reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ahojj dziewczynki :) ostatnio więcej czytam niż sie udzielam ale jakos brak weny na pisanie :)
Jak narazie nie rodze ale chodze w lekkim stresie :)Przygotowania u mnie ida pełną parą , torba do szpitala już w pełni spakowana, dokumenty do szpitala tez (dzisiaj mi przyszedł wynik na paciorkowca gbs), rzeczy dla maluszka przyniose na wyjscie bo nie dosc że sie ciuszki swoje przyniesie to te siksy ze szpitala ich nie oddają a i tak w swoje ubierają :crazy:

No i tak siedze w domu i czekam i czekam nudzi mi sie cholernie , pewnie będe za ta nudą płakac niedługo :)
Mój M już zaczyna po mału przeżywac :) i gada to córki "zostan jeszcze, po co będziesz wychodzic, tam masz cieplutko i milutko" hehe głupek noo , dzisiaj własnie po przejsciu sie po miescie powiedziałam do mamy że niewiem co za mądre kobiety powiedziały że " ciąża to piękny i cudowny stan w życiu każdej kobiety" cudownie to może i było w około 16 tygodniu hehehe jak nie było brzucha i tylu kg :p

reklama
Amandla kobieta karmiąca piersią może tracić nawet 3kg na tydzień i generalnie jej ciało ma taki wysiłek, jakby codziennie ostro trenowała na siłowni ;-)
Fajnie, że wszystko układa się pomyślnie - jeszcze trochę, a wszystkie będziemy musiały się na nowo ze wszystkim zorganizować.
3? od 5-7 nawet może:-)

Fajnie masz Amandla-ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla pozbyc sie nadmiaru kg :tak:

Byłam dziś oddać mocz i krew do badania - ciekawa jestem jak tam moja morfologia :eek: Potem pojechałam do prababci i ta pół dnia spędziliśmy z Boryskiem i z ciociami , kuzynami , wujkami - wesoło było :tak: M znowu wraca późno :confused2:

Lina Ida też ma taką rzucawkę - nawet chwilę się zastanawiałam czy to normalne :sorry:

Amandla super że tak ekspresowo Ci idzie zrzucanie wagi :tak:

A ja jestem zła:wściekła/y:
Pojechałam do tej baby, żeby mi dała to skierowanie a ta oczywiście zdziwiona i ona nie wie o co chodzi
Mówi,że nie, że dopiero na następnej wizycie mi da, czyli 7 marca
i wyniki będe dopiero 21.03
No bardzo jestem ciekawa czy wytrzymam do odebrania tych wyników
Matko ale ona jest głupia, tak mnie wkurzyła,że masakra
A wg rozpiski powinnam teraz właśnie mieć obadania moczu, krwi, HBs, VDRL, HCV i HIV:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pewnie jak pójdę na moja normalną wizytę tego 7 marca to się babsztyl obudzi,że teraz to już za późno na te badania bo i tak do wyników nie dotrwam

A do tego jak czytam,że cukrzycówki są w szpitalach bo łożysko może szybciej się starzeć, czy coś i pod koniec trzeba to bardziej kontrolowac to w ogóle szału dostaje
Poryczałam się, bo kuźwa u mnie lekarka ma w du.ie tą cukrzycę i zupełnie jej nie obchodzi czy nawet cukry mi za wysokie nie wychodzą
Jak czegoś ten babsztyl nie dopilnuję i przez to maluszek będzie cierpiał to ją chyba zabiję

Ostatnia edycja:
Kindzia a ty co tak przelotem ? chyba sie nic nie dzieje??

Atomówka..slow mi zabraklo!! W tym pojechanym kraju to przynajmniej wszystkie na jednym wozku jedziemy by sie pownerwiac, a tutaj wszystkie chodzicie panstwowo i kazda inaczje prowadzona no rosyjska ruletka :no:
Ja wiem, ze jest ZA POZNO ale moze jednak na ostatnie dwie wizyty sie przeniesc do kogos?? To jest nie powazne co ta kobieta wyprawia :wściekła/y:

A my po taaaaaaaakim spacerze w taaaaka porypana pogode brrr juz myslalam ze nie wroce- idac przez park kazda lawka moja ;/ Ale zaniesiona reszta dokumentow do agencji od mieszkania, cos do jedzenia i pikante skrzydelka na obiad mniam ;)

A tu dzisiaj ciuchutkoo...przed burza pewnie :p

Czesc dziewczyny byla dzis u mnie polozna. Śmiechu warte , wiecie co zrobila cisnienie mi zmierzyla i dotknela brzucha i powiedziala , ze to jeszcze nie porod. A mnie tak napieprza ,ze ja chodzic nie dam rady i spac. Ja rozumiem jak sie czeka na normalny porod to ok,ale ja mam trzecia cesarke . Z usg 40 tydzien z okresu 38 ja juz nie moge ,a synek prawie 4kg. Jak dalej bedzie mnie bolalo ,bo to juz 5 dzien takie bole jak na miesiaczke i parcie w dol to jade do szpitala na chama.

3? od 5-7 nawet może:-)

Fajnie masz Amandla-ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla pozbyc sie nadmiaru kg :tak:

Oj mi też się marzy zrzucenie brzucha i tych kilogramów, bo już pod 20kg na plusie dobijam, fakt, że startowałam z mega niedowagi 53kg przy 178cm wzrostu, ale 20kg to przesada. A jeszcze znajomi do okoła zachwycają sie brzuszkiem, że taka pileczka. Nie no super taka piłeczka, ale okrutnie ciężko już jest:wściekła/y:

I mam pytanie do Was dziewczyny czy Wy też takie mniej głodne, ja normalnie mogę cały dzień przebujać na śnadaniu i 2l wody mineralnej a wcześniej to padałam z głodu?

reklama
Czesc dziewczyny byla dzis u mnie polozna. Śmiechu warte , wiecie co zrobila cisnienie mi zmierzyla i dotknela brzucha i powiedziala , ze to jeszcze nie porod. A mnie tak napieprza ,ze ja chodzic nie dam rady i spac. Ja rozumiem jak sie czeka na normalny porod to ok,ale ja mam trzecia cesarke . Z usg 40 tydzien z okresu 38 ja juz nie moge ,a synek prawie 4kg. Jak dalej bedzie mnie bolalo ,bo to juz 5 dzien takie bole jak na miesiaczke i parcie w dol to jade do szpitala na chama.

Jedz na chama do szpitala, to jest KPINA!!!!!!!
I dziwie sie, ze z USG nie biora due date bo u mnie zmienili wlasnie z 26 (OM) na 19 po scanie.
Chore no chore dajcie spokoj, czekaja na katastrofe :/
Jedz i powiedz, ze cie boli tak ze nie mozesz wytrzymac no musza cos zrobic!!
Trzymaj sie!!

Do góry