reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dziendobry dziewczyny :-)
pedzicie z tym pisaniem ciezko was nadgonic ;-)
bozienka - nie denerwoj sie, nie przejmuj gadem... najwazniejszy jest twoj spokoj...

miska- nie zazdrosze tego prania, a rodzinke tez fajna - ja mam podobnego ojca, w zasadzie chyba raczej powinnam powiedziec mialam bo nie rozmawial ze mna od 4 czy 5 lat
Aadka- ja uzywam zwyklej oliwki dla dzieci, i myje sie naturalna gabka, gdzies czytalam, ze dobrze dla skory jest myc sie taka
:laugh2:
ja juz po zakupkach, dzis zbuntowalam sie - nie robie obiadu- kupilam pizze dla meskiego grona a dla siebie brokuly

Ostatnia edycja:
reklama
witam ja w trakcie robienia obiadu

Mini wiesz powiem tak....sytuacja jest zupełnie inna niż się wydaje ,a moja matka lubi przesadzać,ale nie ważne nie pójdę do niej i tyle

ja też czuję ruchy,takie delikatne i tak dość rzadko,ale są

Hejka ;-)
Ja to mam zawsze do czytania..nie dosc , ze dlugo spie to jeszcze godzina w tył i milion postow od rana nastukane :-)
Bozienka ty sie nam tu nie denerwuj, widomo macie swoje sprawy ale znajdz mu i pokaz artyluł jakie potrafi powodowac szkody stres dla dzidzi- napewno odrazu by podziałało jak kubeł zimnej wody ;)
Musze przyznac, ze moj maz widze wkłada duzo energii w to bym za wiele sie nie musiala denerwowac( bo juz starczy mi zmartwien ogolnie a jeszcze jakbym miala bezsensowne nerwy i jakies kłótnie z nim to wogole..) i czasem jak juz dochodzi do jakiejs wymiany zan, zaczynam sie gotowac, widze , ze normalnie mu jakby czerwona lampka sie zapala i momentalnie łagodzi sytuacjie.. I dobrze, bo ja nie mam mocnych nerwów :wściekła/y:

Co do ruchów to ostatnio naszły mnie rozwazania na ten temat..;)
Wiadomo mowia, ze pierworódki pozniej czuja, z kolejnym dzieckiem szybciej. Tak samo szczuple czuja szybciej jak kobiety z nadwaga..
I tak nei do konca rozumiem czemu :confused: No rozumiem, ze dla osob postronnych wyczucie przez brzuch moze byc w pozniejszym czasie przez tuszę, ale wkoncu co innego odczucie "wewnetrzne" mamy.. Czucie ruchow to czucie jak to same mowicie jakby na poczatku ktos paluszkiem lekko pukal od srodka- i czuje sie to wlasnie tak "od środka" a nie na skórze ... Nie wiem jak to ubrac w slowa hehe moze ktos zrozumie ;-)

Ja nie chciałam wyjsc na wariatke wiec nie pisałam :zawstydzona/y: Ale dwa razy zdarzylo mi sie cos dziwnego w tym tygodniu :zawstydzona/y: Oba razy miedzy polnoca a 2 w nocy jak juz lezalam spokojnie i ogladalam tv/przegladalam neta czekajac na meza z pracy. I pierwszy raz poczulam takiego bulgotka, ze az takie udrzenie gorąca mnie przeszło zaraz po tym - takie to bylo "nie normalne" dla organizmu :szok: Dopiero po tym uderzeniu goraca zrozumialam co je spodowalo.. No i dwa dni pozniej podobnie o tej samej porze.
Nic nie sugeruje, pewnie sie przestawia cuś tam ;-) Ale to bylo bardzo dziwne..

