reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Nusia- to super że już po bólu, cena kosmiczna ale ja w pl płaciłam 350 zł za wyrwanie ósemki.
Kurcze czekam na wyniki egzaminu i się wkurzam bo już tydzień w razie co poprawka w sobotę a ja coś czuje że zawaliłam pierwszy egzamin a nie miałam jeszcze żadnej poprawki .Kurcze jak wyśle wyniki w piątek to normalnie szału dostane.Zmykam się kąpać.Może jak wrócę jakieś wieści będą i któraś się rozpakuje

reklama
Monika, no właśnie nie i pomimo pesara zrobiło mi się rozwarcie na 5 cm:D , dopiero na badaniu w trakcie skurczów lekarz mi go wyjął, a najlepsze było to, że na ktg nie widać było pół skurczu, a brzuch miałam cały czas miękki tylko kręgosłup mnie strasznie napierniczał, więc nikt z lekarzy ani położnych nie siał paniki:D ten mój poród to było mega zaskoczenie dla wszystkich :D
Mam skurcze ale przepowiadające kłucia w środku jak od peseru ja rodzić nie mogę jeszcze nie mam czasu musze z tyłkiem leżeć a w którym tygodniu byłaś bo skleroza:-)

No proszę jakie wieści z rana :-D

Ivi no kciuki zaciśniete zeby się wszystko rozkręciło i poszło sprawnie i bezboleśnie ;-):tak:

Jopal Tobie życzę wszystkiego naj...naj...naj... i niech bobasek dzisiaj wyjdzie jako prezent urodzinowy :tak::-D
Zobacz załącznik 438658Zobacz załącznik 438658Zobacz załącznik 438658Zobacz załącznik 438659

Nie wiem co miałam jeszcze pisać, brzuch mnie boli spać się chce i oo taki dzień do dupki. Chyba małej ciuszki poukładam jakieś parcie na to mam :eek: Miłego dnia dziewoje :-D

A ja dziś zaczynam 39 tydzien :szok::szok::szok: ale to zleciało :-D

Ina normalnie czekałam, aż się pojawisz - zastanawiałam się czy i Ty jakiejś niespodzianki nam nie szykujesz :-D:-D:-D

_Lina ja tak właśnie myślę, bo mała wyjątkowo spokojna i miednica przestała boleć aaaaaaaaaa ja nie chcę czekam do poniedziałku na wizytę mogę lekarzowi rodzić na fotelu :-D:-D:-D

helooo
a ja myslalam, ze wejde i juz znajde wiesci, ze ivi tuli coreczke, a tu nic z tego, no nic czekamy.

laski co Wy za diabelskie godziny siedzenia na necie macie :eek:

jopal- nooo jak tak czysci to moze sie oczyszcza organizm przed....no to da znac jakbys jechala!
ja dzis nawet wyjatkowo dobrze spalam, tzn. oczywiscie, ze sie budzilam 100 razy, ale szybko zmienialam pozycje i spalam sobie dalej.

Atan- odsypiasz zarwana nocke?

mata- Ty juz taka nakrecona z rana, wow! ja to wypije ze 2 kubki kakao i zalegam, poczekam, az mi laskawie malz sniadanie zrobi.

to tymczasem, milego i bede zagladac.

witam no probuje caly czas odespac ale nawet nic mi nie mowcie o obracaniu sie... zyje nadzieja ze jednak wody odejda a nie czekac znowu na te skurcze... bo juz mam tak obolaly brzuch i plecy zehej... a do tego nic na zoladku nie mialam leze prawie spie i co wymiotowac zaczelam sorki jesli ktos je sniadanko... ale to przyszlo jak niewiem skad... a na szczescie mialam tylko wode w brzuszku bo niemam na nic dzis ochoty nie moge patrzec na jedzenie.......

JAPAL STO STO STO LAT i zebys tez zobaczyla szybciutko swoje dziecie ;-) w prezencie urodzinowym ;-)

ivi wspolczuje ze sie nudzisz ,..

moja mama mi od poniedzialku kracze ze dzis urodze.. a ja juz niemam sily... zoladek pusty a mi sie podnosi... no ja pierdykam..

nie wiedzialam ze wymioty tez zwiastuja porod no to ja jednak malo wiem ;-)

kurcze widze, ze z tymi wodami to różnie - Ivi piszesz, że 72 h,ktoś, że 6 h, u mnie 12 h było ostatnio... zależy chyba od praktyki szpitala... no i i tak kontrolują co z maluchem...

