba z przymrużeniem oka podchodzić :sorry: Jak by było coś co działa na 100 % to nie było by tyle tych metod :-)

Aha - skleroza...
No jakby mieli coś co działa na 100% to by szpitale na oxy oszczędzały i nikt nie musiałby porodów wywoływać sztucznie ;-)

Do góry