reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

O jaaaaaaa człowiek wchodzi sobie spokojnie na bb a tu takie info :-):-):-):-)

Ivi - kciuki zaciśnięte z całych sił (aż się białe robią) co by jak najszybciej poszła akcja i jak najmniej boleśnie!!!!!!

Atan - Ty to się Kobitko namęczysz... ale jeszcze tylko kilka chwil, może dni...:tak::tak::tak:
Jopal - Ty chciałaś dziś do szpitala - więc może się uda :-):-) a swoją drogą STOOOOO LAT , STOOOOOO LAT :-):-)
szybkiego, bezbolesnego, szczęśliwego rozwiązania życzę :-):-):-)
Ewstra - dobrze, że już w domku....

Amandla - super, że wróciłyście już z Marysią :-):-):-) zaraz idę polować na zdjęcia Małej na zamkniętym :-):-):-)

reklama
Ivi - powodzenia! U nas w szpitalu czekają max 6 godzin po odejściu wód.
Atan - oj, męczy Cie ta niepewność. Współczuję. Wymioty też mogą być oznaką porodu... Co by to nie było, to już oznaki są tak wyraźne, że na pewno już lada dzień urodzisz.

Ivi , Atan powodzenia i bezbolesnego porodu życzę;D
Atan u nas dziewczyna na sali miała jako główny objaw porodu wymioty właśnie i urodziła tego samego dnia :) a przez naszą salę w okresie 3 tygodni ( poza stałymi rezydentkami w liczbie sztuk 3 ) przewinęło się 21 dziewczyn więc poznałam różne objawy porodu;D

Ja miałam skurcze co 10 minut tak od godz. 12 do 14, później - od 14 do 17 równo co 5 minut, idealnie jak w zegarku co do sekundy, a następnie co 4-3 minuty, po czym jak sie okazało, że już jest rozwarcie na 5 cm ( pomimo pesaru:D) i poszłam na porodówkę to wszystko ustało jak ręką odjął i leżałam pod ktg nudząc się jak mops;:D

Tak więc z naszymi organizmami nigdy nic nie wiadomo:D

Ostatnia edycja:
ivi kciuki za szybkie skurcze i szczęsliwe zakończenie akcji porodowej, co byś raz dwa mogła malutką do siebie tulić; zwiedzanie szpitala wydaje się być dobrym pomysłem na nudę ;-)

Atan za Ciebie też kciuki, żeby się coś rozkręciło na dobre, bo oznaki rzeczywiście wyraźne i poród bez dwóch zdań bliziutki

To jak już jesteśmy przy życzeniach rozwiązania, to i jopal życzę rozwinięcia akcji (widać trochę się już nad tym napracowałaś ;-)) i też chyba coś się tam jawi na horyzoncie... No więc niech to będą moje życzenia + oczywiście gromkie STO LAT! :-)

Bozienka dzięki za kciuki, choć ja tam na porodówce nie mam zamiaru zawitać przed miesiącem (choć kto tam wie, jakie plany ma lokator mojego brzuszka ;-))

Perelandra super, że z Marcinkiem dużo lepiej - na pewno wszystko szybko się ułoży. Dużo wytrwałości dla Ciebie i sił, co byś szybko mogła synka przytulić.

ajako nie dziwię się Twoim lękom - ja bym chyba zwariowała ze świadomością, że idę pod nóż. Ale z drugiej strony wiesz, po co to wszystko i że wrócisz z synkiem :-) Na pewno wszystko pójdzie dobrze, więc się nie nakręcaj niepotrzebnie i odpoczywaj po prostu - siły Ci się przydadzą. &&&&&&

w takim układzie to ja nie mam czasu na rodzenie :rofl2:

:-D:-D:-D Zdrowia kochana, zdrowia i jeszcze raz zdrowia - czas się sam znajdzie.
Doris Tobie też dużo, dużo zdrówka.

A ja dziś bez wilekich planów - ot podłogę mopem posmyrać i jak będzie wena, to pościel uprasować. M chce panele kłaść, ale póki co, odsypia nockę.

Miłego dnia wszystkim i będę wyglądać wieści.

dzien dobry:-)
W końcu jestem i to z uśmiechem na twarzy:-) Wczoraj byłam u dentysty i babka usunęła mi 8( bo ona mi tak dała do wiwatu). Dała mi jakięs lekkie znieczulenie dla kobiet w ciąży i poszło. Wizyta kosztowała mnie 200 euro= około 900 zł.Masakra- ale przynajmniej nic mnie nie boli i w końcu się wyspałam:-)

Ivi- no zaplanowałas sobie na weekend i masz:-) życzę szybkiego i bezbolesnego porodu

jopal - juz coraz bliżej, organizm sie oczyszcza i przygotowuje:-) No i wszytkiego najlepszego z okazji 30-stki:-)

Atan- mam nadzieje ze odpoczywasz i masujesz sutki:-) mi kazali jechac do szpiatla jak beda skurcze co 10 minut:-)

Amandla- super ze juz w domku z malutka:-)

Perelandra- super ze coraz lepiej z MArcinkiem

Nusia- wow - suma kosmiczna :no::no::no: - ale dobrze, że z ząbkiem już ok :-):-)

A ja dziś znów mam nalot na pikantne jedzonko :-D:-D:-D:-D:-D muszę coś zamodzić - choć jeszcze nie wiem co :-D:-D:-D
może kurczak z curry na ostro???/:-D:-D:-D

reklama
Amandla to pesser ci nie wypadł ?/
Wystraszyłaś mnie bo ja mam straszne kłucia ostatnio ale myślałam ze jak co to pesser jest

Monika, no właśnie nie i pomimo pesara zrobiło mi się rozwarcie na 5 cm:D , dopiero na badaniu w trakcie skurczów lekarz mi go wyjął, a najlepsze było to, że na ktg nie widać było pół skurczu, a brzuch miałam cały czas miękki tylko kręgosłup mnie strasznie napierniczał, więc nikt z lekarzy ani położnych nie siał paniki:D ten mój poród to było mega zaskoczenie dla wszystkich :D

Do góry