Ivi Ciebie zamiast pod ktg to na schody powinni wygonić :sorry2: kciuki zaciśnięte za piekne skurcze :tak:

Jopal oj czyszczenie jak nic poród może zwiastować :tak:

mata- Ty juz taka nakrecona z rana, wow! ja to wypije ze 2 kubki kakao i zalegam, poczekam, az mi laskawie malz sniadanie zrobi.

e tam, jaka nakręcona ;-) pobudka po 6 była, więc czas najwyższy - porcja prasowania skończona,poukladane, podłoga ogarnięta, zaraz chwila relaksu (micha z woda i solą, co by opuchliznę zmniejszyć po prasowaniu;-)) i dalej do roboty. M poleciał na zakupy a my z małą działamy ;-)

Nusia o masakra... dobrze, że ząbek juz nie boli :tak:

A ja dziś znów mam nalot na pikantne jedzonko :-D:-D:-D:-D:-D muszę coś zamodzić - choć jeszcze nie wiem co :-D:-D:-D
może kurczak z curry na ostro???/:-D:-D:-D

czyżbys liczyła, że akcja ruszy :cool2:

Monika, no właśnie nie i pomimo pesara zrobiło mi się rozwarcie na 5 cm:D , dopiero na badaniu w trakcie skurczów lekarz mi go wyjął, a najlepsze było to, że na ktg nie widać było pół skurczu, a brzuch miałam cały czas miękki tylko kręgosłup mnie strasznie napierniczał, więc nikt z lekarzy ani położnych nie siał paniki:D ten mój poród to było mega zaskoczenie dla wszystkich :D

słyszałam, że krzyżowe sa najgorsze, bo ktg tego nie widzi, a mimo to rozwarcie się robi, ale dlatego nie powinno sie lekceważyć tego co ciężarna mówi i oprócz ktg trzeba badać ;-)

Inamorate no to u Ciebie też chyba na dniach się ruszy ;-)

ale wiecie co, jak tak zerkałam na poprzednie miesiące to maluszki bardziej niecierpliwe były, bo bardzo dużo grubo przed terminem wyskakiwało, a u nas tylko kilka niecierpliwych maluszków sie pojawiło ;-) może czekaja na poprawę pogody? Co będa na ten mróz czy roztopy wychodzić - może wolą, żeby wiosenne słoneczko je przywitało :cool2:

mata-kow hahaha dokładnie dzieciaki sprytne na tą brzydką pogodę się nie pchają. Czy się ruszy nie wiem, ale chyba zaczynam się stresować :eek:Normalnie elegancko pójdę w poniedziałek na wizytę i zacznę rodzić na fotelu u gina :-D:-D:-D będzie szaaaaał :-D:-D

dobra dziewczynki czas ruszyć tyłek i coś porobic bo przez te dziąsla i zeba nic nie robilam przez 3 dni. NAjpierw odwiedzę kuchnię, potem salon i sypilanię, i moze poprasuję:-) jeszcze jakieś pranie trzeba włączyć.

Dziś może kumpelka pofarbuje mi włosy:-)

miłej soboty i do póżniej. Bede zaglądac czy któraś się nie rozpakowała czasami:-)

reklama
Wstałam wreszcie
dziękuje wszystkim za zyczenia
Usnełam dopiero o 5.30 no dosłownie nie chciało mi sie spać żeby to nie była noc to bym sobie jakąs robotke znalazła ale nie chciałam chłopakom hałasować.
W ktorymś momencie miałam skórcze nawet co 6 minut ale nie były bardzo bolesne i po czasie przeszły.Teraz zaczynam szykować chatke na gości, mojego wysłałam na ostanie zakupy i coraz więcej ludzi się zapowiada, że wpadnie chociaż na chwile już to widze, a miało nie byc imprezy bo planowałam zwiać na porodówke ale to tak nie idzie.
Kciuki za Ivi i Atan co by ktoś ten weekend obstawił.

Do góry