hihi widze ze od rana aktywnie :) i dobrze :)
ja tez zrobilam juz 2 prania, umylam okno w kuchni ale tylko od srodka bo dzidzia sie upomnialam ze nie nalzy przesadzac i zaczelo bolec troszke wiec olalam reszte ;) no a teraz dla M. salatke jarzynowa robie :) wspominal wczoraj ze by zjadl wiec niech ma jak wroci a co :) rano sie na niego pozloscilam wiec w ramach przeprosin. oj moje plcy to mi dzis nie daja spokojnu... oj ciezko ciezko... ale za to brzuszek cos sie uwidaczniac zaczyna chyba no czas najwyzsZy bo zobaczcie ja juz skonczylam 14 tydzien :)

Babydream kupisz w rossmanie to jest niemieckiej firmy sa te kosmetyki, własnie chciałam ostatnio zakupic ten balsam ale u mnie w rossmanie był tylko olejek a wole cos co przypomina balsam i kupiłam sobie z Ziaji mammma mia krem na rozstepy dla kobiet w ciazy, był w promocji za 11zł bo jak zobaczyłam balsamy ma rozstepy itp dla kobiet w ciąży z daxa bądz eveline ile kosztuja to zwątpiłam :/ u mnie po 25zł za tubke, oszaleli chyba :/

W ogóle muszę odpocząc teraz bo non stop na nogach jestem :/ najpierw robiłam tacie knedle ze śliwkami, teraz u męża w domu rybkę, ziemniaki i surówkę a miedzy czasie jeszcze sałatkę kebabowo-gyrosową :/ od 9 na nogach i zero odpoczynku a to źle dla mnie i dla dzidzi :)

lastpetunia w tej chwili prosze odpoczywac :)
Z tymi balsamami to i u mnie tak jest mala tubka perfecty dla kobiet w ciazy na bolace i obrzmiale piersi kosztuje 25 zl pogielo ich wszystkich :)

Witam dziewczynki....Siedze w pracy to poczytałam, co dziś naskrobałyście.
Robicie pyszne obiadki. :d
Ja w ramach swojego napadu głodu wczorajszego wysprzątałam lodówke do zera. Została tylko activia, której bałam sie pic bo sobie myśle że jak wypije ja o 22 i jak poruszy moje jelita, w który wrzuciłam wszystko jak do smietnika to nie będe spac w nocy tylko s..ć. Jak już zjadłam wszystko co mozna na kanapke wsadzic to jadłam kanapke z ćwikłą (mielonymi burakami ćwikłowymi) hehhe. Mój mąz miał ze mnie niezły ubaw wczoraj.
Dzisiaj już głoda takiego nie mam, ale któraś z was mówiła o sałatce jarzynowej... no i co... i smaka mam takiego że musze zrobic :D

Poza tym dziewczynki prosze sie nie denerwowac...

Dzisiaj mi 3 pacjentki powiedziały "O dziszius będzie u pani" czyli mój brzuch stał się widoczny dla osób postronnych :D fajnie, jestem z tego dumna.

Jeżeli chodzi o rozstępy i to czym sie smaruje to narazie sprzątam w domu. Bo mam tych balsamów przeróżnych mase i próbek ogrom. Więc postanowiłam że nic nie kupie dopóki tego nie pozużywam. A że smaruje teraz się po prysznicu cała. od szyi po stopy (plecy omijam bo nie dostane) to szybko mi idzie kończenie tyko zapasów. Jak już wszystko skończe to na nogi i ręce kupie mój ukochany Garnier 5% hydro urea (jak dla mnie nie ma lepszego balsamu) a brzuszek i piersi będe smarowac ujędrniającym balsamem przeciw rozstępom Gerber i tylko dla swojej własnej przyjemności bo zapach mnie urzekł. A uważam że jak rozstępy mają byc, to i tak będa...

reklama
hejka.. ej przypomniałyście mi,że muszę jakimś kremem sobie brzuchal może zacząć smarować...jakoś nie mam czasu na to...:oo:
odpoczywajcie kobiety odpoczywajcie, nie stresujcie się tylko spokój i relaksik:)

Do góry