reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Oj mi też się marzy zrzucenie brzucha i tych kilogramów, bo już pod 20kg na plusie dobijam, fakt, że startowałam z mega niedowagi 53kg przy 178cm wzrostu, ale 20kg to przesada. A jeszcze znajomi do okoła zachwycają sie brzuszkiem, że taka pileczka. Nie no super taka piłeczka, ale okrutnie ciężko już jest:wściekła/y:

I mam pytanie do Was dziewczyny czy Wy też takie mniej głodne, ja normalnie mogę cały dzień przebujać na śnadaniu i 2l wody mineralnej a wcześniej to padałam z głodu?

Ja wręcz przeciwnie...całą ciąże to mogłabym na 1 max 2 posiłkach plus pepsi :sorry:
A teraz to mam takie łaknienie nie poważne aż i nie podobne do mnie i całego przebiegu ciązy..hmm

reklama
Atomówka a na co chciałaś skierowanie ?? Na tego paciorkowca ??
A Ty jesteś cukrzycowa ?? Kurcze porażka straszna z tymi lekarzami :wściekła/y:

alicja widzę że u Ciebie też nie lepiej :crazy: a czego się boisz ?? Bo czasami do cesarki czekają z akcją żeby wiedzieć kiedy dzieciaczek gotowy ?? W Twoim przypadku jest to niebezpieczne że tak się obawiasz czy boisz się że nie zdążą z cesarką ??

Angel spaceruj , spaceruj to do marca nie dotrwasz :-)

Został ostatni tydzień lutego :sorry: Która się chce jeszcze załapać na ten miesiąc ??

Aadka jak dzidziuś naciska na żołądek to i apetyt mniejszy :sorry: Ja mam różnie - zależy od dnia ...
Ale z Boryskiem to pod koniec była tragedia -nic mi nie wchodziło i ciągle niedobrze - jak w pierwszym trymestrze :confused2:

Ja wręcz przeciwnie...całą ciąże to mogłabym na 1 max 2 posiłkach plus pepsi :sorry:
A teraz to mam takie łaknienie nie poważne aż i nie podobne do mnie i całego przebiegu ciązy..hmm

Angel,
A ja na odwrót, patrzę w lodówkę pełną i nic mi się jeść nie chce. A tam niech sobie mała ściągnie z moich kilo co je zgromadziłam przez te miesiące.

Mini,
Pewnie masz rację, choć nie mam zgagi czy takich tam, poprostu tylo pić bym mogła

No jakos jest tu spokojnie dzis, mi udalo sie zasnac na godzinke , co do jedzenia to ja nie mam ochoty na nic boli mnie ciagle zoladek no oszalec mozna, no i zrobil mi sie moj syropek cebulowy mniami
alicja a nie wyznaczyli ci dnia na wywolanie?

Aadka ja też tak w 36 tygodniu nie jadłam prawie wcale i tylko piłam jak głupia.
Teraz mi się znowu lekki odkurzacz załaczył, ale się zastanawiam czy organizm sie na poród już nie stara naszykować. Jednak to jest spory wysiłek.

alicja
kurde, a daj Ty spokój co oni tam wyprawiaja u nas bajzel, ale tam nie lepiej. jedź mmoże coś sie uda ałatwić przeciez nie mozna tak meczyć kobiety w ciązy.

atomówka
może Twoja gin ma jak moja czyli wszystko w zalezności od okloliczności. ja np. te testy o których piszesz robiłam sama i to na samym poczatku ciązy, co jest głupie, ale wtedy tak mnie wysłali. a cukrzyca to mi sie wydaje, że jednak nie powinno sie tego lekceważyć. a własnie, a na ostatnim usg jaki miałas stopień dojrzałości łożyska????

Aadka ja zgagi też nie miałam ;-)

Kadza no coś Ty my to obowiązkowo na marzec - kolejki sie trzymamy :-)

Mini no ja właśnie cukrzycowa, ale moja lekarka się tym zupełnie nie interesuje. Dała tylko raz skierowanie do diabetologa i tyle. Nic nawet słowem nie piśnie na wizycie o tej cukrzycy, czy coś się z tym wiąże czy co
Ot w nosie ma i tyle
Paciorkowca mi pobrała, ale tylko tyle. A powinnam mieć jeszcze krew, mocz. VDRL, HCV I całą reszte, bo to pewnie już ostatnie moje skierowanie będzie
Dzwoniłam nawet do mnie do szpitala tam i położna powiedziała,że w tym terminie powinnam mieć te badanie zlecone

Nefi Ostatnie USG mam jutro i to też po farcie bo oczywiście się pomyliła i mi dała skierowanie. Zobaczymy jak sie łożysko miewa

Angel no teraz to już lekarza nie będe zmieniała, bo na ile na 1 wizytę?

reklama
Do góry