reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

atomówka idź dla świętego spokoju do ginki ... Podobno wymioty mogą się zdarzyć w całej ciąży ale może choć Ci coś przepisze :tak:
ajako ale zaszalałaś :-D Ja też może po weekendzie skoczę po farbę i hennę . Ścięcie i tak dużo poprawiło mi humor - zwłaszcza że mój mały mężczyzna stwierdził że wyglądam "przepięknie " :-D:-D:-D:-D

Perelandra
kurcze Ty to się nacierpisz :hmm:Mam nadzieję że dzidzia Ci wynagrodzi to poświęcenie :tak:

Villandra
teraz już możesz rodzić - wyszkolona już jesteś :tak:
Co do ruchów to Borys był mega aktywny do końca mimo ciasnego balonika :-D

Borys w nocy znowu gorączkował - nie spałam do trzeciej. Potem podałam mu syrop i wtedy dopiero zasnęliśmy . Niepokoi mnie to że skarży się na ból brzuszka - ale tylko wtedy jak ma gorączkę . Idziemy dziś do pediatry , niestety nie ma naszej :no:

reklama
Heej.

<zieeeeeewa> Co za okropna noc! Pobudka co 30 min, a o 5 trzeba było wstać odprawić męża na jazdę... Ostatnio uświadomiłam sobie, że ja tak codziennie latam gdzieś, że chyba sobie muszę poród w kalendarz wpisać, co bym na niego czas znalazła :D
Dziś ostatnie zajęcia w Sz.R. :) Planuję też umówić się z położną, żeby towarzyszyła mi przy porodzie wraz z mężem oczywiście :-) Myślę, że jakoś łatwiej to zniosę jak będzie obok, bo kobietka jest na prawdę ekstra!

maruusia trzeba było mamy nie uświadamiać - miały byście dziś tłusty czwartek extra :-D

Ostatnio u nas mamusia pączki serwuje prawie co tydzień i pomału nie mogę na nie patrzeć :D Kilka dni przerwy dobrze nam zrobi :) Boję się tylko, że jak za tydzień wpadnie w trans pieczenia, to będę mogła całe forum rozczęstować :D
Maruusia lotek wysłany? ;-) Mój M też mi dziś kazał skreślić liczby - w razie czego starczy dla nas wszystkich :-)

Wysłany ale niestety znów kicha! Jak któraś wygrała te 33 mln to niech się chwali! :D

Wczoraj byłam w mojej podstawówce zupełnie przez przypadek (siostrzenica miała dyskotekę i ją odbierałam), a że byłam chwilę szybciej to weszłam do środka żeby nie marznąć. Wyszłam z ciężkim szokiem. Wszyscy nauczyciele którzy mnie uczyli przylecieli do mnie i wielkie pogaduchy :D I pomyśleć, że te parę lat temu nie mogłam na nich patrzeć :D

cześć laseczki
ja dziś jeszcze bardziej załatwiona, ale przynajmniej spokojniej spałam w nocy ;)
w każdym razie mąż odwiózł dziecia do przedszkola, teraz robimy śniadanko i kończymy projekt :tak: oby w ten weekend sprawę już zamknąć!:-) wtedy mogę spokojnie rodzić:-D

Atan - ból jak na @ jest dobry ;) ale on się pojawia i znika czy trwa cały czas?

Hej Kobietki :-):-):-)

U nas noce coraz lepsze - spać mogę :-D:-D:-D ale wstaję z takimi bólami pleców, że wyrobić nie idzie ;-);-)
Siedzę, piję kawę i zastanawiam się co z jutrzejszą szkołą??? :confused:
Piszecie o tej pizzy że aż mi ślinka cieknie :tak:Kto ma jakiś prosty pyszny przepis na pizze niech wrzuci .
Lina proszę też o przepis na sos czosnkowy :-D

Kochana sos czosnkowy - czosnek jogurt majonez i wszystkie możliwe przyprawy jakie mam w domu :-D:-D wymieszać i doprawiać aż zasmakuje :-D:-D:-D:-D

Atan a ja słyszałam, że taki ból jest podobno dobry :tak:

Aaaaa wypijam kawę i biorę się za robotę :-D:-D:-D:-D dzisiaj robię aktywny dzień, piec, prać, prasować, odkurzać - jak nie urodzę to będę musiała iść na zajęcia :-D:-D:-D

ajako ale zaszalałaś :-D Ja też może po weekendzie skoczę po farbę i hennę . Ścięcie i tak dużo poprawiło mi humor - zwłaszcza że mój mały mężczyzna stwierdził że wyglądam "przepięknie " :-D:-D:-D:-D

ooo prosze i jak dobrze miec małego mezczyzne w domu :tak::-D mam nadzieje, ze moj tez tak bedzie do mnie mowil :-D

Witam sie jakos dzis w swietnym nastroju i z extra samopoczuciem :-) az sama w szoku jestem!

