reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

mini myślę, że jest wiele prawdy w tym co napisałaś, dlatego czeka mnie nie lada wyzwanie, aby jak „najpłynniej” weszła w rolę starszej szczęśliwej siostry :-), tego również życzę wszystkim starszakom :-)
atomówka też bym tak chciała :tak:, ale mój m się zafiksował i nawet ostatnio nie pytałam ginka czy możemy :no:
ajajko ślicznia biedroneczka :-)
Amandla witajcie w domku

Jestem już po codziennej popołudniowej drzemce, Pati buszuje w szafie i się przebiera, oj będzie miała układania :-)
Na suszarce mam pościel do prasowania i pieluchy, no właśnie mam zamiar używać przez jakiś czas tetry i nie wiem czy prasować czy nie, są różne opinie ?
Pati przez kilka miesięcy też chodziła w dzień w tetrze, a na noc zakładałam pampka i jej prasowalam, wszyscy wtedy mówili, że się prasuje. Teraz to sama nie wiem, co wy na to ?

reklama
Jestem i ja:-)
Wszem i wobec oglaszam ze jestem spakowana!!!!:-D:-D:-D:-D
A jak sie ciesze uhuhhuhu:-)
Dziewczynki do krocza kupowalyscie tantum rossa???Bo nad tym sie jeszcze zastanawiam.

Amandla witajcie kochane:-D

villandra ja to sama bym polatala po tym lesie u Ciebie:-D:-D:-Dale czy Twoi sasiedzi to az tak tolerancyjni zeby nas zniesc???:-D:-D:-D

Amandla witajcie w domku!

Bozienka to się nacierpiałyście z malutką... najważniejsze, że już po wszystkim :tak:

Villandra super masz - mi to się marzy taki domek z dużym ogrodem... przynajmniej ciszę i spokój mam, no i spory trawnik do zagospodarowania ;-)

Ajako super masz biedroneczke w domku :-D

a ja padam - miałam robić pół porcji oponek - zrobiłam cała i wyszło jakies 100 sztuk :szok: matko nie wiem kto to zje, bo mi juz ochota juz przeszła, wszystko mnie boli, łącznie ze stawianiem sie brzuszka i pobolewaniem... przegięłam dziś, oby jutro udało mi się siły odzyskać... M wraca, zaraz małą się zajmie, a ja odsapnę...

Ajako - kilka miesięcy, a mi się wydawało, że z rok... -nie wiem dlaczego. Emilka już po balu w przedszkolu i dwóch balach w domach kultury - pobawiła się więc troszkę w karnawale. Ja dalej kaszlę, gardło boli i psychika mi siada przez to - martwię się, że do porodu mi nie przejdzie.
Alicja - ja mam też planowaną cc - termin wyznaczony dzień po terminie z om, a z ostatniego usg wynikał wcześniejszy termin. Mam jednak zapewnienie, że jakby coś się przyspieszyło, to mam się szybko zgłosić na izbę i od razu zabierają mnie na salę operacyjną.

patka ja planuję tetrę i prasowania nie przewiduję, bo z posiadanych informacji wiem, że od prasowania zmniejsza chłonność - zresztą szkoda czasu i energii jak dla mnie

tunia zniosą, zniosą - jak mojego wujka przeżyli wraz z jego kumplem (a drugich takich agentów naprawdę ciężko znaleźć), to nic ich już chyba nie zaskoczy (wiem, że my też zdolne bywamy, ale chyba żadna z nas nie będzie mieć zapędów, żeby na latarnię koło sąsiada się wspinać i malować żarówkę na czerwono ;-))

A za mną chodziło coś do jedzenia, sama nie wiedziałam co - w końcu zrobiłam sobie karmelowy kremik na mleku (taki z torebki) + brzoskwinki i banany z sosem waniliowym... Mhmmm... A wczoraj wygrzebałam z zamrażalnika lody :szok: Jeju jeju - czyżbym była w ciąży :szok::-D

Tunia ja nie kupowałam tantum rosa ale wiem,że mata (?) polecała
W sumie to zapomniałam o tym ale może dokupię? Nie wiem jeszcze
Patka tetry podobno się nie prasuje, jak piszę Vill tracą chłonność, ile z tym prawdy I don't know
Amandla witamy

Ja byłam na spacerze z psami, cudownie było
Zimno nie jest, więc fajnie sie chodziło, śnieżek skrzypiał pod nogami
Tylko niestety trochę się poślizgnęłam i sie rozjechałam,że mnie tak kroczę zabolało że aż musiałam usiąść, a że śnieg wszędzie to sobie na śniegu posiedziałam
Bałam się żebym czasem sobie czegoś nie uszkodziła, nie urodziła, albo coś
Ale przeszło więc ok

tunia23 ja kupowałam :tak::tak: dziewczyny polecają i mój lekarz twierdził że to bardzo dobre jest to kupiłam a co sobie bede żałować :-D

Ja mam jakieś wyjące dni chyba o matko chyba się odwodnię :-(

No atomówka to spacer z wrażeniami - tylko uważaj, co by Ci te siedzenie na śniegu popalić nie dało - ciepła herbatka z cytrynką na pewno nie zaszkodzi

Tantum rosa nam położna też polecała - zaopatrzyłam się już - na szczęście można kupić w pojedynczych saszetkach, bo tanie to to nie jest :baffled:

Eee - idę jeszcze coś podziałać. Wprawdzie po dzisiejszych kursach po schodach mam już serdecznie dość, ale coś bym tam jeszcze zrobiła - ciekawe czy wymyślę co - żeby coś zrobić, ale się nie narobić :-):-p

reklama
tunia ja sie zaopatrzyłam w tantum rosa

atomówka - uwazaj na tym śniegu. Wypij herbatke z cytrynka, zeby to siedzenie na śniegu w przeziebienie się nie zamieniło

inamortae- ja tez czasami mam takie dni...przytulam mocno i przesyłam pozytywne fluidy

A mnie tak dziąslo boli ze szału dostane. Dzis obiadu nie ma, bo moj zazyczyl sobie kielbase smazona z cebula...fuujj.

a ja chyba ide w szafkach w kuchni sprzatac......

Do góry