reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Ewstra bo to już w którymś momencie sie pierniczy człowiekowi wszystko.

patka
ja tez ostatnio kocham moja łazienke bardziej niż zwykle, to chyba tez oznaki okołoporodowe.
cykaj fotki brzuszkowe cykaj, juz ostatnia okazja :tak:

Inamorate - powodzenia!
Marusia - ja tez mam ostatnio bardziej wodnistą wydzielinę na wkładce, ale szyjka 2 cm, zamknięta.

Ja kolejny dzień walczę z katarem i szlag mnie trafia!!! Dzisiaj w nocy też nie mogłam spać, bo ból bioder promieniował na uda i nie mogłam spać na żadnym boku. Rano humor miałam okropny, ale troszkę mi się poprawił.
Zaczęłam robić pranie wyprawki - jest tego tyle do prania, że kilka dni to zajmie, bo nie mam gdzie wieszać mokrych rzeczy - będę musiała czekać aż wyschną.

Mama mnie wykonczyła dzwoni i mowi ze ma wolne ubieraj sie i idziemy na zakupy:-)

No i wlasnie wrocilam ledwo zyje a maly to mi chyba zaraz dolem wyjdzie!!!:-Dno tak mi napiera ze szok:-)
ajako ma juz swoje malutkie szczescie przy sobie super:-)ja tez juz bym chciala:-)

Ajako- gratulacje:-) jejku nastepna juz ma swoje maleństwo przy sobie:-)

Tunia- ciesz się ze masz mame przy sobie, i ze zabiera cie na zakupowe spacery:-)

Doris- ty sie nachorujesz.....mam nadzieje ze w końcu ci przejdzie.

Ewstra- tak to juz jest pod koniec ciąży, ze nasz mózg juz nie pracuje poprawnie i wszytko sie miesza.

lina- super ze humor dopoisuje

ja chciałam sie zdrzemnąć [przed szpitalem.... ale co chwila sms i sie tylko nawkurzałam. Do tego głowa mnie boli bardzo....przez ta pogode zakichana.

witam ;-)

angel- niestety niewidzialam tego odcinka z polka, a szkoda
ina - powodzenia kochana, trzymam &&&&&&&

WSZYSTKIM MARTA 100 LAT ZYCZE :-):-):-):-)

Alez tych dzieciaczko nam sie wykluwa, nieslugo bedzie ich wiecej jak ciezarowek

u nas szaro bruro i deszcz pada- wiec bedziemy gnic w domku pewnie caly dzien, tyle z wolne T ;/

milego dzionka brzuchatki i mamuski :rofl2:

Mama mnie wykonczyła dzwoni i mowi ze ma wolne ubieraj sie i idziemy na zakupy:-)

No i wlasnie wrocilam ledwo zyje a maly to mi chyba zaraz dolem wyjdzie!!!:-Dno tak mi napiera ze szok:-)
A Kochana, że niby którędy byś chciała aby Kubuś wyszedł??? hmmmm???? gardłem???:-D:-D:-D

ja chciałam sie zdrzemnąć [przed szpitalem.... ale co chwila sms i sie tylko nawkurzałam. Do tego głowa mnie boli bardzo....przez ta pogode zakichana.

Nusia ja od wczoraj mam wyłączony telefon - dostałam szału po 3 telefonie - "urodziłaś już?". A Babcia wczoraj jak się mnie po raz kolejny spytała, który to ja już miesiąc chodzę w tej ciąży odpowiedziałam, że w jedenastym :-):-) i powiem, że polecam - spokój i człowieka nie denerwują - z M jestem umówiona, że jak co by się działo to zadzwonię a on wie, czemu mój kom nie działa :-):-)

Dziewczyny czy Wasze Dzieci też wykonują czasem bardzo gwąłtowne ruchy - tak jakby się wystraszyły albo drgawek chwiowych dostały????? to nie jest ani czkawka ani kopy (chyba) tak jakby mi sie cała w pewnym momencie "rzuciła" od kilku dni tak mam i zaczyna mnie to troszkę niepokoić...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

Wszystkim Martom najlepszego i szybkich rozwiązań:-)

Lina nie wiem czy to samo ale ja tak mam już od dłuższego czasu, w pewnym momencie sobie nawet wkręciłam,że może maluch na padaczkę

A ja jestem trochę wkurzona bo muszę jechać do przychodni bo ta moja lekarka jest jakaś nie poważna
Nie dość,że na tym etapie mam wizyty co 4 tygodnie to jeszcze zapomniała mi dać skierowania na badania
Dobrze,że na str szpitala sobie w domu przeczytałam jakie powinnam mieć robione badania a danym okresie.
Więc muszę jechac specjalnie żeby mi wypisała skierowanie
Wkurzona jestem

reklama
No troszkę pospalismy, m w domu to i wkoncu kawa do łóżka z babeczkami :-D

Ahhh ajako nasza kochana ma swojego syncia :-)
Nie mogę uwierzyć, że to MY już jedna po drugiej zaczynamy się sypać..
Ale lutego jeszcze tydzien potem jestesmy terminowe do bółu :-D
I chyba jednak nie pobijemy lutówek z 18nastoma styczniówkami hehe
Atan czarny kon porodowy jeszcze nas zdziwi i przenosi do połowy marca :-D

A ja najmocniejsze kciuki trzymam za Perelandre i Renie by wkoncu mogły być juz ze swoimi chłopcami..

W gruncie rzeczy półprzytomna odpaliłam kompa bo myślałam, ze cos z Kasiulka i Inamorate juz wiadomo :dry:
A tu cisza.. ;-) przed burzą pewnie :)

Vill ty i leniwiec- ja w to nie uwierzę ;-) Ja wiem, ze mocno trzymasz sie swojego koncowego terminu, ale rozejszyj sie co tu sie dzieje :-D Zacznij juz dopinac wszystkona ostatni guzik, bo kto wie jak sie bedziesz czula, za tydzien, dwa..

Ja sie czuje czasem juz ...ehh masakra.. Do tego bola mnie kolana, szczegolnie lewe , nawet jak leze i nim ruszam :-(

MaMicura co do krwi w nosie mam non stop cala ciaze. Czasem mniej a czasem czysta krew z obu dziurek. Szczegolnie teraz przy tym katarze..

Wszsytkim MARTOM również wszystkiego najlepszego :tak:

Matitka koniecznie napisz co i jak!!
Nusia powodzenia na wizycie!
Ewstra oszz ty guła jestes, tak sie wyszykowac i pomylic dni ;-) To kiedy masz ta wizyte??

Do góry