pije kawe z rana jakbym nie byla w ciazy normalnie, przed ciaza zawsze tak zaczynalam dzien, a teraz owszem jedna dziennie sobie zapodalam, ale nigdy z rana, a dzis :szok: ale co jak mam buleczke z nutella, to albo kakao albo kawka:-)

az mi sie zachcialo gdzies isc, tzn. wyjsc z domu, normalnie poczulam wiatr w zagle po tym wczorajszym wyjsciu do hipermarketu :-D

ahaaa
mini- ale straszysz tymi wiesciami ze szpitala z rana;-) czlowiek wchodzi i oooo swieci sie na czerwono watek, ale dobrze ze u Amandli takie dobre wiesci, super :-)
a brzuszek u Boryska moze od syropku na goraczke, moja ma zawsze bardzo luzne kupki po tych syropach i tez troche skarzy sie na brzuszek wtedy, ale jak sobie walnie z 6 kupkow ;-) to i pupcia ja boli pozniej:tak:

monika
- ja tez Cie podziwiam z ta sesja! mnie to by sie nie chcialo, tym bardziej, ze moj mozg obecnie chyba spi!
a moj mi tak na pecherzu siedzi, ze ja siedziec normalnie nie moge, a jak wstane to zaraz cisnie, a jak chodze to jeszcze gorzej hehehe tak zle i tak niedobrze!
nooo, ale jeszcze tydzien uffff

Pere- opuchniecie im zglaszasz mam nadzieje? ja tez na koncu w ciazy z Jula spuchlam, zwlaszcza na twarzy, ale to bylo lato, upal, a jesli masz wieksze obrzeki; kostek itd to trzeba zglaszac, choc moze byc od unieruchomienia.
kurde jeszcze troszke, trzymam kciuki za Was!ze tez ten lekarz nie ma kiedy isc na urlop, swinia ;-)
widze, ze po 20 lutego zacznie sie wysyp malych marcowiatek :-)
vill- kochana jak oczko? ale ten Twoj kot to killer! i prosze mi tu juz łajdaka nie bronic :no:

cos chcialam jeszcze pisac, ale kumpela zadzwonila, ze za godzine przyjdzie na kawe, wiec musze chate szybciorem ogarnac, to spadam!

dzien dobry.
Mąz wyprawiony do pracy, wiec do 18 znowu sama w domku. Dobrze ze dostał weekend wolne- ale co sie dziwić szefuncio jedzie na narty do Austrii to moj musi od pon. zajac sie sklepem.... Przynajmniej bedzie chodzil mniej nerwowy- jak tamtego nie bedzie:-)

Ajako- super ze humorek dopisuje. U mnie dzis tez o dziwo uśmiech na twarzy i wyspana jestem:-) No zazdroszcze nowego Image:-) ja tez musze wybrać sie po jakiś kolor:-)

Ivi- pod kolderke z meżemi wygrzewać sie nawzajem:-)

Perelandra- trzymaj sie cieplutko w tym szpitalu. Domyślam sie ze jest cięzko, ale pomyśl ze to dla dzidzi wszytko robisz:-)

Pinula, monika - oj podziwiam was na ta nauke. Mi teraz chyba by juz nic nie weszlo do głowy.

Hehehe pisałyście wczoraj o pizzy...a mój wczoraj wieczorem mówi ze jeszcze przed porodem mogłabym zrobić :-)

A jak wógole nasze bezczopowe dziewczynki? jakieś oznaki zbliżajacego sie porod???? Mi się dziś śnilo że mi czopek odszedl......

nusia - objawów brak;) oprócz systematycznych skurczy przepowiadających - szczególnie idących z kręgosłupa :szok:;-) z tym że ja teraz przy przeziębieniu to wolałabym się najpierw wyleczyć zanim zacznę rodzić:-D chociaż, mnie z porodówki nie wywalą, ale męża by mogli nie wpuścić .. Więc grzeczni jesteśmy;-):-D

Witam Witam
kolejny słoneczny dzień... mogę sobie popatrzeć przez okno

ajako
ja mam problem z nerką, zatrzymuje mi się woda w organizmie, więc obrzęki są normalne, co innego że czuję się z nimi i wyglądam okropnie
chciałam wyjść na weekend ale nie ma przepustek więc co najwyżej na własne żądanie, a tak to nie chcę, zwłaszcza że nigdy nie wiem kiedy mnie złapie atak kolki
życzę miłego dnia i weekendu

nusia - objawów brak;) oprócz systematycznych skurczy przepowiadających - szczególnie idących z kręgosłupa :szok:;-) z tym że ja teraz przy przeziębieniu to wolałabym się najpierw wyleczyć zanim zacznę rodzić:-D chociaż, mnie z porodówki nie wywalą, ale męża by mogli nie wpuścić .. Więc grzeczni jesteśmy;-):-D

heheh mam nadzieje ze szybko wyrzucicie to chórobsko:-)

A te skurcze z krzyża sa podbno najgorsze....alE co zrobić.

A ja jak mam takie bóle miesiaczkowe trwajace okolo 30 sek- do 1 minuty i troche twradniejacy brzuch to sa te skurcze przepowiadjace??? Bo mi brzuch jakoś mocno nie twardniej. Wcozraj mialam jakies 3 albo 4 skurcze w ciagu dnia.....

reklama
Witajcie :-)

jak miło się czyta, że większość z Was wstała prawą nóżka :-)
Pere dzielna jesteś, że dajesz rade, ale to wszystko dla małego brzdąca
Aadka i Monika jeszcze raz napiszę, że podziwiam, mi się by nie chciało za Chiny Ludowe teraz uczyć
Monika też mam takie parcie na pęcherz, dostaje go w jedną sekundę, aż kłuje
IVi zdróweczka i szybkiego zakończenia projektu
Mini biedny mały Borysek, mam nadzieję że będziecie już wychodzić na prostą
Vill jak oko?

ja fryzjera planuję na koniec przyszłego tygodnia muszę koniecznie się farbnąć bo siwulce straszą :baffled:. Dzisiaj mam zamiar poleżeć w łóżeczku poczytać książke i obejrzeć romansidła. Myślicie, że obiad sam się zrobi??:-)

Do góry